Световни квалификации' Русия 2018
| Автор |
Съобщение |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 07.09.2016 16:21
По принцип и аз не съм привърженик на подобни спорове. Ама също така не обичам някой да говори в суперлативна форма - тия винаги/никога мно'о ме дразнят... :) Та за отбора от 94та - аз пък съм на мнение, че ако ще говорим за бройки, определено Етър имат преимущество. Разбира се, аз говоря за това кой футболист къде е бил създаден като такъв. Защото това, че на Лечков последния БГ отбор е бил ЦСКА въобще не го прави цесекар, за мен. Той си е продукт на Сливен. За чужди отбори не искам да говоря, според мен не е меродавно, освен ако даден играч не е играл там доста повече време, отколкото в БГ отбор. Та - към 94та в примера с Лечков - 7 години в Сливен, 1 в ЦСКА и 2 в Хамбургер. Еми за мен си е Сливен, кой както иска да го смята.
Та за отбора - бройките на играчи в Левски са най-много, спор няма. Но, за да не говорим за качеството на Стоичков и Костадинов спрямо играчите на Левски, аз гледам титулярите, по-точно онези от паметния мач срещу швабите. Еми - Етър: Михайлов - Левски Цветанов - Етър Трифон - Етър (евентуално ЦСКА) Хубчев - Осъм (евентуално Левски) Янков - Бургас Костадинов - ЦСКА Стоичков - ЦСКА Лечков - Сливен Сираков - Левски Киряков - Етър Балъков - Етър Йорданов - Рилски спортист Генчев - Етър
Иначе, останалите играчи, според моите критерии (не задължавам никой да ги приема, разбира се) са: Славия х2, Левски х3, Локо София, Пирин, Ботев/Марица/ЦСКА, Пирин/ЦСКА (Тия с наклонената не се наемам да определя, защото имат почти по равно години и мачове в съответните отбори - Гоерги Георгиев (по-скоро си е Пловдив) и Ивайло Андонов.)
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 07.09.2016 17:22
 |  |  |  | alexbg написа: По принцип и аз не съм привърженик на подобни спорове. Ама също така не обичам някой да говори в суперлативна форма - тия винаги/никога мно'о ме дразнят... :) Та за отбора от 94та - аз пък съм на мнение, че ако ще говорим за бройки, определено Етър имат преимущество. Разбира се, аз говоря за това кой футболист къде е бил създаден като такъв. Защото това, че на Лечков последния БГ отбор е бил ЦСКА въобще не го прави цесекар, за мен. Той си е продукт на Сливен. За чужди отбори не искам да говоря, според мен не е меродавно, освен ако даден играч не е играл там доста повече време, отколкото в БГ отбор. Та - към 94та в примера с Лечков - 7 години в Сливен, 1 в ЦСКА и 2 в Хамбургер. Еми за мен си е Сливен, кой както иска да го смята.
Та за отбора - бройките на играчи в Левски са най-много, спор няма. Но, за да не говорим за качеството на Стоичков и Костадинов спрямо играчите на Левски, аз гледам титулярите, по-точно онези от паметния мач срещу швабите. Еми - Етър: Михайлов - Левски Цветанов - Етър Трифон - Етър (евентуално ЦСКА) Хубчев - Осъм (евентуално Левски) Янков - Бургас Костадинов - ЦСКА Стоичков - ЦСКА Лечков - Сливен Сираков - Левски Киряков - Етър Балъков - Етър Йорданов - Рилски спортист Генчев - Етър
Иначе, останалите играчи, според моите критерии (не задължавам никой да ги приема, разбира се) са: Славия х2, Левски х3, Локо София, Пирин, Ботев/Марица/ЦСКА, Пирин/ЦСКА (Тия с наклонената не се наемам да определя, защото имат почти по равно години и мачове в съответните отбори - Гоерги Георгиев (по-скоро си е Пловдив) и Ивайло Андонов.) |  |  |  |  |
Ми значи чорбата хептен оскоте само с Костадинов... щом Янков бил Бургас, пък гледкам си пропуснал Боримиров - единствения с по 2 участия на СП и ЕП, че и с голове в тях...него сигурно ще го пишеш Бдин... Бей дейба и чорбарската логика!!! Колкото до това, което съм написал - ми факти бе пич, факти! Извади контра такива, че да ми докажеш, че не съм прав, а не да пишеш глупотевици... А Бербатов и Петровите къде ги слагаш, ей така за един приятел питам...
