Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 23:56

Отговори на тема  [ 355 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Следваща
Игра на тронове - сериалът 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   06.02.2015 15:17

изчел съм всички книги до момента плюс спойлерите от шеста. Изглеждах четрите сезона. И не мисля да си тровя нервите да гледам повече сезони.
Има фрапиращи разлики - в другата тема съм казал какви. Процесът срещу Тирион просто си удрях главата в стенатаи виках виках с глас. тоя процес ако не бе Питър Дънклидж целият филм загиваше.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   06.02.2015 21:08

Респект за нервите да издържиш и 4-те сезона. Аз докарах само до 3, като последната дори и не можах да я догледам. Феновете на сериала да не се засягат.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   06.02.2015 21:18

ха, изгледала си 3 сезона, а си траеш?
аааахх тиии :-o :-D

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   06.02.2015 22:29

Изпуснала съм думичката "епизода". Още не са ми толкова здрави нервите, че да изгледам цели три сезона. Не искам да си представям каква агония ще бъде да ги гледам, тази с трите епизода ми бе достатъчна.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   06.02.2015 23:19

аа, това е друго вече, хехе ;-)

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.02.2015 00:11

Stanis написа:
изчел съм всички книги до момента плюс спойлерите от шеста. Изглеждах четрите сезона. И не мисля да си тровя нервите да гледам повече сезони.
Има фрапиращи разлики - в другата тема съм казал какви. Процесът срещу Тирион просто си удрях главата в стенатаи виках виках с глас. тоя процес ако не бе Питър Дънклидж целият филм загиваше.

Аз от край време разправям едно и също - ако чете човек и книгите, по-добре да не търси колко е еднакво. А и с HBO, които официално си казаха, че може и по друг начин да завършат сравнено с книгите... Просто книгите и сериала са 2 вариации на една и съща тема :-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.02.2015 00:29

Аз пък си мисля, че ако сериалът беше едно към едно с книгите, няма да е толкова интересен на зрителите, които са чели книгите.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.02.2015 01:00

Абе зависи. Аз нямам проблеми със сериали и филми, които следват книга буквално - различна магия си е. Но като цяло нямаше как да стане - просто книгите имат толкова много истории втъкани в тях, че не 7 ами 70 сезона ще им трябват, за да го направят както трябва по телевизията.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.02.2015 11:25

Venabili написа:
Абе зависи. Аз нямам проблеми със сериали и филми, които следват книга буквално - различна магия си е. Но като цяло нямаше как да стане - просто книгите имат толкова много истории втъкани в тях, че не 7 ами 70 сезона ще им трябват, за да го направят както трябва по телевизията.

Естествено - защото в книгата писателят може да си прави каквото си иска и да не е ограничен от бюджет, докато за филмите парици трябват.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.02.2015 14:14

първият сезон си беше много приличен - със съвсем тънки разлики, но след средата на втория спрях за дълго - поне една година- за да се настроя.
после изгледах целия втори - и отново спрях. След две - три седмици -изгледах третия и четвъртия накуп и като стигнах до процеса на Тирион щях да повърна. Ако не беше прекрасната играна на Питър Дънклидж, можеха просто да спрат филма от екран.
А пък любим мой герой като Станис как е осакатен морално във филма не е истина.
И Джон сняг и Станис въобще не приличат на това което са във фенфикшъните, одобрени от Мартин - в нито един от тях Джон не е с къдрава коса и няма брада, а Станис навсякъде е - голо кубе и има брадичка.
Но четвъртият сезон отвсякъде беше брутален, реших повече да не гледам.
Лорас - бъдеш жених на Церсей.
Лансел и Кеван не съществуват.
:ireful:
Церсей казва на Тивин за инцеста и той не предприема нищо.
А само като видях, че Джейми дойде да види смъртта на Джофри, не я предотврати (егати и белия плащ) :finger: и не свидетелства, че брат му е невинен ми призля!
И разбира се Едрик е представен с името на Джендри,Джендри го няма, На шестнадесет години е (в книгата - на 14) Станис има трима синове - клонинги и какви ли не глупости.
И не ми говорете за бюджети защото НВО направи "Спартак и кръви и пясък" а не може да пролее малко кръв в игра на тронове..
оттук нататък няма да гледам следващите сезони...
Ксаро - негър. да, бе сигурно. И арео хота - също.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.02.2015 14:21

никой не иска сериалът да е ЕДНО към ЕДНО, въпросът е, че той стана ФУНДАМЕНТАЛНО РАЗЛИЧЕН нищо общо няма освен заглавието. Другият такъв сериал който знам е Мъртвата зона.

Иначе властелинът си е много хубава трилогия - има известни разлики например появата на еАрвен в първата част вместо Глорфиндел - но те не са натрапчиви. А в Песенат за огън и лед - сериала нищо освен разлики няма
Едно е да ми размотават Джон Сняг дванадесет серии на Вала, понеже трябав да го покажат
а съвсем друго - Станис да има синове-клонинги.
това да не е "Междузвездни войни. Клонираните атакуват" :besnyo: И сигурно Мелани е Йода!

