Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 18:08
Стан с точки за пробив вече почти във всеки сервис гейм на Ноле, но пък успеваемостта му е по-лоша от на Фед 
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 18:35
 |  |  |  | alessandron написа: Серина донесе на САНДРО втора титла от Гароса, така че няма как да я навиквам, макар че и на мен не ми е първа любов, по-скоро грам не ми дреме какво става при жените.
Колкото до финала утре - няма абсолютно никакво значение, че Вавринка имал ден почивка повече. Доиграването за Джокович беше като тренировка в игрова ситуация, още по-добре т.е. Сърбинът е напомпан с адреналин, ще се бори като звяр, а Вавринка показа, че не държи толкова висок процент първи сервис константно, че да може да бие Ноле в 3 от 5 - така смятам. Даже няма да се изненадам, ако Нолката ковне 3:0, както Фед със Сьодерлинг - и двамата минаха изпитанията си преди финала, за Фед ясно, за Ноле така си мисля. Стан ще се опита 100% и предполагам ще е равностоен в определени моменти на мача, но не виждам как може да бие сърбина точно сега. |  |  |  |  |
Вавринка върви към втора титла от шлема. Нещо да имаш да кажеш?
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 18:36
2:1 сета за стан след супер игра, но идва тежкото да довършиш ноле а той има 9 живота като котките 
|
|   |
|
 |
|
Christianssen
Регистриран на: 15.03.2013 16:39 Мнения: 245 Местоположение: Бургас
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 18:43
Няма да ме изненада ако Джоко обърне и днес.Колко 5 сетови битки е печелил през последните години...И естествено че скапания СКАТ точно сега ще ми прецакат сигнала 
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 18:48
Нека не забравяме, че срещу него е Стан, а не Сьодерлинг отпреди 6 години, когато на финала не оказа грам съпротива на Федерер. А тук се споменава за разгром от страна на Ноле с 3:0 сета  Общо взето ако се изключи 1/4 финала, където не очаквах толкова безидейна игра от страна на Надал, бях права за следващите мачове на Ноле. Дори и да спечели този прословут шлем, пак ще съм права - предвиждах по-тежък мач срещу Стан, така и стана.
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:07
 |  |  |  | IchWill написа:  |  |  |  | alessandron написа: Серина донесе на САНДРО втора титла от Гароса, така че няма как да я навиквам, макар че и на мен не ми е първа любов, по-скоро грам не ми дреме какво става при жените.
Колкото до финала утре - няма абсолютно никакво значение, че Вавринка имал ден почивка повече. Доиграването за Джокович беше като тренировка в игрова ситуация, още по-добре т.е. Сърбинът е напомпан с адреналин, ще се бори като звяр, а Вавринка показа, че не държи толкова висок процент първи сервис константно, че да може да бие Ноле в 3 от 5 - така смятам. Даже няма да се изненадам, ако Нолката ковне 3:0, както Фед със Сьодерлинг - и двамата минаха изпитанията си преди финала, за Фед ясно, за Ноле така си мисля. Стан ще се опита 100% и предполагам ще е равностоен в определени моменти на мача, но не виждам как може да бие сърбина точно сега. |  |  |  |  |
Вавринка върви към втора титла от шлема. Нещо да имаш да кажеш? |  |  |  |  |
Кажи ти бе, кво вървиш само като някоя цветарка и мрънкаш. Върви и заслужава досега - Джокович вместо да се възползва от аванса си, почна да се стяга лека-полека, а Вава си играе супер. Подцених го Вава, мачът е супер дотук и се радвам, като го гледам. За теб ясно, че си по-умряла от страх и от Нолката. 
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:15
Аз го казах още преди началото на мача. Къде си блял по това време? А и то се очакваше, аз може и да съм песимист, но в този случай гледам реално на нещата. Проблемът е, че някои тук бяха готови да сравнят този мач с финала преди 6 години между Федерер и Сьодерлинг  И го изкараха едва ли не обречен срещу Джокович.
 |
|
speranza
(Real Green)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:26
Не ми се живее в момента. Най-болезнената загуба...
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:28
не мога да повярвам... СТАН!!!!!!!!!! 
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:29
Стан е извънземен, феноменална игра и доказа че не е като Чилич едно избухване и толкоз. А Джоко големите очаквания и бленуваната титла го съсипиха, ще трябва да чака още една година 
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:31
Много ми е тежко. Честито на Стан! Напълно си заслужи титлата.
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:37
Ако Вавринка играе по този начин, може да размаже всеки на всяка настилка. Просто феноменална мощ и от двете страни, максимално ефективен сервис и отлична игра и на мрежата. И за психиката няма какво да се каже, когато е на кеф и му се играе. Днес имаше няколко момента, в които мачът можеше да се обърне по посока на Джокович (онова 0-40 в четвъртия, както и драмата в последния гейм), но Станимал така и не позволи това да стане. Вече съм склонен да твърдя, че има по-добър сингъл-хендър и от Гуга, особено мачболът си беше марково изпълнение. Съвсем правилно именно Куертен ще му връчи купата. :)
Колкото до Ноле - със сигурност ще има още поне 2-3 шанса да спечели турнира особено ако Надал не се върне към предишната си форма, но вече доста шансове изпусна, а все някога и младите ще почнат да печелят...
