Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
Наказания 4 на брой за едно провинение
| Автор |
Съобщение |
|
navy
|

Наказания 4 на брой за едно провинение | 21.11.2014 22:18
Връщам се към този топик след почти 2 години, когато пропуснах с трийсетина минути срока на пускане на потоци. Сега за 1 мин закъснение, и то по часовника на сайта, (само отбелязвам, закъснението си е закъснение) на отбора се налагат 3 наказания и 1 на мен (за моето дума не обелвам, заслужавам си го, макар и срещу един от най-противните ми отбори). Отменяват се мачовете, които сме избрали и се назначават служебни такива. Отсъжда се ПСУ за червения ми картон, и се дава и дузпа за противния отбор. Е, дайте им две дузпи или ни накажете да играем и без вратар, може ли такова нещо да пропуснете? В момента се дискутира (ФИФА, УЕФА) да се отмени задължението да се дава дузпа и червен картон във футбола при поваляне на противников играч в нак поле в голова ситуация. Не съм видял и при гонене на някой мениджър на трибуните да се наказва и с нещо друго неговия отбор. Извинявайте, но е нонсенс цялото нещо. Целият двубой има тенденция за опорочаване. Къде е спортното нещо и равноправността? Червен картон за мен и с това трябва да приключи всичко! Не е никак малко да не взема участие! Сменят се мачовете и с това гостуващия отбор вече не е гостуващ. На всичкото отгоре им се дава ПСУ, че и дузпа. Дайте и хендикап 2 гола, и да се приключва!
|
|   |
|
 |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 21.11.2014 22:32
Провиненията са две:
1) Липса на избор в съответния срок (четвъртък, 21:00) - дузпа и служебен избор.
2) Пускане на избор извън срока - ЧК и ПСУ.
Като инцидентно е отишъл извън срока този избор, да беше го отбелязал по някакъв начин и щеше да е само дузпа/служебен избор наказанието. А сега, както съдията пристигна пиян на мача, можеше да стане уникално мазало, ако не я беше забелязал тази минута закъснение...
п.п. Сега проверих - часовникът на форума си е ОК (+/- 1 секунда).
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 21.11.2014 22:40
Аз не оспорвам закъснението, просто самото пускане на мачовете ми отне около 4-5 минути, малко късно се усетих в 20.55. Това едно. А провиненията не са 2, а 1, защото не може да има пускане извън срока без да има такава липса в съответния срок. Нали, няма как да има убийство без преди това убития да е бил жив. В смисъл убийство на мъртвец няма, нали? Сега не сте малоумни да не вденете, че това, което го казвам, е така. Вижте самото копи-пейст и отново копи-пейст колко минути отнема - 2 до 3. Отделно не разбирам защо се налагат по 2 наказания за 1 нещо. Аз съм гузен, защото съм виновен. Но някак си ми идва прекалено да се наказва така сурово и целия отбор.
|
|   |
|
 |
|
На Враца
(Thug Slugs)
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 21.11.2014 23:12
Всеки знае, че като си просрочил не трябва да пускаш, щото стават 2 нарушения.
_________________ Fortuna favet fortibus!
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 21.11.2014 23:31
Хайде малко по-сериозно, това "всеки знае" е нелепо. Отделно се надявах да влезна в часовника на сайта, ама не съм успял. Целта ми е да се инициира дискусия, за да се премахнат подобни идиотщини. Значи може да има мек и твърд срок за пускане и вратарски, тук е забит. Разбира се, аз правила почитам и спазвам и си нося последствията като не го правя и не мрънкам. Но за 1 провинение 4 наказания ми идват много. В правото е - за 1 провинение се налага само 1 наказание. Да ме коригират правистите, ако не съм прав.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 00:08
Може да сме облагодетелствани в случая ама подкрепям Нейви. Може да се помисли в случаи като този - закъснение до 5 мин да не се дава ЧК, а жълт, щото все пак забавил се човека и пропуснал срока. Не съм съгласен, че служебният избор на мачове ни облагодетелства. Мачовете са супер криви, ама затова ние сме си виновни, че не реагирахме. И като за финал - с какво толкова сме ти противни? 
