Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 07:09

Отговори на тема  [ 281 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Следваща
Световни квалификации' Русия 2018 
Автор Съобщение
(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   07.09.2016 16:21

По принцип и аз не съм привърженик на подобни спорове. Ама също така не обичам някой да говори в суперлативна форма - тия винаги/никога мно'о ме дразнят... :)
Та за отбора от 94та - аз пък съм на мнение, че ако ще говорим за бройки, определено Етър имат преимущество. Разбира се, аз говоря за това кой футболист къде е бил създаден като такъв. Защото това, че на Лечков последния БГ отбор е бил ЦСКА въобще не го прави цесекар, за мен. Той си е продукт на Сливен. За чужди отбори не искам да говоря, според мен не е меродавно, освен ако даден играч не е играл там доста повече време, отколкото в БГ отбор. Та - към 94та в примера с Лечков - 7 години в Сливен, 1 в ЦСКА и 2 в Хамбургер. Еми за мен си е Сливен, кой както иска да го смята.

Та за отбора - бройките на играчи в Левски са най-много, спор няма. Но, за да не говорим за качеството на Стоичков и Костадинов спрямо играчите на Левски, аз гледам титулярите, по-точно онези от паметния мач срещу швабите. Еми - Етър:
Михайлов - Левски
Цветанов - Етър
Трифон - Етър (евентуално ЦСКА)
Хубчев - Осъм (евентуално Левски)
Янков - Бургас
Костадинов - ЦСКА
Стоичков - ЦСКА
Лечков - Сливен
Сираков - Левски
Киряков - Етър
Балъков - Етър
Йорданов - Рилски спортист
Генчев - Етър

Иначе, останалите играчи, според моите критерии (не задължавам никой да ги приема, разбира се) са:
Славия х2, Левски х3, Локо София, Пирин, Ботев/Марица/ЦСКА, Пирин/ЦСКА
(Тия с наклонената не се наемам да определя, защото имат почти по равно години и мачове в съответните отбори - Гоерги Георгиев (по-скоро си е Пловдив) и Ивайло Андонов.)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   07.09.2016 17:22

alexbg написа:
По принцип и аз не съм привърженик на подобни спорове. Ама също така не обичам някой да говори в суперлативна форма - тия винаги/никога мно'о ме дразнят... :)
Та за отбора от 94та - аз пък съм на мнение, че ако ще говорим за бройки, определено Етър имат преимущество. Разбира се, аз говоря за това кой футболист къде е бил създаден като такъв. Защото това, че на Лечков последния БГ отбор е бил ЦСКА въобще не го прави цесекар, за мен. Той си е продукт на Сливен. За чужди отбори не искам да говоря, според мен не е меродавно, освен ако даден играч не е играл там доста повече време, отколкото в БГ отбор. Та - към 94та в примера с Лечков - 7 години в Сливен, 1 в ЦСКА и 2 в Хамбургер. Еми за мен си е Сливен, кой както иска да го смята.

Та за отбора - бройките на играчи в Левски са най-много, спор няма. Но, за да не говорим за качеството на Стоичков и Костадинов спрямо играчите на Левски, аз гледам титулярите, по-точно онези от паметния мач срещу швабите. Еми - Етър:
Михайлов - Левски
Цветанов - Етър
Янков - Бургас
Костадинов - ЦСКА
Стоичков - ЦСКА
Лечков - Сливен
Сираков - Левски
Киряков - Етър
Балъков - Етър
Генчев - Етър

Иначе, останалите играчи, според моите критерии (не задължавам никой да ги приема, разбира се) са:
(Тия с наклонената не се наемам да определя, защото имат почти по равно години и мачове в съответните отбори - Гоерги Георгиев (по-скоро си е Пловдив) и Ивайло Андонов.)

