Уимбълдън 2015 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
IchWill
|

Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 26.06.2015 13:34
Жребият излезе. Мъже: http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/ms/msdraw.pdfЖени: http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/ls/lsdraw.pdfДжокович макар да е в по-лекия поток на пръв поглед, има много тежки съперници още в началото. Ужас  Поне жребият на Гришо не е тежък. Е, коментирайте.
 |
|
MCStranger
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 26.06.2015 13:38
1. Гришо - Делбонис/Джонсън/Гаске/Раонич/Вавринка/Джокович 2. Ноле - Колшрайбер/Хюит/Томич/Андерсън/Чилич или Нишикори/Вавринка 3. Фед - Джумхур/Куери/Сок/Лопез/Бърдих/Мъри 4. Мъри - Кукушкин/Хаазе/Сепи/Цонга/Надал или Ферер/Фед 5. Станимал - Соуса/Бекер или Естрея-Бургос/Тием/Гофин/Раонич/Ноле 5. Рафа - Белучи/Браун/Троицки/Ферер/Мъри/Фед
Моите желания - 1.Стан, 2.Фед, 3. Гришо (научна фантастика), 4. Мъри, 5. Всеки без Джокович; Какво ще се случи реално - Вавринка/Гришо отпадат рано, Джокович печели финала в 4/5 сета срещу Мъри.
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 26.06.2015 13:53
Аз предвиждам най-логичния финал - Джокович-Федерер 
 |
|
Balleta
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 26.06.2015 15:00
Мъри печели ... А при жените е веселба, двете Уилямс, Аза и Маша в едната половина  Пирончето на 1/8 финал с Аза 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 26.06.2015 15:19
Джоко уж труден жребий, но как виждате Томич и Колшрайбер да го бият, 3:1 са мачовете ще загуби сет и толкоз, ако се вкара в някоя петсетова драма ще е добре, но едва ли. Григор тоя път избегна сървботовете, но трябва да внимава всеки мач че едно нехайство и е аут. Гаске и Раонич никак не са за подценяване и те имат полуфинали на Уимбълдъдън, но мач за мач да стартира добре срещу Делбонис и да си вдигне самочувствието. Мъри е в отлична позиция за полуфинал срещу Роджър. Рафа за съжение още втори кръг срещу Браун ще е голям зор и може да изгърми, но дано се добута до 1/4 финала срещу шотландеца, където ще е аутсайдер, но ако стигне дотам ще е набрал инерция и ще го затрудни на макс. При жените Серина в началото не са и лесни и ако започне бавно да влиза в мачовете като на РГ може и да стегне куфарите рано, но набере ли инерция и почнат ли да и влизат сервисите ясна е работата. Кита изтегли супер жребий и ако не сгафи на любимата си настилка може да стигне финал, при Халеп е доста тежко положението, а при Маша зависи дали ще навлезе във форма след като почива доста дълго, а 1 кръг срещу Конта, която е изгряващата звезда на домакините няма да е леко никак. Цвети срещу Бенчич, къса клечка, но плюс че Белинда още е в Ийстбърн и ако бие Вози днес я чака и финал и ще се натрупа умора, което ще е екстра за нашта, тъй че да стискаме палци днес за швейцарката. Не са лоши схемите виждам разнообразие за разлика от другите шлемове и се надявам да станат качествени мачове 
Последна промяна juve на 26.06.2015 15:24, променена общо 3 пъти
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 27.06.2015 03:28
Хубав жребий за Григор и предпоставки за повторение на миналогодишното представяне. Ако намери играта и настроението си, то може да мечтае за минимум полуфинал. Рафата с неприятен жребий, тежки първи два мача, иска ми се в 2 кръг да налети на Браун, за да си отмъсти за Хале и най-вече за да изравни нелепия ХТХ. Но отново се очертава на практика непосилен 1/4 финал. на Ролана изтегли късата клечка, сега и тук на Уимбълдъна още на 1/4 финал ще е срещу най-горещия фаворит за титлата, Анди Мъри. Федерер може и да има някакви проблеми с Куери и Лопез ама надали... За него обаче тежкото започва от 1/4 финала ако там е форсиран Бердих. А на полуфинала или Мъри или Надал, който и да е от тях двамата, ще е много трудно, да не кажа невъзможно за него да победи. А и да успее няма да има сили за финала ако там е Джокович. Като стана въпрос за Джокович, то неговия жребий е странен... В неговия поток ги няма Мъри и Надал и сякаш пътя към поредния ГШ финал е открит, но има доста препъни камъняци. Като още в 1 кръг на още прясно зелената тревица в понеделник на ЦК го чака един малък финал срещу Райбера. Предвиждам петсетова драма или дори сензационно отпадане на шампиона. След това ще е интересен мач срещу Хюит (дано мине през Шарко), но на тези години Лейтън няма никакъв шанс. Томич може да се заяде за сет, сет и половина. Не знам каква версия на Чилич ще видим. Ако е този Чилич от турнирите на трева и преди това от клея, то Ноле ще го разбие с 3-0, но ако е ГОАТ Чилич, то 4 ия кръг ще е другия голям тест за Ноле. На 1/4 финал също ще е тежък мач, я с/у Нишикори, я с/у Иснър, ако стигне полуфинал обаче не би трябвало да има проблеми, освен ако там съперник не му е нашия Григор. при жените лош жребий за Цвети, няма късмет това момиче и това си е. Въпреки всичко 50 на 50 е мача. Много тежък жребий за Серинка :/ Като нищо може да отпадне до 1/8 финалите. Ако се класира на 1/4 финал, то ще и остане само един голям мач, срещу Квитова на финала. Ако това ще е финала, ще е уникално зрелище и надстрелване, но имам лоши предчувствия за Серинка, уф.
