Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 21:13

Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Честито, шампионе! 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Честито, шампионе!   |   05.06.2016 19:24

Много съм щастлива :ura: :ura: Не мога да повярвам просто! Още в първия сет се бях отчаяла и вдигнала бялото знаме. Ноле обаче не се предаде, и макар да загуби едно от подаванията си, точно на финалната права, той успя да пребори напрежението и накрая триумфира! Честито на Сперанца, на Ноле, на Значката, и на всички други негови фенове! Кариерният шлем е факт! Специални благодарности и на тези, които го подкрепяха и се радват за триумфа, и най-искрени благодарности на Матс Виландер, който не направи прогнозата си за финала. И най-важното: Огромен товар се свали както от нашите, така и от неговите плещи. Е, временно ще бъдем в истерия и се надявам на другите фенове на тениса да ни разберат. По-нататък страстите ще утихнат и всичко ще дойде на мястото си.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Честито, шампионе!   |   05.06.2016 19:35

Честито и от мен. Между другото Шевченко е на "Филип Шатрие" в този момент - страхотно място и страхотен момент точно когато големият ти любимец постига най-големия си връх!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Честито, шампионе!   |   05.06.2016 19:44

Шевата и на финала ли е присъствал? Браво! Големец! Ето това е истински фен!!! :moufan:

Дано мине и насам да сподели преки впечатления от мястото на събитието :)

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Честито, шампионе!   |   05.06.2016 19:46

Това е най-изстраданата, най-мечтаната титла на Ноле. Отдавна вече не се вълнувам от победите му както преди, но днес се скъсах от рев. Не мога да повярвам, че чудото се случи след толкова години чакане. Колко емоции носи спортът само...

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Честито, шампионе!   |   06.06.2016 11:36

НАЙ-ПОСЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! :ura: :ura: :ura:
ШАМПИОН!!! :first:

Много се радвам! Не съм писал по темите. Успях да гледам малко мачове, но най-важното е, че вече вдигна РГ!
Още миналата година преди финала бях убеден, че ще спечели. Явно бях подценил Вавринка. Тази година имах леки съмнение и не исках да подценявам отново опонента му. Не, че Мъри не му е абонат, но за разлика от Рим, тук Ноле изигра лек полуфинал срещу Тийм и запази сили за финала. Знаех си, че няма да отпусне сет на младока. Показа много добър тенис и стигна финала отпочинал, за разлика от 2015г.
Първия сет беше налял гипса. Проби още в първия гейм, но после почна да греши много лесни топки. Само се надявах да изчисти грешките и всичко да си дойде на мястото. За щастие това се случи още в началото на втория сет и така до края. Мъри игра добре. Много агресивен на втори сервис на Ноле, но не достатъчно на своите сервис геймове. Истина е, че първия сервис го изостави и Ноле се наложи по-лесно.
Жал ме е за Мъри, но това е положението. 2 ГШ му отпусна Ноле. Стига му толко. Ако Анди спечели ГШ някъде, то не вярвам да е срещу Джокович.
Честито на всички фенове на Ноле!
Ако Шевата е бил там, дано сподели впечатления.
:cheers:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Честито, шампионе!   |   06.06.2016 13:06

Честито на всички фенове на Джокера! :-D Честито на ИчВилл и Сперанца. :-)

Мисля, че ГОАТът е само въпрос на време. :-)

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: Честито, шампионе!   |   10.07.2016 20:04

Една от най-заслужените и изстраданите титли в цялата история на спорта. Заслужена от гледна точка и на моментно състояние на силите в мъжкия тенис, и като представяне и отдаденост вече над 10 години на Ноле на РГ. Със сигурност история от приказките, която ще бъде разказвана многократно.

Изключително съм благодарен на вероятно десетки стечения на обстоятелствата само от седмицата докато бях в Париж за това, че имах шанса да гледам всички мачове на Шампиона от втората седмица на турнира без доиграването с Баутиста-Агут на живо.