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 00:19
Ами не . Ако направим един компромис , ще стане мазало после . Нейви да беше си изтрил мнението в позволените му 15 мин , щом е видял че е прескочил срока .
 |
|
navy
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 00:49
А бе Гонзо, не споря за моето закъснение, а за 4е наказания. Хора, все си мисля, че можете да четете! Не става така! Не е коректно да се измислят няколко действия, които са ясни, че едното не може без другото. И на всяко по 2 наказания. Не е честно! Не ви знам врътките да си трия мнението, не съм и искал да се измъквам и да мамя. Отчете, че съм закъснял, ами ОК - санкция. Но не съм съгласен да са 4. Нека също така да е и персонална, но не и така грубо да се погазва честната игра. ПС: Искам да се допълня, да не излезе, че плача за някакво комично събитие - правилата няма как да се променят в движение, не е честно. Но е редно в някакъв нормален период да се променят.
Последна промяна navy на 22.11.2014 00:56, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
goro_levskara
(Underground)
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 01:16
Има грешка макар и с една минута. Ок, правилата са си правила. Не оспорвам. Но тактиката при новите условия съответно ще е друга. Та питам аз, който мисля как да сменяме стратегията, колко време ще трябва да се чака още в главната тема за мача да бъде отбелязано, че има дузпа? Значи за минута закъснение, голямо провинение. А за ден забавяне, мълчание. Защото едно е да правиш планове само с псу, друго е и с дузпа. Ние ще си изиграем мача, каквото и да стане. Но молбата ми е занапред подобни наказания да се отразяват своевременно.
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 01:57
 |  |  |  | navy написа: А бе Гонзо, не споря за моето закъснение, а за 4е наказания. Хора, все си мисля, че можете да четете! Не става така! Не е коректно да се измислят няколко действия, които са ясни, че едното не може без другото. И на всяко по 2 наказания. Не е честно! Не ви знам врътките да си трия мнението, не съм и искал да се измъквам и да мамя. Отчете, че съм закъснял, ами ОК - санкция. Но не съм съгласен да са 4. Нека също така да е и персонална, но не и така грубо да се погазва честната игра. ПС: Искам да се допълня, да не излезе, че плача за някакво комично събитие - правилата няма как да се променят в движение, не е честно. Но е редно в някакъв нормален период да се променят. |  |  |  |  |
Първо , никой не смята че плачеш , а просто коментираме . Второ , в реалния футбол , когато вратар спъне откъсващ се играч , той също бива сурово наказван . Справедливо или не , такива са правилата .
Последна промяна Гонзо на 22.11.2014 01:58, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 02:11
Правилата за крайните срокове на мачове и потоци са от 100 години и няма нужда да се променят.
Като се пусне мнение след изтичане на срока би трябвало да се дава санкция като за пускане на офф-топик мнение в официална тема. На мене ми е странно защо не е дадена дузпа за другия отбор след като няма пуснат избор мачове навреме? Явно пак има некви нововъведения, за които не съм в течение.
Иначе червения картон на Нейви,че пуснал след срока е абсурден. Писах по-горе: дава се жълт картон за офф-топик мнение, дава се дузпа за другоя отбор за непуснати мачове и въпроса приключва. Винаги е било така...не знам кви са тия червени картони и ПСУ-та. Некой пак си измисля правила!
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
Последна промяна Крал Блуфен на 22.11.2014 02:12, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 04:36
Някой наистина си измисля правила. Това ЧК + ПСУ е някаква смешка.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 09:12
За ПСУ-то не знам, ама доколкото си спомням червения картон се въведе преди няколко години по изрично настояване на Сандро, с аргумента, че такова пускане може да заблуди организатори и противници и ако няма толкова тежко наказание може да се прави умишлено.
|
|   |
|
 |
|
На Враца
(Thug Slugs)
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 13:27
Мейджъра каза, че наказанието е и дузпа, и ПСУ, просто дузпата не била отразена. Затова Нейви се оплаква.
_________________ Fortuna favet fortibus!
Последна промяна На Враца на 22.11.2014 13:28, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 13:34
Аз мнението съм си го казал - и за тези ЧК, и за възможността да се пускат избори и в служебния срок (3-те часа след крайния срок). Ето, в случая се изгубиха 2 часа и 59 минути безвремие, в които всички чакаха с вързани ръце случайно дали съперникът няма да си избере служебен вариант, преди да бъде назначен официално такъв, вместо да се приеме закъснелият избор срещу някакво наказание (ЖК+ПСУ) и да се играе на нормално избрани мачове, без да се чакат допълнителни три часа... Елементарна гъвкавост и целесъобразност... Ама нищо - нека станат още 10 такива абсурда, пък белким уврат дебелите тикви. Ей го, още един ЖК+ПСУ се наниза на редичката...