Ми значи чорбата хептен оскоте само с Костадинов... щом Янков бил Бургас, пък гледкам си пропуснал Боримиров - единствения с по 2 участия на СП и ЕП, че и с голове в тях...него сигурно ще го пишеш Бдин... Бей дейба и чорбарската логика!!!
Колкото до това, което съм написал - ми факти бе пич, факти! Извади контра такива, че да ми докажеш, че не съм прав, а не да пишеш глупотевици...
А Бербатов и Петровите къде ги слагаш, ей така за един приятел питам...

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   07.09.2016 22:57

Така, България вече е на нивото на Люксембург. В момента мисията е, гоним Сан Марино и Гибралтар! Не е Mission Impossible!

Другото което е, можеха да ме вкарат на стадиона без пари, но предпочетох да се напивам в Микстейпа на едно пари. Било е драма обаче накрая.

Последна промяна TheExorcist на 07.09.2016 23:00, променена общо 1 път

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Класирането в групата сега   |   07.09.2016 23:30

1. Bulgaria 1 1 0 0 4:3 3

2. Sweden 1 0 1 0 1:1 1

3. Netherlands 1 0 1 0 1:1 1

4. France 1 0 1 0 0:0 1

5. Belarus 1 0 1 0 0:0 1

6. Luxembourg 1 0 0 1 3:4 0

Копнете го, защото такова нещо повече няма да се види.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 00:06

Нейви, не искам да защитавам перуканите, но поне показаха характер, защото не е лесно и срещу слабак да се обръщат подобни мачове. представи си какво им е минавало през главите ако бяха загубили, но в крайна сметка спечелиха.
погледни резултатите в последните квалификации за ЕВРО 2016 и какви меко казано шокиращи резултати имаше.
виж и сегашните квалификации за Русия 2018. Какво да кажем за Фарьорите - Унгария 0-0?! Унгарците дето вкараха три гола на европейския шампион сега не могат да вкарат на фарьорите и не само това, но и голово положение нямаха от репортажа който пуснаха. Всички положения бяха пред тяхната врата.
Франция не може да вкара на Беларус, а казахстанците вкараха два гола на поляците.
от много отдавна вече няма ясно изразени аутсайдери. световния футбол много се изравни, все драпа за място под слънцето.
А ние сме много зле в момента, така че и на такива победи трябва да се радваме, че сега какво ни чака във Франция и Швеция не ми се мисли.
Но пък кой знае, мач с мач не си прилича. Ще излезнем да рушим и да се браним, та може и да загубим минимално.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 09:03

alexbg написа:

Михайлов - Левски
Цветанов - Етър
Янков - Бургас
Костадинов - ЦСКА
Стоичков - ЦСКА
Лечков - Сливен
Сираков - Левски
Киряков - Етър
Балъков - Етър
Генчев - Етър

Заслужава си също така да отбележим, че всички играчи на Етър, както и всички играчи на Левски (някои от тях съвпадат) са били тренирани от Гочето - заедно с Пената най-добрият български треньор от годините на демокрацията (след ерата на Шпайдела/Паро Никодимов).

Да направя връзката и с Мартин/Стилиян Петров - отново открития на Георги Василев.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 12:35

MCStranger написа:

Да направя връзката и с Мартин/Стилиян Петров - отново открития на Георги Василев.

Това категорично не е вярно! Който познава Гочето знае, че след титлата с Етър, където действително доразви едно гениално поколение, и след като стъпи в столицата спря всякакви младоци. Тогава и работех по спортните вестници, и дума не даваше да се издума за тези! Вкара племенника си (вратар май беше) и ми каза за Румен Ненов да не съм вадил хора от нафталина, пък той после игра страхотно.
За Стенли знам, че е бил в полезрението на Андерлехт, когато е бил едва на 16-17 год.
Тези от чорбата ги наложи Чичо Пенчо, когато бяха блокирани трансферите на сърбите поради "случая Митко Трендафилов".