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:46
Кво си казала - казала си общи ала-бала, както обичайно за теб. Щял да бъде труден мача, ако Стан играел както досега, щяло не знам си какво - финал на ГШ рядко е лесен. Аз си дадох аргументите, не познах, достатъчно съм познавал през годините - браво на теб, че позна.  Нали все пак написа, че Вавринка ще вземе титлата, АКО играел както досега - браво значи. Преди турнира аз бях единственият, пуснал т.нар. " ферман" - и в него прогнозирах финал за Вава, при това на първа прогноза. Тук винаги нивото е по-високо от "ми очаквам много труден мач" - ние сме фенове, тръпката е да опитаме да видим бъдещето в по-детайлни предсказания.
Последна промяна alessandron на 07.06.2015 19:50, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:47
 |  |  |  | Henman написа: Ако Вавринка играе по този начин, може да размаже всеки на всяка настилка. Просто феноменална мощ и от двете страни, максимално ефективен сервис и отлична игра и на мрежата. И за психиката няма какво да се каже, когато е на кеф и му се играе. Днес имаше няколко момента, в които мачът можеше да се обърне по посока на Джокович (онова 0-40 в четвъртия, както и драмата в последния гейм), но Станимал така и не позволи това да стане. Вече съм склонен да твърдя, че има по-добър сингъл-хендър и от Гуга, особено мачболът си беше марково изпълнение. Съвсем правилно именно Куертен ще му връчи купата. :)
Колкото до Ноле - със сигурност ще има още поне 2-3 шанса да спечели турнира особено ако Надал не се върне към предишната си форма, но вече доста шансове изпусна, а все някога и младите ще почнат да печелят... |  |  |  |  |
Аз си мисля, че и догодина все още ще е актуален топфаворит, ако всичко е наред от гледна точка контузии. Но е ясно, че с всяка следваща година ще е все по-трудно.
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:49
Еми тва е, честито на Стан! Направи си го размаза, нещата такива каквито са! Джокович с тия плитки удари център корт в най-важните моменти не знам какво си е помислил, че Стан ще бърка ли? Беше чоукър едно време, но откакто е с Магнус Норман вече е друг играч. Разкова го от форхенди и от бекхенди а Джокович не знаеше какво да прави. Некви умрели къси топки по никое време, но както и да е. Сам си е виновен, че за n-ти път се осра. Мача можеше да се обърне в негова посока на няколко пъти, особено при 3:0 в 4-я сет, или при брейбола когато Стан сервираше за мача. Абе лузърщина. Най-дефанзивния и безидеен мач от доста време насам. Нещо тоя РГ му се опъва и от сега нататък не знам колко финала ще играе, но бръмбарите винаги ще ги има. Живота продължава.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:54
Значка, това чиста победа ли е, без куфарчето, как да я пишем тая  Джоката ще я вземе един ден ....
|
|   |
|
 |
|
speranza
(Real Green)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:55
Ноле ми се видя много слаб на форхенд днес, а Стан точно него търсеше. И тия къси топки... хубаво е да се ползват като изненада, но не и като правило, още повече при положение, че не е майстор на лобовете. Опитва се да вкарва и топспин, ударите му, особено от форхенд, бяха плитки и слаби. Новак просто изглеждаше изтощен и физически, и психически - мисля, че тази дълга серия от победи тази година му изигра лоша шега и той прегоря в най-важния момент... Много ми се иска да вярвам, че все още има шанс да вземе РГ, но няма да става по-лесно.. Ужасен ден, ужасен..
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:55
 |  |  |  | alessandron написа:  |  |  |  | Henman написа: Ако Вавринка играе по този начин, може да размаже всеки на всяка настилка. Просто феноменална мощ и от двете страни, максимално ефективен сервис и отлична игра и на мрежата. И за психиката няма какво да се каже, когато е на кеф и му се играе. Днес имаше няколко момента, в които мачът можеше да се обърне по посока на Джокович (онова 0-40 в четвъртия, както и драмата в последния гейм), но Станимал така и не позволи това да стане. Вече съм склонен да твърдя, че има по-добър сингъл-хендър и от Гуга, особено мачболът си беше марково изпълнение. Съвсем правилно именно Куертен ще му връчи купата. :)
Колкото до Ноле - със сигурност ще има още поне 2-3 шанса да спечели турнира особено ако Надал не се върне към предишната си форма, но вече доста шансове изпусна, а все някога и младите ще почнат да печелят... |  |  |  |  |
Аз си мисля, че и догодина все още ще е актуален топфаворит, ако всичко е наред от гледна точка контузии. Но е ясно, че с всяка следваща година ще е все по-трудно. |  |  |  |  |
Е, като имаш предвид, че тенденцията в последно време е тенисистите да играят все по-силно на 30 + години (справка: Вава и Цонга на тоя турнир), а Джокович за момента изглежда в перфектна кондиция, трябва да се случи нещо много революционно, за да излезе изведнъж от кръга на големите фаворити. Но все пак трябваше да го е направил вече, особено през 2013 изпусна голям шанс.
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:56
Нема куфарчета тука  Само тупалки отвсякъде! Мани!
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 07.06.2015 19:57
Обаче Значката "си ебало мамата" - плитко играл, некви тъпи къси, не знам какво. Джокович че не игра най-високото възможно, не игра, но и той е човек, нормално е и той да покаже нерви, спадове, да се чуди какво да прави, когато и отсреща такова ниво "терминатор" има. През годините аз лично вярвах, че Федерер все някога ще вземе Гароса, Фогела също, Дявола си вярваше до откат в Надал - ако феновете на Джокович не вярват, срамно за тях.
|
|   |
|
|