Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 18:47

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 39  Следваща
Филми 2 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   20.12.2015 04:08

не виждам такъв таг, покажи?
с какво го правиш?
не става със [спойлер]

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   20.12.2015 14:01

Diavolo написа:
с какво го правиш?
не става със [спойлер]

Ето го:

Код за потвърждение:
[spoiler=topic]text[/spoiler]

topic - обяснението, което излиза видимо до "покажи"
text - текстът, който се скрива

строга забележка   >>>>
Гяволе, ти си абсолютен бот! 20 години стаж по форуми и елементарни неща трябва да ти се обясняват - например да си кликнеш върху "цитирай мнение" и да видиш как е конструиран тагът... :(

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   21.12.2015 06:43

Medved написа:
Diavolo написа:
с какво го правиш?
не става със [спойлер]

Ето го:

Код за потвърждение:
[spoiler=topic]text[/spoiler]

topic - обяснението, което излиза видимо до "покажи"
text - текстът, който се скрива

строга забележка   >>>>
Гяволе, ти си абсолютен бот! 20 години стаж по форуми и елементарни неща трябва да ти се обясняват - например да си кликнеш върху "цитирай мнение" и да видиш как е конструиран тагът... :(

Код за потвърждение:
[spoiler=topic]???[/spoiler]

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   21.12.2015 06:45

topic   >>>>
бла бла

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   21.12.2015 06:55

и Мейдж вземете ги сложете тези тагове на видно място в менюто.
ей го сега и Балета пуска некви туитове
само се насра темата
аз стажа си го имам, не съм длъжен да знам всички тагове, за да се забавлявам и комуникирам ;)

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   21.12.2015 11:47

Ще се опишат в отделна тема някой ден.

>> клончето се мести във "Въпроси и предложения"

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   21.12.2015 22:13

Спектър (Spectre)
http://www.imdb.com/title/tt2379713/

Фен съм на Агент 007, имам всичките филми от поредицата. Според мен Даниел Крейг, както и екипът на филмите с него възродиха тази поредица и я направиха отново модерна и печеливша. За съжаление обаче този може би последен филм в който Крейг е Бонд ме разочарова. Определено очаквах повече и от всичките филми с него до този момент според мен този бе най-слабия, а ужким бе представен като развръзка, като един октопод, който с пипалата си беше хванал Бонд/Крейг и всичките му врагове до тук. Момичето на Бонд също не ми хареса нещо, да бяха давали 'баба' Моника вместо нея. Все пак е хубаво да се види на кино. Бонд е марка и като такава трявба да се уважава на голям екран.

На мен пък ми хареса. Особено сцената в Мексико, искам да присъствам на подобно нещо. А Леа Сейду е прекрасна, веднага ми грабна окото, свалих си и някой нейни филми, като Blue is the warmest color направо ме размаза! :laugh: 8-)

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   21.12.2015 22:28

Diavolo написа:
Междузвездни войни: Силата се пробужда (Star Wars: The Force Awakens)
http://www.imdb.com/title/tt2488496/?ref_=sr_4

Преди малко се върнах от среднощната премиера в зала Лукс в Арена Запад и бързам да споделя, че Джей Джей Ейбрамс се е справил!!! Има я отново магията, чара. Полъха от старите серии.
Дейзи Ридли в прекрасна. :love: От трейлърите мислех, че слабата брънка ще е Джон Бойега, но момчето ме изненада много приятно. Адам Драйвър, хмм за него съм леко разколебан, без маската е някак си един хлапак, не може да вдъхне респект по никакъв начин, но пък най-силната сцена във филма я изигра перфектно. Имаме си нова звезда и нов всеобщ любимец, ББ8 8-) :cheers:
Култово, култово. Спуках да се хиля, имаше невероятни моменти между него и Фин. :-D
Няма ги дразнещите и преливащи на талази компютърни ефекти от Епизоди 1, 2, 3, абе все едно си се върнал 38 г. назад във времето.