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 13:01

Само една поправка, наложи ги Пената предишния сезон, когато Мултакът не даде пари за скъпа селекция.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 14:01

И аз подкрепям мнението на Дявола.
Между другото тези играчи могат много повече, но за съжаление го показват епизодично. Няма я постоянната надъханост и сърцата игра, с която според мен може да бием спокойно и големите.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 14:36

Diavolo написа:
Нейви, не искам да защитавам перуканите, но поне показаха характер, защото не е лесно и срещу слабак да се обръщат подобни мачове. представи си какво им е минавало през главите ако бяха загубили, но в крайна сметка спечелиха.
погледни резултатите в последните квалификации за ЕВРО 2016 и какви меко казано шокиращи резултати имаше.
виж и сегашните квалификации за Русия 2018. Какво да кажем за Фарьорите - Унгария 0-0?! Унгарците дето вкараха три гола на европейския шампион сега не могат да вкарат на фарьорите и не само това, но и голово положение нямаха от репортажа който пуснаха. Всички положения бяха пред тяхната врата.
Франция не може да вкара на Беларус, а казахстанците вкараха два гола на поляците.
от много отдавна вече няма ясно изразени аутсайдери. световния футбол много се изравни, все драпа за място под слънцето.
А ние сме много зле в момента, така че и на такива победи трябва да се радваме, че сега какво ни чака във Франция и Швеция не ми се мисли.
Но пък кой знае, мач с мач не си прилича. Ще излезнем да рушим и да се браним, та може и да загубим минимално.

Имам различен поглед, и той е, че имахме страхотен късмет! Само така мога да обясня поне 3 от головете ни - 1 (май не помня друг гол на този играч извън пеналта), 3 (реално автогол) и 4, особено 4! Прочети интервюто на техния треньор - адски прав е (4 гола от 2 положения). И имаше и дузпа за тях!!!
И затова напсувах Тонев за последния гол, защото даде повод на перуките да бръщолевят глупотевици! Трябваше да си ни бият, за да им лъсне голия гнусен задник! Не че сега не е лъснал, ама малко като онези снимки на мацки с официални рокли и без бельо ... ама мъжки телеса с космаци :(
Относно резултатите в другите мачове - показва, че ако не играеш мобилизирано, губиш. А не, че слабите отбори са станали силни. Силните са играли разхайтено, това е. Аутсайдерите са си аутсайдери.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 15:16

navy написа:
Diavolo написа:

Имам различен поглед, и той е, че имахме страхотен късмет! Само така мога да обясня поне 3 от головете ни - 1 (май не помня друг гол на този играч извън пеналта), 3 (реално автогол) и 4, особено 4! Прочети интервюто на техния треньор - адски прав е (4 гола от 2 положения). И имаше и дузпа за тях!!!
И затова напсувах Тонев за последния гол, защото даде повод на перуките да бръщолевят глупотевици! Трябваше да си ни бият, за да им лъсне голия гнусен задник! Не че сега не е лъснал, ама малко като онези снимки на мацки с официални рокли и без бельо ... ама мъжки телеса с космаци :(
Относно резултатите в другите мачове - показва, че ако не играеш мобилизирано, губиш. А не, че слабите отбори са станали силни. Силните са играли разхайтено, това е. Аутсайдерите са си аутсайдери.

Абсолютно вярно!

Иначе по-слаб отбор от Люксембург на ниво национални отдавна не бях гледал. Та тези бяха абсолютен шаш и паника отзад, а вратарят им беше пълен рибок - 3 парчета от халите му набучиха. Само пекчата им държеше по-грамотно отзад. Луд късмет за чалгопитеците и само повод на мишоците да цвърчат в момент, в който трябва да се се покрили в... миша дупка!!! Дано Франция или Швеция направят някоя японска голеада, че да лъснат мощно перукански задници, но мисля, че първото зверско разкриване ще е срещу Беларус - 1:4 точен и край на всички илюзии за националните каузи и възхода на бг футбола. Дано!