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 07.09.2016 22:57
Така, България вече е на нивото на Люксембург. В момента мисията е, гоним Сан Марино и Гибралтар! Не е Mission Impossible!
Другото което е, можеха да ме вкарат на стадиона без пари, но предпочетох да се напивам в Микстейпа на едно пари. Било е драма обаче накрая.
Последна промяна TheExorcist на 07.09.2016 23:00, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Класирането в групата сега | 07.09.2016 23:30
1. Bulgaria 1 1 0 0 4:3 3 2. Sweden 1 0 1 0 1:1 1 3. Netherlands 1 0 1 0 1:1 1 4. France 1 0 1 0 0:0 1 5. Belarus 1 0 1 0 0:0 1 6. Luxembourg 1 0 0 1 3:4 0
Копнете го, защото такова нещо повече няма да се види.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 00:06
Нейви, не искам да защитавам перуканите, но поне показаха характер, защото не е лесно и срещу слабак да се обръщат подобни мачове. представи си какво им е минавало през главите ако бяха загубили, но в крайна сметка спечелиха. погледни резултатите в последните квалификации за ЕВРО 2016 и какви меко казано шокиращи резултати имаше. виж и сегашните квалификации за Русия 2018. Какво да кажем за Фарьорите - Унгария 0-0?! Унгарците дето вкараха три гола на европейския шампион сега не могат да вкарат на фарьорите и не само това, но и голово положение нямаха от репортажа който пуснаха. Всички положения бяха пред тяхната врата. Франция не може да вкара на Беларус, а казахстанците вкараха два гола на поляците. от много отдавна вече няма ясно изразени аутсайдери. световния футбол много се изравни, все драпа за място под слънцето. А ние сме много зле в момента, така че и на такива победи трябва да се радваме, че сега какво ни чака във Франция и Швеция не ми се мисли. Но пък кой знае, мач с мач не си прилича. Ще излезнем да рушим и да се браним, та може и да загубим минимално.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 09:03
 |  |  |  | alexbg написа: По принцип и аз не съм привърженик на подобни спорове. Ама също така не обичам някой да говори в суперлативна форма - тия винаги/никога мно'о ме дразнят... :) Та за отбора от 94та - аз пък съм на мнение, че ако ще говорим за бройки, определено Етър имат преимущество. Разбира се, аз говоря за това кой футболист къде е бил създаден като такъв. Защото това, че на Лечков последния БГ отбор е бил ЦСКА въобще не го прави цесекар, за мен. Той си е продукт на Сливен. За чужди отбори не искам да говоря, според мен не е меродавно, освен ако даден играч не е играл там доста повече време, отколкото в БГ отбор. Та - към 94та в примера с Лечков - 7 години в Сливен, 1 в ЦСКА и 2 в Хамбургер. Еми за мен си е Сливен, кой както иска да го смята.
Иначе, останалите играчи, според моите критерии (не задължавам никой да ги приема, разбира се) са: Славия х2, Левски х3, Локо София, Пирин, Ботев/Марица/ЦСКА, Пирин/ЦСКА (Тия с наклонената не се наемам да определя, защото имат почти по равно години и мачове в съответните отбори - Гоерги Георгиев (по-скоро си е Пловдив) и Ивайло Андонов.) |  |  |  |  |
Заслужава си също така да отбележим, че всички играчи на Етър, както и всички играчи на Левски (някои от тях съвпадат) са били тренирани от Гочето - заедно с Пената най-добрият български треньор от годините на демокрацията (след ерата на Шпайдела/Паро Никодимов). Да направя връзката и с Мартин/Стилиян Петров - отново открития на Георги Василев.
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 12:35
Това категорично не е вярно! Който познава Гочето знае, че след титлата с Етър, където действително доразви едно гениално поколение, и след като стъпи в столицата спря всякакви младоци. Тогава и работех по спортните вестници, и дума не даваше да се издума за тези! Вкара племенника си (вратар май беше) и ми каза за Румен Ненов да не съм вадил хора от нафталина, пък той после игра страхотно. За Стенли знам, че е бил в полезрението на Андерлехт, когато е бил едва на 16-17 год. Тези от чорбата ги наложи Чичо Пенчо, когато бяха блокирани трансферите на сърбите поради "случая Митко Трендафилов".
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 13:01
Само една поправка, наложи ги Пената предишния сезон, когато Мултакът не даде пари за скъпа селекция.
