| Автор |
Съобщение |
|
Stanis
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 06.02.2015 15:17
изчел съм всички книги до момента плюс спойлерите от шеста. Изглеждах четрите сезона. И не мисля да си тровя нервите да гледам повече сезони. Има фрапиращи разлики - в другата тема съм казал какви. Процесът срещу Тирион просто си удрях главата в стенатаи виках виках с глас. тоя процес ако не бе Питър Дънклидж целият филм загиваше.
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 06.02.2015 21:08
Респект за нервите да издържиш и 4-те сезона. Аз докарах само до 3, като последната дори и не можах да я догледам. Феновете на сериала да не се засягат.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 06.02.2015 21:18
ха, изгледала си 3 сезона, а си траеш? аааахх тиии 
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 06.02.2015 22:29
Изпуснала съм думичката "епизода". Още не са ми толкова здрави нервите, че да изгледам цели три сезона. Не искам да си представям каква агония ще бъде да ги гледам, тази с трите епизода ми бе достатъчна.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 06.02.2015 23:19
аа, това е друго вече, хехе 
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.02.2015 00:11
Аз от край време разправям едно и също - ако чете човек и книгите, по-добре да не търси колко е еднакво. А и с HBO, които официално си казаха, че може и по друг начин да завършат сравнено с книгите... Просто книгите и сериала са 2 вариации на една и съща тема 
_________________ Понякога съм толкова добра, че цялата изтръпвам и боли ме...
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.02.2015 00:29
Аз пък си мисля, че ако сериалът беше едно към едно с книгите, няма да е толкова интересен на зрителите, които са чели книгите.
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.02.2015 01:00
Абе зависи. Аз нямам проблеми със сериали и филми, които следват книга буквално - различна магия си е. Но като цяло нямаше как да стане - просто книгите имат толкова много истории втъкани в тях, че не 7 ами 70 сезона ще им трябват, за да го направят както трябва по телевизията.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.02.2015 11:25
Естествено - защото в книгата писателят може да си прави каквото си иска и да не е ограничен от бюджет, докато за филмите парици трябват.
|
|   |
|
 |
|
Stanis
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.02.2015 14:14
първият сезон си беше много приличен - със съвсем тънки разлики, но след средата на втория спрях за дълго - поне една година- за да се настроя. после изгледах целия втори - и отново спрях. След две - три седмици -изгледах третия и четвъртия накуп и като стигнах до процеса на Тирион щях да повърна. Ако не беше прекрасната играна на Питър Дънклидж, можеха просто да спрат филма от екран. А пък любим мой герой като Станис как е осакатен морално във филма не е истина. И Джон сняг и Станис въобще не приличат на това което са във фенфикшъните, одобрени от Мартин - в нито един от тях Джон не е с къдрава коса и няма брада, а Станис навсякъде е - голо кубе и има брадичка. Но четвъртият сезон отвсякъде беше брутален, реших повече да не гледам. Лорас - бъдеш жених на Церсей. Лансел и Кеван не съществуват. Церсей казва на Тивин за инцеста и той не предприема нищо. А само като видях, че Джейми дойде да види смъртта на Джофри, не я предотврати (егати и белия плащ)  и не свидетелства, че брат му е невинен ми призля! И разбира се Едрик е представен с името на Джендри,Джендри го няма, На шестнадесет години е (в книгата - на 14) Станис има трима синове - клонинги и какви ли не глупости. И не ми говорете за бюджети защото НВО направи "Спартак и кръви и пясък" а не може да пролее малко кръв в игра на тронове.. оттук нататък няма да гледам следващите сезони... Ксаро - негър. да, бе сигурно. И арео хота - също.
|
|   |
|
 |
|
Stanis
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.02.2015 14:21
никой не иска сериалът да е ЕДНО към ЕДНО, въпросът е, че той стана ФУНДАМЕНТАЛНО РАЗЛИЧЕН нищо общо няма освен заглавието. Другият такъв сериал който знам е Мъртвата зона. Иначе властелинът си е много хубава трилогия - има известни разлики например появата на еАрвен в първата част вместо Глорфиндел - но те не са натрапчиви. А в Песенат за огън и лед - сериала нищо освен разлики няма Едно е да ми размотават Джон Сняг дванадесет серии на Вала, понеже трябав да го покажат а съвсем друго - Станис да има синове-клонинги. това да не е "Междузвездни войни. Клонираните атакуват"  И сигурно Мелани е Йода!
