| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми - 2 тема | 20.12.2015 04:08
не виждам такъв таг, покажи? с какво го правиш? не става със [спойлер]
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Филми - 2 тема | 20.12.2015 14:01
Ето го: topic - обяснението, което излиза видимо до "покажи" text - текстът, който се скрива - строга забележка >>>>
- Гяволе, ти си абсолютен бот! 20 години стаж по форуми и елементарни неща трябва да ти се обясняват - например да си кликнеш върху "цитирай мнение" и да видиш как е конструиран тагът... :(
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми - 2 тема | 21.12.2015 06:43
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми - 2 тема | 21.12.2015 06:45
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми - 2 тема | 21.12.2015 06:55
и Мейдж вземете ги сложете тези тагове на видно място в менюто. ей го сега и Балета пуска некви туитове само се насра темата аз стажа си го имам, не съм длъжен да знам всички тагове, за да се забавлявам и комуникирам ;)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Филми - 2 тема | 21.12.2015 11:47
Ще се опишат в отделна тема някой ден.
>> клончето се мести във "Въпроси и предложения"
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Филми - 2 тема | 21.12.2015 22:13
Спектър (Spectre)http://www.imdb.com/title/tt2379713/Фен съм на Агент 007, имам всичките филми от поредицата. Според мен Даниел Крейг, както и екипът на филмите с него възродиха тази поредица и я направиха отново модерна и печеливша. За съжаление обаче този може би последен филм в който Крейг е Бонд ме разочарова. Определено очаквах повече и от всичките филми с него до този момент според мен този бе най-слабия, а ужким бе представен като развръзка, като един октопод, който с пипалата си беше хванал Бонд/Крейг и всичките му врагове до тук. Момичето на Бонд също не ми хареса нещо, да бяха давали 'баба' Моника вместо нея. Все пак е хубаво да се види на кино. Бонд е марка и като такава трявба да се уважава на голям екран. На мен пък ми хареса. Особено сцената в Мексико, искам да присъствам на подобно нещо. А Леа Сейду е прекрасна, веднага ми грабна окото, свалих си и някой нейни филми, като Blue is the warmest color направо ме размаза! 
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Филми - 2 тема | 21.12.2015 22:28
 |  |  |  | Diavolo написа: Междузвездни войни: Силата се пробужда (Star Wars: The Force Awakens)http://www.imdb.com/title/tt2488496/?ref_=sr_4Преди малко се върнах от среднощната премиера в зала Лукс в Арена Запад и бързам да споделя, че Джей Джей Ейбрамс се е справил!!! Има я отново магията, чара. Полъха от старите серии. Дейзи Ридли в прекрасна.  От трейлърите мислех, че слабата брънка ще е Джон Бойега, но момчето ме изненада много приятно. Адам Драйвър, хмм за него съм леко разколебан, без маската е някак си един хлапак, не може да вдъхне респект по никакъв начин, но пък най-силната сцена във филма я изигра перфектно. Имаме си нова звезда и нов всеобщ любимец, ББ8 Култово, култово. Спуках да се хиля, имаше невероятни моменти между него и Фин. Няма ги дразнещите и преливащи на талази компютърни ефекти от Епизоди 1, 2, 3, абе все едно си се върнал 38 г. назад във времето. да не се чете в никакъв случай от хора, които не са гледали сериятаох, Хан Соло  Един от най, най-любимите ми герои за всички времена. Ами честно казано го предусещах, знаех си че ще стане така и по дяволите точно така и стана. Охх, много силен момент. Само не знам какво да си мисля дали е хубаво или лошо, че толкова много си прилича с Епизод 4: Нова надежда. Тогава Дарт Вейдър уби учителя си, а тук син уби баща си?! уф. А пък се оказа и че Кайло Рен е кръстен на Бен Кеноби. Хех, толкова много препратки, не знам дали беше необходимо, но пък беше силно. В този момент в залата имаше раздвижване и коментари, определено шок момента във филма. И сега какво Рей и Рен ще са първи братовчеди.  Остава и сагата да завърши по начина по който завърши Епизод 6 и всичко ще се нареди, хаха. Кайло Рен в съдбовния момент прегръща светлата страна на силата и се обръща срещу Сноук спасявайки или Рей или майка си, по-скоро братчедка си и убива върховния лидер на Първия ред. ;)[/spoiler] |  |  |  |  |
Стана тенденция последните години Холивуд да каства редовно все повече британски актьори за главните роли. Някъде четох, че това е защото нямат проблеми с езика, изключително мотивирани, дисциплинирани са и не са разглезени като американските. С нетърпение чакам да ида да го видя, но щом е на Джей Джей Ейбръмс значи имам високи очаквания, той е невероятен
 |
|
Medved
|

Re: Филми - 2 тема | 26.12.2015 18:17
I Origins (2014) http://www.imdb.com/title/tt2884206/Една независима продукция от миналата година, която ми направи доста силно впечатление. Незнайно защо заглавието е преведено на български с малоумното "Аз - началото", което някак не оставя точните асоциации с действителното послание на филма. В оригиналното заглавие (I Origins) се набляга на звуковото съвпадение между I [ай] - Аз и eye [ай] - око, което пък от своя страна отпраща към неразривната връзка между очите и душата (висшето Аз) на човека (очите - отражение на душата). Примерно "Събуждане" би му подхождало повече според мен. Историята започва с акцент върху научното схващане, че човешкото око е уникално и в света няма двама души с идентични ириси на очите. Нататък сюжетът е построен основно върху тънкото противопоставяне между типичния научно-материалистичен светоглед и неговия антипод - свободолюбивата душа, която лети отвъд самоналожените ограничения на материалистичното мислене. В първата роля влиза микробиолог, който опитва да намери доказателство, че низшите организми могат да развият зрение от нищото по пътя на еволюцията, а оттам и да се отрече веднъж-завинаги необходимото условие от съществуване на висш разум (Бог). Идеята зад филма е страхотна, но пресъздаването й на лента ми се стори на едно доста посредствено ниво. Не са използвани достатъчно пълноценно похватите на киното, за да се постигне повече дълбочина и изразност. Но, както се казва, за нискобюджетна продукция - толкова. Жалко, защото можеше да се получи един истински шедьовър с много дълбоки послания. Но въпреки слабото изпълнение, филмът пак си има своите силни моменти и всякак си струва гледането. Типичните пуканкохрупащи зрители, екшънхънтъри и затънали материалисти обаче най-вероятно ще го намерят за доста муден, скучен и безсмислен. 7/10 от мен.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми - 2 тема | 26.12.2015 23:57
Обаче завърши много силно. Оказа се, че има 'прераждане' моминчецето се ужаси от това да влезне в асансьора ;) Силно послание, но слабичко изпълнение наистина, а и твърде понапудрен на моменти. Но филм, който те държи прикован и гледаш с интерес от началото до края.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Филми - 2 тема | 27.12.2015 00:13
Не разбрах само защо трябваше да "спойлираш" историята... 