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 14:01
И аз подкрепям мнението на Дявола. Между другото тези играчи могат много повече, но за съжаление го показват епизодично. Няма я постоянната надъханост и сърцата игра, с която според мен може да бием спокойно и големите.
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 14:36
 |  |  |  | Diavolo написа: Нейви, не искам да защитавам перуканите, но поне показаха характер, защото не е лесно и срещу слабак да се обръщат подобни мачове. представи си какво им е минавало през главите ако бяха загубили, но в крайна сметка спечелиха. погледни резултатите в последните квалификации за ЕВРО 2016 и какви меко казано шокиращи резултати имаше. виж и сегашните квалификации за Русия 2018. Какво да кажем за Фарьорите - Унгария 0-0?! Унгарците дето вкараха три гола на европейския шампион сега не могат да вкарат на фарьорите и не само това, но и голово положение нямаха от репортажа който пуснаха. Всички положения бяха пред тяхната врата. Франция не може да вкара на Беларус, а казахстанците вкараха два гола на поляците. от много отдавна вече няма ясно изразени аутсайдери. световния футбол много се изравни, все драпа за място под слънцето. А ние сме много зле в момента, така че и на такива победи трябва да се радваме, че сега какво ни чака във Франция и Швеция не ми се мисли. Но пък кой знае, мач с мач не си прилича. Ще излезнем да рушим и да се браним, та може и да загубим минимално. |  |  |  |  |
Имам различен поглед, и той е, че имахме страхотен късмет! Само така мога да обясня поне 3 от головете ни - 1 (май не помня друг гол на този играч извън пеналта), 3 (реално автогол) и 4, особено 4! Прочети интервюто на техния треньор - адски прав е (4 гола от 2 положения). И имаше и дузпа за тях!!! И затова напсувах Тонев за последния гол, защото даде повод на перуките да бръщолевят глупотевици! Трябваше да си ни бият, за да им лъсне голия гнусен задник! Не че сега не е лъснал, ама малко като онези снимки на мацки с официални рокли и без бельо ... ама мъжки телеса с космаци :( Относно резултатите в другите мачове - показва, че ако не играеш мобилизирано, губиш. А не, че слабите отбори са станали силни. Силните са играли разхайтено, това е. Аутсайдерите са си аутсайдери.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 15:16
 |  |  |  | navy написа:  |  |  |  | Diavolo написа: Нейви, не искам да защитавам перуканите, но поне показаха характер, защото не е лесно и срещу слабак да се обръщат подобни мачове. представи си какво им е минавало през главите ако бяха загубили, но в крайна сметка спечелиха. погледни резултатите в последните квалификации за ЕВРО 2016 и какви меко казано шокиращи резултати имаше. виж и сегашните квалификации за Русия 2018. Какво да кажем за Фарьорите - Унгария 0-0?! Унгарците дето вкараха три гола на европейския шампион сега не могат да вкарат на фарьорите и не само това, но и голово положение нямаха от репортажа който пуснаха. Всички положения бяха пред тяхната врата. Франция не може да вкара на Беларус, а казахстанците вкараха два гола на поляците. от много отдавна вече няма ясно изразени аутсайдери. световния футбол много се изравни, все драпа за място под слънцето. А ние сме много зле в момента, така че и на такива победи трябва да се радваме, че сега какво ни чака във Франция и Швеция не ми се мисли. Но пък кой знае, мач с мач не си прилича. Ще излезнем да рушим и да се браним, та може и да загубим минимално. |  |  |  |  |
Имам различен поглед, и той е, че имахме страхотен късмет! Само така мога да обясня поне 3 от головете ни - 1 (май не помня друг гол на този играч извън пеналта), 3 (реално автогол) и 4, особено 4! Прочети интервюто на техния треньор - адски прав е (4 гола от 2 положения). И имаше и дузпа за тях!!! И затова напсувах Тонев за последния гол, защото даде повод на перуките да бръщолевят глупотевици! Трябваше да си ни бият, за да им лъсне голия гнусен задник! Не че сега не е лъснал, ама малко като онези снимки на мацки с официални рокли и без бельо ... ама мъжки телеса с космаци :( Относно резултатите в другите мачове - показва, че ако не играеш мобилизирано, губиш. А не, че слабите отбори са станали силни. Силните са играли разхайтено, това е. Аутсайдерите са си аутсайдери. |  |  |  |  |
Абсолютно вярно! Иначе по-слаб отбор от Люксембург на ниво национални отдавна не бях гледал. Та тези бяха абсолютен шаш и паника отзад, а вратарят им беше пълен рибок - 3 парчета от халите му набучиха. Само пекчата им държеше по-грамотно отзад. Луд късмет за чалгопитеците и само повод на мишоците да цвърчат в момент, в който трябва да се се покрили в... миша дупка!!! Дано Франция или Швеция направят някоя японска голеада, че да лъснат мощно перукански задници, но мисля, че първото зверско разкриване ще е срещу Беларус - 1:4 точен и край на всички илюзии за националните каузи и възхода на бг футбола. Дано!