Ще споделя някои неща, които мисля ще ви се сторят интересни и е възможно да са останали в сянка за тв-аудиторията.

След като във втория понеделник на турнира валя дъжд цял ден в Париж и всички мачове бяха пренасрочени за следващия ден, във вторник Баутиста-Агут и Джокович (както и всички останали мачове по другите кортове) започнаха на явен ръмеж без дъждът да е спирал от един ден. Това просто за мен е скандално и абсолютно недопустимо. Това беше пародия на тенис, особено след 30-40 минути, когато вече кортът и топките станат достатъчно влажни. Джокович и Баутиста Агут бяха спрени след 2 часа и 1 минути игра при 4-1 в третия сет, а правилото е че пари на зрителите се връщат само при игра по-малко от 2 часа. Нещо, на което обърна внимание Давид Ферер, цитиран от Екип. Без всякакви балкански приуми да се правя на жертва ви казвам, че не съм усетил при 4-1 да е имало някакво ускорение на дъжда, валеше си по един и същ начин поне 30 минути преди да спрат мача...

Не знам дали популярността на Джокович или парите на Уникло са основната причина, но брандът и световния номер едно доминираха абсолютно навсякъде в Париж в тази седмица. От метрото, през Шанзелизе до самият комплекс, Новак и екипировката бяха навсякъде.

В Париж при слънчев ден (впечетленията са само от финала, след който край най-накрая се появи слънце) спокойно може да се играе тенис до 9 и 30, 9 и 40 и има чудесна видимост. Мисля, че се стъмнява една идея по-късно отколкото в България, така че следващият път, когато стане 9 и 30 местно време и Данчо Божинов каже какъв е мрак на корта, имайте едно на ум.

Новак излезна от комплекса над 3 часа след финала. Докато даваше интервюта и изпълняваше всички възможни ангажименти, които един шампион на РГ и човек влизащ в историята на този спорт по брутален начин има, неговите хора го чакаха на два лагера. В единия бяха хората от щаба, които хапнаха и стояха доста мирно. Хванах разговор на Мариан Вайда с непознат за мен човек, където обясняваше не много изненадващи алабалистики. Основната задача е била да го накарат да е спокоен през тези две седмици и че винаги са знаели, че Новак ще е номер едно един ден, но такава доминация в мъжкия тенис надхвърля очакванията им. В другата част в ресторантската част към централния корт бяха майката и бащата на Новак заедно с не малка група техни приятели сърби. От време на време имаше припявания в чест на Новак, беше доста забавно.

И накрая поствам снимки, които направих без никакъв зуум. Новак трябваше да даде ексклузивно интервю за една от телевизиите, които явно искаха това да стане извън корта и дали заради моя находчивост или просто поради шанс аз бях първият фен, който забеляза къде е Джокович. Снимките са без абсолютно никакъв зуум. Сигурно имаше едно 20 секунди, където стоях на 20-30 см от Новак, докато чакахме камерите на телевизионерите да заработят в очаквания режим. Виждайки безкрайната му умора в този момент някак си реших да не го моля за снимка с мен (вие знаете, че вече имам една с него от 2010). Сега може би малко съжалявам, но какво да се прави, няма втори шанс. 20-30 секунди след този момент вече имаше около 100-тина фена и охраната дойде. Важното е че бях на корта, когато падна в очертаното от него сърце. Пожелавам на всеки един спортен фен подобна емоция, затова е спортът. :)

Май е това :)

http://prikachi.com/images.php?images/791/8830791b.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/792/8830792q.jpg

П.С. Дава ми някаква грешка при качването на снимките, това са линковете, ако може някой да ми помогне.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Честито, шампионе!   |   10.07.2016 20:52

Nole написа:
Пожелавам на всеки един спортен фен подобна емоция, затова е спортът. :)

Ей това е, батка!!!

Представям си каква емоция е било да присъстваш на живо на писането на ИСТОРИЯТА! Направо ти завидЕх благородно :))) Благодарности за споделените впечатления! :cheers: :give5:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]