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Филми - 2 тема | 27.12.2015 15:00
Не съм чел другите страници, но ще попитам за тези филми: The Revenant (2015)http://www.imdb.com/title/tt1663202/?ref_=nv_sr_2Свалям го от нета. Имам големи очаквания. Надявам се да ги оправдае. Youth (2015)http://www.imdb.com/title/tt3312830/?ref_=nv_sr_1Този филм има добра критика, но като гледах последния филм на Сорентино (La grande bellezza от 2013) останах със странно впечатление. Не, че е лош - напротив, но ми се стори твърде бохемски за мен. Дълбок е, но може би не го разбирам, защото и не се движа в тези сфери. Някой ако го е гледал, моля да драсне два реда, а и за горните два също.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Филми - 2 тема | 27.12.2015 20:58
И двата са ми в списъка. Между другото, новият филм на Уди Алън ми хареса. Интересен прочит на "Престъпление и наказание". http://www.imdb.com/title/tt3715320/
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 01:46
Star Wars ми хареса много. Единственият недостатък е че е на 3Д. Направи ми впечатление, че историята много наподобява епизод 4, но също така си е и достатъчно различна. Дейзи Ридли направи страхотна роля и според мен тоя филм ще я изтреля нагоре в киното. За сефте двойката Си трипио и р2д2 имаха второстепенна роля. Толкова от мен за тия дето не са го гледали все още да не им развалям спойлера.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 10:16
http://www.imdb.com/title/tt0428532/Чудесен филм за диктатора Трухильо, докъде може да стигне един баща в защита на интересите си, за това как можеш дотам да се самозабравиш, та да загубиш лоялността на предани хора.
 |
|
redo
(The Thracian Orphics)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 11:16
за мен е пълен провал тоя филм, напудрен епизод 4, страшно много глупости са натворили в опит за референции към старата трилогия, 'смешките' са пълен кошмар в 90% от случаите, а неадекватните решения от сорта на това как младите нищо не знаят и изведнъж знаят всичко за неща от преди 30 години хич няма да ги и коментирам. на фона на диалозите от е7 текстовете от първите филми, които никога не са блестяли с такива, са като шекспирови. в общи линии нямах търпение да свърши и да изляза от киното.
|
|   |
|
 |
|
redo
(The Thracian Orphics)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 11:20
това, което най-много ми липсваше във филма, е чувството му за хумор, което го крепи през цялото време, вместо това имаше самоцелни шегички от най-забавните в книгата. пътуванията няма какво да ги коментираме, все едно отскачаше до кварталния магазин, слаба работа като цяло.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 12:03
На мен пък ми хареса, факт е че сюжетът е едно към едно с епизод 4, ама поне на мен това не ми развали филма. Накъде прочетох, че това е Нова надежда за младото поколение, и в това има логика - каквото и да си говорим, за нас старите епизоди са култови защото сме ги гледали в други времена, представям си ако един днешен тийнейджър си пусне за пръв път епизод 4 примерно как ще му изглежда и какъв е шансът изобщо да се запали по филма. Та в тоя ред на мисли, ако идеята на епизод 7 е да подготви почвата за следващите два, и ако тях ги направят като хората естествено, съм съвсем ок с това. Виж, ако 8 и 9 повторят дословно сюжета на 5 и 6, тогава ще се съглася, че ще е голяма глупост. А това за младите дето не знаят нищо и после изведнъж знаят всичко, ако имаш предвид мацката, то при нея явно има някаква история, която ще разберем в следващия епизод, така че не е странно това. Единственото, което ме издразни и не виждам как може да се обясни, е боравенето на негъра със светлинния меч. Хуморът също си беше ок за мен, даже на места доста им се получи. Тоя наследникът на Р2Д2 пък е много изразителен, на моменти направо си го разбираш какво иска да каже само по мимиките, което е доста голямо постижение като за същество без лице и ръце :) Но това не е учудващо де, за Дисни това сигурно е било най-лесната част от филма :)
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 12:33
Като човек, който никога не е гледал и 1мин от междузвездни войни кажете от къде да почна да гледам да схвана нещата и да дам КОМПЕТЕНТНО мнение!!!
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 13:05
|