Последна промяна Diavolo на 27.06.2015 03:30, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 27.06.2015 12:25
"Уж" хубав жребий за Гришо, но да видим...  Мач за мач и ако е здрав и играе стабилно, ще коментираме като му дойде времето. За разлика от РГ, сега в половината на Джокович не са Мъри и Вава, а само Вава. Това не е нито лоша нито хубава новина. Вава на трева е загадка. Той и на клей беше загадка, ама си взе Гароса Полуфинала между тях е почти сигурен, стига да няма някоя неприятна изненада. В долната половина интересния мач ще е Надал-Мъри, макар, че Рафа може и да не добута до там. Мъри е фаворит в този хипотетичен двубой, но ми се иска Надал да покаже добра форма и да го изпоти, а защо не и 5-сетов трилър (малко вероятно). После полуфинал Мъри-Фед е на кантар. Фед ако играе на ниво може и тук да стане някой 5-сетов кеф за окото. Това е добре за другия финалист, защото който и да е от Мъри/Фед ще е уморен.
|
|   |
|
 |
|
jjf
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 27.06.2015 15:19
Според мен Бердих-Фед и Мъри-Надал ще е са едните четвъртфинали. При Фед всичко зависи от това как ще сервира. От основната линия на тези години е уязвим. Бердих му е неудобен съперник, дори го победи на Уимби, също и на УСО, така че ако играе на макс, като нищо може да го отстрани отново. Мърльото би трябвало да стигне 1/4 финал. За Надал е трудно да се прогнозира. Все пак е спечелил два финала и ако в първите кръгове не отпадне, аз бих заложил на него на 1/4 финал срещу Мъри (може и доста смело да звучи на някой от вас). От другата половина, мисля, че финалист ще е Джокович, поне на хартия така изглежда. Вавринка наистина е загадка, миналата година като нищо щеше да отстрани Фед, но контузията му попречи. Обаче, той има и навика да играе на приливи и отливи и не знам в каква фаза ще е. Като видях "родилните мъки" на наш Григорчо в Куинс, не съм никак оптимист. Тези моментни спадове в концентрацията му са пагубни при един пробив на трева. Ако приемем, че Гаске е преодолим, то съм убеден, че Раонич или пък Вавринка ще го затруднят максимално, но нека първо да стигне до мачове с тях. И да не забравяме, че това е трева, малко по-лош ден, силно сервиращ противник, на който му върви играта, и всеки един от топ 10 може да е аут. И дано да не вали много.............................
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 27.06.2015 18:52
При Вавринка съм забелязала следната тенденция откакто спечели първата си титла от шлема: направи ли силен турнир, и следва период, в който започва да отпада в първите кръгове на турнирите, независимо дали става за турнир от шлема или не. Мина по-малко от месец, откакто триумфира на Ролан Гарос. Очаквам ранно отпадане и ще се изненадам, ако стигне до втората седмица. Отделно тревата му е най-слабата настилка, друга причина да смятам, че няма да направи кой знае какво на този турнир. От друга страна пък ако вземе да ме изненада и стигне до финала и там е Анди Мъри, много ще се зарадвам да го бие на собствен терен, както направи Федерер преди три години. Ще поживеем и ще видим. Аз лично се притеснявам да се не се повтори историята от преди две години, когато сума ти тенисисти се подхлъзнаха и изпопадаха на тревата. В Куинс тревата бе доста хлъзгава и силно се надявам тази на Уимбълдън да не е и инцидентите да са рядкост.