да не се чете в никакъв случай от хора, които не са гледали серията

ох, Хан Соло :-(Един от най, най-любимите ми герои за всички времена. Ами честно казано го предусещах, знаех си че ще стане така и по дяволите точно така и стана. Охх, много силен момент. Само не знам какво да си мисля дали е хубаво или лошо, че толкова много си прилича с Епизод 4: Нова надежда. Тогава Дарт Вейдър уби учителя си, а тук син уби баща си?! уф. А пък се оказа и че Кайло Рен е кръстен на Бен Кеноби. Хех, толкова много препратки, не знам дали беше необходимо, но пък беше силно. В този момент в залата имаше раздвижване и коментари, определено шок момента във филма.
И сега какво Рей и Рен ще са първи братовчеди. :-D
Остава и сагата да завърши по начина по който завърши Епизод 6 и всичко ще се нареди, хаха. Кайло Рен в съдбовния момент прегръща светлата страна на силата и се обръща срещу Сноук спасявайки или Рей или майка си, по-скоро братчедка си и убива върховния лидер на Първия ред. ;)[/spoiler]

Стана тенденция последните години Холивуд да каства редовно все повече британски актьори за главните роли. Някъде четох, че това е защото нямат проблеми с езика, изключително мотивирани, дисциплинирани са и не са разглезени като американските. С нетърпение чакам да ида да го видя, но щом е на Джей Джей Ейбръмс значи имам високи очаквания, той е невероятен

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   26.12.2015 18:17

I Origins (2014) http://www.imdb.com/title/tt2884206/

Една независима продукция от миналата година, която ми направи доста силно впечатление. Незнайно защо заглавието е преведено на български с малоумното "Аз - началото", което някак не оставя точните асоциации с действителното послание на филма. В оригиналното заглавие (I Origins) се набляга на звуковото съвпадение между I [ай] - Аз и eye [ай] - око, което пък от своя страна отпраща към неразривната връзка между очите и душата (висшето Аз) на човека (очите - отражение на душата). Примерно "Събуждане" би му подхождало повече според мен.

Историята започва с акцент върху научното схващане, че човешкото око е уникално и в света няма двама души с идентични ириси на очите. Нататък сюжетът е построен основно върху тънкото противопоставяне между типичния научно-материалистичен светоглед и неговия антипод - свободолюбивата душа, която лети отвъд самоналожените ограничения на материалистичното мислене. В първата роля влиза микробиолог, който опитва да намери доказателство, че низшите организми могат да развият зрение от нищото по пътя на еволюцията, а оттам и да се отрече веднъж-завинаги необходимото условие от съществуване на висш разум (Бог).

Идеята зад филма е страхотна, но пресъздаването й на лента ми се стори на едно доста посредствено ниво. Не са използвани достатъчно пълноценно похватите на киното, за да се постигне повече дълбочина и изразност. Но, както се казва, за нискобюджетна продукция - толкова. Жалко, защото можеше да се получи един истински шедьовър с много дълбоки послания. Но въпреки слабото изпълнение, филмът пак си има своите силни моменти и всякак си струва гледането. Типичните пуканкохрупащи зрители, екшънхънтъри и затънали материалисти обаче най-вероятно ще го намерят за доста муден, скучен и безсмислен.

7/10 от мен.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   26.12.2015 23:57

Обаче завърши много силно.
Оказа се, че има 'прераждане'
моминчецето се ужаси от това да влезне в асансьора ;)
Силно послание, но слабичко изпълнение наистина, а и твърде понапудрен на моменти.
Но филм, който те държи прикован и гледаш с интерес от началото до края.

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   27.12.2015 00:13

Не разбрах само защо трябваше да "спойлираш" историята... :dunno:

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   27.12.2015 15:00

Не съм чел другите страници, но ще попитам за тези филми:
The Revenant (2015)
http://www.imdb.com/title/tt1663202/?ref_=nv_sr_2

Свалям го от нета. Имам големи очаквания. Надявам се да ги оправдае.

Youth (2015)
http://www.imdb.com/title/tt3312830/?ref_=nv_sr_1
Този филм има добра критика, но като гледах последния филм на Сорентино (La grande bellezza от 2013) останах със странно впечатление. Не, че е лош - напротив, но ми се стори твърде бохемски за мен. Дълбок е, но може би не го разбирам, защото и не се движа в тези сфери.
Някой ако го е гледал, моля да драсне два реда, а и за горните два също.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   27.12.2015 20:58

И двата са ми в списъка.

Между другото, новият филм на Уди Алън ми хареса. Интересен прочит на "Престъпление и наказание".

http://www.imdb.com/title/tt3715320/

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   28.12.2015 01:46

Star Wars ми хареса много. Единственият недостатък е че е на 3Д. :uuu: :uuu: :uuu:
Направи ми впечатление, че историята много наподобява епизод 4, но също така си е и достатъчно различна. Дейзи Ридли направи страхотна роля и според мен тоя филм ще я изтреля нагоре в киното. За сефте двойката Си трипио и р2д2 имаха второстепенна роля.