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.02.2015 15:13

За сравнението между екранизациите по поредицата "Песен за огън и лед" на Джордж Мартин и романът на Стивън Кинг "Мъртвата зона" не мога да не се изкажа. Според мен то е повече от нелепо. Книгата на Стивън Кинг е само 450 страници, а сериалът по него е 6 сезона, по 13 епизода на сезон. Няма начин тези 6 сезона да покрият цялата книга, действието трябва да се развива със скоростта на охлюв. От друга страна книгите от поредицата "Песен за огън и лед" в момента са пет, само първата е 700 страници, A4 формат, а всяка следваща е по-дълга и дебела, последната "Танц с дракони" е почти 1000. От друга страна екранизацията по тях е 10 епизода на сезон, сезоните са 4 до този момент. Забравих да добавя, че един епизод на "Игра на тронове" е близо един час, а такъв на "Мъртвата зона" е около 45.
Причината да не ми хареса "Игра на тронове" изобщо не се крие в разликите между книгите и сериала, аз даже и поредицата все още не съм прочела. Проблемът е, че самият сериал ми беше ужасно скучен, досаден, протяжен, отегчителен и прочие.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.02.2015 17:35

Това е още едан от разликите. В първите три книги действието си е достатъчно забързано, в четвърта и пета действието поспадна ама от сериала можеха да увеличат темпото ако са знаели края за да натиснат Мартин да пише по-бързо, а те тръгнаха да се съобразяват с неговото темпо и взеха да разтакават... и сериала стана муден. :besnyo:

Последна промяна Stanis на 07.02.2015 17:37, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.02.2015 17:43

Мъртвата зона съм го дал като пример за филм който е рядко нескопосано направен по книга. И при него няма нищо общо освен заглавието. Няма значение колко са страниците, все можеха да се придържат към основния сценарий. Ако предпочиташ мога да дам "вашингтон окръг колумбия" - същата работа и той не си отговаря на името. Едно е да имаш творческа свобода, а съвсеме друга тотално да променяш всичко и нищо да не остане. Особено когато в началото даваш гаранции че плътон ще следваш филма, че Мартин те препитва колко добре знаеш книгите, как знаеш финала и прочие... Очакванията са едва ли не, като се създава филма да накарат Мартин да бърза, за да не разкрие филма спойлери,а накрая излезе че той е съвсем различен и Мартин може да си пише още двадесет години. Тогава защо има филм? :moufan:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   11.02.2015 15:36

:moufan: :moufan: :laugh: :laugh:

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   11.02.2015 17:42

Stanis написа:
Особено когато в началото даваш гаранции че плътон ще следваш филма, че Мартин те препитва колко добре знаеш книгите, как знаеш финала и прочие... Очакванията са едва ли не, като се създава филма да накарат Мартин да бърза, за да не разкрие филма спойлери,а накрая излезе че той е съвсем различен и Мартин може да си пише още двадесет години. Тогава защо има филм? :moufan:

HBO (да не говорим за режисьори и т.н.) никога не са обещавали, че сериалът ще следва плътно книгите - казаха, че ще работят с Мартин (и го правят), знаят финала, който той е замислил (или поне който си мисли, че е замислил), но дотам :-)

А че Мартин пише бавно винаги се е знаело - та не знам защо някой се е надявал, че сериалът ще промени това.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   11.02.2015 20:23

и все пак едва ли финала в сериала и книгите ще е различен
имам предвид, да някои нюанси ще се различни, но основното, най-важното, сентенцията ще е една и съща, иначе ще е някак си несериозно. Абе по всички закони (така да го кажем) ще е еднакъв финал. Ей за това ме е яд, а аз не съм от тези дето ще се забият в някоя пещера и ще се превърна в отшелник само и само да не разбера какво става (а има такива хора, чета по форумите, хехе) и като знам после какво ще стане с Аря или с Тирион или с Джон Сноу как да изпитам същия кеф докато чета.
Мртин не трябваше да продава правата на HBO, поне не и докато не издаде 6 от 7 те планувани книги.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   11.02.2015 20:29

Аз не бих разчитала на това. По-скоро вероятността финалът да е е един и същ е много малка... Даже HBO го казаха миналата година (че най-вероятно ще са различни). Хич няма да се учудя, ако различни главни герои умрат в книгите и във филмите (и ако този дето спечели накрая може и да умре в другата имплементация на идеята)

Колкото до правата - продава ги, когато му предлагат пари за тях. ;-) Плюс това, ако не ги беше продал, колко човека щяха да са чували за поредицата? Жанровите читатели са ясни - тя си е хит от самото начало ама иначе...

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   12.02.2015 11:18

съгласен от Нво вече казах че с всеки следващ филм разликите ще набъбват и че съвсем не е сигурно дали финала ще бъде един и същ с книгите - което съвсем не си кореспондира със:
Мартин ни препитваше дали знаем името на майката на Джон сняг, знаем как свършва книгата.
нито първоначалната идея за 9 сезона си кореспондира с таиз за 7. Явно нещата са се променили, не може безкрайно да се разтягат локуми.
Филмът вече няма нищо общо с книгите, по-добре човек да не го гледа, за да не си разстройва нервите. по-добре да му сменят името и да кажат че вече :rock: няма нищо общо, а така - правим промени, ама всъщност това е друг филм - е изнервящо

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   12.02.2015 12:38

Добре, че още никой не се е разпискал за това, че голяма част от актьорите не отговарят на описанията си от книгите, че тогава вече ще стане страшно :laugh:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 355 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Следваща