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 28.06.2015 00:14
За Вавринка не правете прогнози всички си мислят че ще се осере в началото и има логика, но схемата въобще не му е тежка, няма гадни и досадни сервитьори, които и на него са неудобни, то само Мъри си ги обича де и ако си запази инерцията от РГ 1/4 финала му е сигурен, там срещу Гришо или Раонич също ще е фаворит, но ще му е малко по-трудно, но си мисля че формата 3 от 5 му дава предимство, както и самочувствието от важните шлемови победи през последните сезони, иначе в 2 от 3 е ясно че може почти всеки да го бие, той на Мастърсите не знам защо, но играе много разсеяно и разпиляно, но на шлемовете се преобразява, класика Доктор Джекил и господин Хайд е Стан дъ мен 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Моите виждания | 28.06.2015 12:05
Това измърдрих за жените - http://www.sportline.bg/sport/tenis/Uimbyldyn-2015---rodinata-na-tenisa-ochakva-novata-si-kralica-481082.html, а това - за мъжете: http://www.sportline.bg/sport/tenis/Uimbyldyn-2015---mozhe-li-Myri-da-zasenchi-obichajnite-zapodozreni-481175.htmlОткровено казано и аз като Дявола има чувството, че Серина може да го духне, макар че пак не виждам как точно, ако не е в самото начало. За мъжете аз лично не се притеснявам, че Райбера може нещо повече от сет да направи, той си остава лузърче. С интерес ще чакам мач на Надал с Браун, макар че в 3 от 5 черньото трудна работа да направи нещо с тоя хазартен стил. Вавринка също мисля му е време за два поредни силни турнира, няма силно сервиращи срещу него и пътят му за втората седмица е открит. За Григор - ако беше във формата от миналата година, полуфинал не му мърдаше, сега не знам - още срещу Гаске може да си иде, с тоя не особено константен ретур и редовните заспивания на сервис. Бтв. ATP имат нов дизайн на стайта и много нови опции и статсове, браво!
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 28.06.2015 16:08
Белинда Бенчич кефи много яко - заплювам си я преди Девола да я е узорпирал и нея и без това и викат ''новата Мартина Хингис''  Иначе дано Пирончето я удари и стигне далече. Много искам Маша да спечели Уимби  При мъжете е ясно, че Надал е наникъде, дано поне Мъри триумфира, дзвер е в момента, а и на любимата си настилка 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 28.06.2015 16:40
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 28.06.2015 19:39
Според мен Иванович е най-хубава  А последната снимка защо си я дал не ми е ясно 
 |
|
Balleta
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 28.06.2015 21:50
за контраст 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 28.06.2015 22:29
бати повечето от светлината и камерите са адски бледи, готови за ролите в Здрач или някой друг вампирски филм, а Кербер я гледах на една снимка усхихната, направо за ролята на Жокера си става, не ме впечатляват от тия партита и това си е с тия тонове грим, предпочитам ги потни да търчат по кортовете да ти кажа 
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 29.06.2015 15:02
Наистина ли ще предават турнира само по F+ HD?  Ако е така, Булсатком ще си вкарат страшен автогол.
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 29.06.2015 15:22
в бет 365 дават всички мачове, аз затова си остава 1 леве в сметката да си ги гледам, перфектно, а тия само на ХД дават, а тв+ и ф+ нищо не дават с тия три програми могат да дават 3 корта, ама таратанци, иначе кирчо каза че като почнат цвети и гришо тях ще предават
Последна промяна juve на 29.06.2015 15:23, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 29.06.2015 15:27
Няма никакъв шанс да ги гледам онлайн, затова разчитах на F+. Жалко, личи си, че няма да го следя този турнир.
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари | 29.06.2015 16:04
Серина и хвърлих един поглед пак почва с мъките от РГ, но обърна от 1:3 гейма сета, тоя път запали по-рано, знае че на трева загубиш ли 1 сет, след това обрата е по-сложен, не че не може звяра от всякаква позиция да обърна, но тая Гаспарин ме впечатли, хубав дълбок бекхенд с една ръка, форхенда и също не е лош, но естествено не издържа на напрежението, ето това е хубавато на тревата, че фаворитите не са застраховани от тежки мачове дори с анонимници, а Райбера си остава мишок в ключовите моменти и това е, нетипично за немец, тях ги знаем че дори и да са зле игрово винаги с пхихика компенсират, при този е точно обратния случай 
|
|   |
|
|