Толкова от мен за тия дето не са го гледали все още да не им развалям спойлера.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   28.12.2015 10:16

http://www.imdb.com/title/tt0428532/

Чудесен филм за диктатора Трухильо, докъде може да стигне един баща в защита на интересите си, за това как можеш дотам да се самозабравиш, та да загубиш лоялността на предани хора.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   28.12.2015 11:16

Diavolo написа:
...

за мен е пълен провал тоя филм, напудрен епизод 4, страшно много глупости са натворили в опит за референции към старата трилогия, 'смешките' са пълен кошмар в 90% от случаите, а неадекватните решения от сорта на това как младите нищо не знаят и изведнъж знаят всичко за неща от преди 30 години хич няма да ги и коментирам. на фона на диалозите от е7 текстовете от първите филми, които никога не са блестяли с такива, са като шекспирови. в общи линии нямах търпение да свърши и да изляза от киното.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   28.12.2015 11:20

bai Momchil написа:
Относно Марсианеца - прочетох книгата на един дъх преди половин години и разбира се с нетърпения чаках филма. Ако не бях чел книгата нямаше да го разбера. В книгата се обясняват подробно всичко кеото правише. Във филма разбира се нямаше как да го направят, но примерно не знам ти (към Дявола се обръщам) разбра ли защо гръмна шлюза, който му унищожи реколтата от картофи?

Другото огромно разочарование, лично за мен, че изобщо не отразиха пътуването към китайската совалка. Излезе така че все едно е пътувал 1 ден до там и толкоз. По време на тоя път се случват много неща и Уотни премина през много трудности. Няма да ти ги разказвам, да не ти убия кефа от книгата.

Иначе другото беше яко.

това, което най-много ми липсваше във филма, е чувството му за хумор, което го крепи през цялото време, вместо това имаше самоцелни шегички от най-забавните в книгата. пътуванията няма какво да ги коментираме, все едно отскачаше до кварталния магазин, слаба работа като цяло.

(Arlito)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   28.12.2015 12:03

redo написа:
Diavolo написа:
...

за мен е пълен провал тоя филм, напудрен епизод 4, страшно много глупости са натворили в опит за референции към старата трилогия, 'смешките' са пълен кошмар в 90% от случаите, а неадекватните решения от сорта на това как младите нищо не знаят и изведнъж знаят всичко за неща от преди 30 години хич няма да ги и коментирам. на фона на диалозите от е7 текстовете от първите филми, които никога не са блестяли с такива, са като шекспирови. в общи линии нямах търпение да свърши и да изляза от киното.

На мен пък ми хареса, факт е че сюжетът е едно към едно с епизод 4, ама поне на мен това не ми развали филма. Накъде прочетох, че това е Нова надежда за младото поколение, и в това има логика - каквото и да си говорим, за нас старите епизоди са култови защото сме ги гледали в други времена, представям си ако един днешен тийнейджър си пусне за пръв път епизод 4 примерно как ще му изглежда и какъв е шансът изобщо да се запали по филма. Та в тоя ред на мисли, ако идеята на епизод 7 е да подготви почвата за следващите два, и ако тях ги направят като хората естествено, съм съвсем ок с това. Виж, ако 8 и 9 повторят дословно сюжета на 5 и 6, тогава ще се съглася, че ще е голяма глупост.

А това за младите дето не знаят нищо и после изведнъж знаят всичко, ако имаш предвид мацката, то при нея явно има някаква история, която ще разберем в следващия епизод, така че не е странно това. Единственото, което ме издразни и не виждам как може да се обясни, е боравенето на негъра със светлинния меч.

Хуморът също си беше ок за мен, даже на места доста им се получи. Тоя наследникът на Р2Д2 пък е много изразителен, на моменти направо си го разбираш какво иска да каже само по мимиките, което е доста голямо постижение като за същество без лице и ръце :) Но това не е учудващо де, за Дисни това сигурно е било най-лесната част от филма :)

(CDLM Blue Power)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   28.12.2015 12:33

Като човек, който никога не е гледал и 1мин от междузвездни войни кажете от къде да почна да гледам да схвана нещата и да дам КОМПЕТЕНТНО мнение!!!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   28.12.2015 13:05

Крал Блуфен написа:
Като човек, който никога не е гледал и 1мин от междузвездни войни кажете от къде да почна да гледам да схвана нещата и да дам КОМПЕТЕНТНО мнение!!!

Почни от епизод 1.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 39  Следваща