|
|   |
|
 |
|
borkata
(The Grizzlies)
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 15:52
Съжалявам пич,ама не съм съгласен с теб.Пропуснал си доста от играчите от онова поколение,които имаха огромен принос.Например Кишишев,например Любо Пенев.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 15:54
Кишишев заигра в националния чак 1996г.
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13100 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 16:04
Аз лично въпреки това бих го причислил към това поколение. Поне за мене това поколение се роди с 3:0 в Букурещ и умре с фиаското на СП 1998.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
borkata
(The Grizzlies)
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 16:09
Да вярно. Между другото мисля,че най-епичния мач на онова поколение беше на "Парк де Пренс"
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13100 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 16:19
Мисля, че за повечето ще е трудно да отсеят по-епичния мач измежду този и QF с Германия. Аз лично доста се затруднявам. Вторият определено е най-светлата страница във футболната ни история, поне на ниво национален отбор. От друга страна, без първия нямаше изобщо да има САЩ '94, включително въпросния четвъртфинал. Вечна дилема!
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 17:44
кратка справка показва, че Хамбургер също са с двама души в титулярния - Хубчев и Лечков Иначе в половината мачове Левски има поне 4-ма титуляри, като по малко от трима няма в нито един мач - Кременлиев, Цветанов, Янков, Сираков и Боримиров - всички са почвали титуляри. Иначе общо играчите на Левски са 7: Николов Кременлиев Цветанов Янков Сираков Боримиров Александров
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 08.09.2016 23:15
Определено. Имат потенциал, но няма кой да налага дисциплина и вдъхновение. Иначе ресурс не е да няма. Поне на аматьорско ниво съм виждал по игрища момчета, които страшно добре пипат топката. Обаче в момента, в който се наложат и влезнат про, тръгват по кръчмите и дискотеките и масовата анти-субкултура ебава майката на всичко.
 |
|
Hiksa
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 10.09.2016 19:04
Що никой не коментира резултатите от КОНКАКААФ бе? Канада бяха изпързаляни от Хондурас. Първо загубиха на Сан Педро Сула като мача се игра при нечовешки условия (някъде 5 часа следобяд местно време). После пък Мексико пусна хикс на Хондурас в последния си мач на Ацтека и така класираха Хондурас в последната фаза. Дано и те загубят на Сан Педро Сула и да го издухат за това, че пуснаха Хондурас за сметка на удобните Канада. Ето ги участниците в последната фаза: Коста Рика Мексико САЩ Хондурас Панама Тринидад и Тобаго Мисля, че така ще завършат като много не съм сигурен от 3-то до 5-то място как ще се подредят. Надявам се САЩ да се класират. 4-тият трябва да изиграе още 2 мача, за да се класира в Русия. Срещу 5-тият най-силен отбор от Азия.
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Световни квалификации' Русия 2018 | 10.09.2016 19:13
Слад изиграни 2 мача в зона Азия, това е класирането в двете групи. А. 1 Uzbekistan 6 2 Iran 4 3 South Korea 4 4 China 1 5 Syria 1 6 Qatar 0 Б. 1 Australia 6 2 Saudi Arabia 6 3 Japan 3 4 U.A.E. 3 5 Iraq 0 6 Thailand 0 Изненадваща е загубата на Япония от ОАЕ в първия мач, както и двете победи на Саудитска Арабия. Саудитите обаче им помагат всячески, като и трите гола им са от дузпи. В група А изненадата е Узбекистан, но още от следващия мач почват загубите като срещнат Иран. Първите 2 отбора от групите се класират директно, а третите трябва да определят кой ще загуби от 4-тия Северноамерикански.  Би трябвало Иран-Ю. Корея и Австралия-Япония да се класират, но като знам какво е съдийството, може и Саудитска Арабия да се промъкнат в група Б. В група А, Ю. Корея са много зле и е възможно Узбекистан да ги избачкат за второто място.
|
|   |
|
|