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 14:33
Тоа па, тоа па - ОТКОГА СЕ НАЛАГА И ПСУ ЗА ТАКОВА НЕЩО БЕ? Ей, писна ми от ЛУМПЕНЩИНИ. АЗ КАТО ПРЕДЛАГАХ И НАСТОЯВАХ ДА НЯМА НИКАКВИ МЕКИ СРОКОВЕ, ТИ БАРА ЛИ СИ УШИТЕ? И милион години да има ПМЛ, НЯМА да има ЗАВЪРШЕН ПРАВИЛНИК и НЯМА да се спазва, ДОКАТО ТИ СИ И СЪДИЯ, И ОРГАНИЗАТОР !!! Така че, Нейви, специално към теб се обръщам - недей, моля те, да говориш и търсиш организаторски отговор в множествено число, а в единствено. Нещата с организацията на ПМЛ се върнаха към старото си русло - Мейджъра си решава и тълкува на база собственото си мнение с извъртане спрямо правила, които са написани и съобразявани за дървовидната структура на ДИР-а. Нито УС на ПМЛ работи, нито Мениджърски съвет - защото хората си имат работа и НЕ ВЪЗНАМЕРЯВАТ да се занимават с лумпено-русофило-соросоидно-идиотското поведение на организатора на ПМЛ Мейджър. Когато се предлагаше помощ и идеи според това кой колко може, винаги се стигаше до километрични спорове какво можело някога си, веднъж на милион, да стане и как никой, освен Негово Величество не ги вижда тези неща. Затова сега и само Стюърт остана отвреме-навреме да се заяжда с Мейджъра като рефлекс - щото Мечешкият Фън Шуй действа като Сплескан Хуй. п.п. Ако имаше действащ и разписан правилник, където Нейви да види, щеше да знае, че редакцията на пуснато вече мнение може да се прави до 15 минути, ВКЛЮЧИТЕЛНО ДА СЕ ИЗТРИЕ МНЕНИЕТО, което се счита за редакция, а не за измама. И да, аз държа на мнението си, че пускане след срок може да се счита за умишлена заблуда и исках ЧК за нападателни прогнози, СЛЕД КАТО ТАКЪВ ИМАШЕ ВЪВЕДЕН ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ ПУСКАНИЯ В ИГРАТА - ИЗБОР-ПОТОЦИ и ИЗБОР-МАЧОВЕ !!! Това последното специално за Спърс, който намесва името ми не особено уточняващо.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 15:23
Аре да не ми крещиш, какво ще кажеш? Не ми плащаш заплата, че да ми държиш сметка с тоя тон!
Събирайте си работливото УС и си отменяйте ПСУ-то, като го намирате за толкова нередовно. Така е решил съдията, така е отсъдил. Имаме две ясно разграничими нарушения със съвсем ясно разписани наказания и не разбирам въобще какъв спор може да има.
И какво само тия правилници са ти в устата, като очевидно няма никакъв смисъл от такива, щото дори при толкова ясно разписани текстове (както е в случая), винаги ще се намери някой умник да оспори и да си изтълкува по своему...
Аре у лево!
|
|   |
|
 |
|
Ледо
|

Вие нормални ли сте ? | 22.11.2014 15:26
Аман от пунктоални простотии. Сега пък ново ПСУ заради нашия играч дето пуска от дъжд на вятър и не знае великото правило за изписване на състезателен номер - все дно не се вижда, че е пост 1. Бе я си...
_________________ Hasta La Victoria Siempre
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 15:28
Аре па ти да не поучваш от некъв велик пиедестал за всеки казус, който става поради отдавна нерешени проблеми заради теб. Нищо няма да събирам и нищо организационно по играта няма да правя - никога, докато и едно нещо в правилата зависи от теб. п.п. Мрънкането при нарушени правила е единственото, с което съм съгласен с теб.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Наказания 4 на брой за едно провинение | 22.11.2014 15:50
А, верно че така беше, твоето настояване беше за нападателни прогнози, а не за избор-мачове, моя грешка.
|
|   |
|
|