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.02.2015 15:13
За сравнението между екранизациите по поредицата "Песен за огън и лед" на Джордж Мартин и романът на Стивън Кинг "Мъртвата зона" не мога да не се изкажа. Според мен то е повече от нелепо. Книгата на Стивън Кинг е само 450 страници, а сериалът по него е 6 сезона, по 13 епизода на сезон. Няма начин тези 6 сезона да покрият цялата книга, действието трябва да се развива със скоростта на охлюв. От друга страна книгите от поредицата "Песен за огън и лед" в момента са пет, само първата е 700 страници, A4 формат, а всяка следваща е по-дълга и дебела, последната "Танц с дракони" е почти 1000. От друга страна екранизацията по тях е 10 епизода на сезон, сезоните са 4 до този момент. Забравих да добавя, че един епизод на "Игра на тронове" е близо един час, а такъв на "Мъртвата зона" е около 45. Причината да не ми хареса "Игра на тронове" изобщо не се крие в разликите между книгите и сериала, аз даже и поредицата все още не съм прочела. Проблемът е, че самият сериал ми беше ужасно скучен, досаден, протяжен, отегчителен и прочие.
 |
|
Stanis
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.02.2015 17:35
Това е още едан от разликите. В първите три книги действието си е достатъчно забързано, в четвърта и пета действието поспадна ама от сериала можеха да увеличат темпото ако са знаели края за да натиснат Мартин да пише по-бързо, а те тръгнаха да се съобразяват с неговото темпо и взеха да разтакават... и сериала стана муден. 
Последна промяна Stanis на 07.02.2015 17:37, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Stanis
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.02.2015 17:43
Мъртвата зона съм го дал като пример за филм който е рядко нескопосано направен по книга. И при него няма нищо общо освен заглавието. Няма значение колко са страниците, все можеха да се придържат към основния сценарий. Ако предпочиташ мога да дам "вашингтон окръг колумбия" - същата работа и той не си отговаря на името. Едно е да имаш творческа свобода, а съвсеме друга тотално да променяш всичко и нищо да не остане. Особено когато в началото даваш гаранции че плътон ще следваш филма, че Мартин те препитва колко добре знаеш книгите, как знаеш финала и прочие... Очакванията са едва ли не, като се създава филма да накарат Мартин да бърза, за да не разкрие филма спойлери,а накрая излезе че той е съвсем различен и Мартин може да си пише още двадесет години. Тогава защо има филм? 
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 11.02.2015 15:36
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 11.02.2015 17:42
HBO (да не говорим за режисьори и т.н.) никога не са обещавали, че сериалът ще следва плътно книгите - казаха, че ще работят с Мартин (и го правят), знаят финала, който той е замислил (или поне който си мисли, че е замислил), но дотам А че Мартин пише бавно винаги се е знаело - та не знам защо някой се е надявал, че сериалът ще промени това.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 11.02.2015 20:23
и все пак едва ли финала в сериала и книгите ще е различен имам предвид, да някои нюанси ще се различни, но основното, най-важното, сентенцията ще е една и съща, иначе ще е някак си несериозно. Абе по всички закони (така да го кажем) ще е еднакъв финал. Ей за това ме е яд, а аз не съм от тези дето ще се забият в някоя пещера и ще се превърна в отшелник само и само да не разбера какво става (а има такива хора, чета по форумите, хехе) и като знам после какво ще стане с Аря или с Тирион или с Джон Сноу как да изпитам същия кеф докато чета. Мртин не трябваше да продава правата на HBO, поне не и докато не издаде 6 от 7 те планувани книги.
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 11.02.2015 20:29
Аз не бих разчитала на това. По-скоро вероятността финалът да е е един и същ е много малка... Даже HBO го казаха миналата година (че най-вероятно ще са различни). Хич няма да се учудя, ако различни главни герои умрат в книгите и във филмите (и ако този дето спечели накрая може и да умре в другата имплементация на идеята) Колкото до правата - продава ги, когато му предлагат пари за тях.  Плюс това, ако не ги беше продал, колко човека щяха да са чували за поредицата? Жанровите читатели са ясни - тя си е хит от самото начало ама иначе...
|
|   |
|
 |
|
Stanis
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 12.02.2015 11:18
съгласен от Нво вече казах че с всеки следващ филм разликите ще набъбват и че съвсем не е сигурно дали финала ще бъде един и същ с книгите - което съвсем не си кореспондира със: Мартин ни препитваше дали знаем името на майката на Джон сняг, знаем как свършва книгата. нито първоначалната идея за 9 сезона си кореспондира с таиз за 7. Явно нещата са се променили, не може безкрайно да се разтягат локуми. Филмът вече няма нищо общо с книгите, по-добре човек да не го гледа, за да не си разстройва нервите. по-добре да му сменят името и да кажат че вече  няма нищо общо, а така - правим промени, ама всъщност това е друг филм - е изнервящо
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 12.02.2015 12:38
Добре, че още никой не се е разпискал за това, че голяма част от актьорите не отговарят на описанията си от книгите, че тогава вече ще стане страшно 
|