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 15:52

alexbg написа:

Михайлов - Левски
Цветанов - Етър
Янков - Бургас
Костадинов - ЦСКА
Стоичков - ЦСКА
Лечков - Сливен
Сираков - Левски
Киряков - Етър
Балъков - Етър
Генчев - Етър

Съжалявам пич,ама не съм съгласен с теб.Пропуснал си доста от играчите от онова поколение,които имаха огромен принос.Например Кишишев,например Любо Пенев.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 15:54

Кишишев заигра в националния чак 1996г.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 16:04

Vendome написа:

Аз лично въпреки това бих го причислил към това поколение. Поне за мене това поколение се роди с 3:0 в Букурещ и умре с фиаското на СП 1998.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 16:09

Vendome написа:

Да вярно.
Между другото мисля,че най-епичния мач на онова поколение беше на "Парк де Пренс"

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 16:19

borkata написа:
Vendome написа:

Да вярно.
Между другото мисля,че най-епичния мач на онова поколение беше на "Парк де Пренс"

Мисля, че за повечето ще е трудно да отсеят по-епичния мач измежду този и QF с Германия. Аз лично доста се затруднявам. Вторият определено е най-светлата страница във футболната ни история, поне на ниво национален отбор. От друга страна, без първия нямаше изобщо да има САЩ '94, включително въпросния четвъртфинал. Вечна дилема!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 17:44

spurs написа:
Не ми се проверява сега, ама ако Балъков вече не е бил отишъл в Щутгарт, то Спортинг са на второ място с двама души, да :)

кратка справка показва, че Хамбургер също са с двама души в титулярния - Хубчев и Лечков :-D

Иначе в половината мачове Левски има поне 4-ма титуляри, като по малко от трима няма в нито един мач - Кременлиев, Цветанов, Янков, Сираков и Боримиров - всички са почвали титуляри.

Иначе общо играчите на Левски са 7:

Николов
Кременлиев
Цветанов
Янков
Сираков
Боримиров
Александров

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   08.09.2016 23:15

Keanu написа:
И аз подкрепям мнението на Дявола.
Между другото тези играчи могат много повече, но за съжаление го показват епизодично. Няма я постоянната надъханост и сърцата игра, с която според мен може да бием спокойно и големите.

Определено. Имат потенциал, но няма кой да налага дисциплина и вдъхновение. Иначе ресурс не е да няма. Поне на аматьорско ниво съм виждал по игрища момчета, които страшно добре пипат топката. Обаче в момента, в който се наложат и влезнат про, тръгват по кръчмите и дискотеките и масовата анти-субкултура ебава майката на всичко.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   10.09.2016 19:04

Що никой не коментира резултатите от КОНКАКААФ бе? Канада бяха изпързаляни от Хондурас. Първо загубиха на Сан Педро Сула като мача се игра при нечовешки условия (някъде 5 часа следобяд местно време). После пък Мексико пусна хикс на Хондурас в последния си мач на Ацтека и така класираха Хондурас в последната фаза. Дано и те загубят на Сан Педро Сула и да го издухат за това, че пуснаха Хондурас за сметка на удобните Канада. :salute:

Ето ги участниците в последната фаза:

Коста Рика
Мексико
САЩ
Хондурас
Панама
Тринидад и Тобаго

Мисля, че така ще завършат като много не съм сигурен от 3-то до 5-то място как ще се подредят. Надявам се САЩ да се класират. 4-тият трябва да изиграе още 2 мача, за да се класира в Русия. Срещу 5-тият най-силен отбор от Азия.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации' Русия 2018   |   10.09.2016 19:13

Слад изиграни 2 мача в зона Азия, това е класирането в двете групи.

А.
1 Uzbekistan 6
2 Iran 4
3 South Korea 4
4 China 1
5 Syria 1
6 Qatar 0

Б.
1 Australia 6
2 Saudi Arabia 6
3 Japan 3
4 U.A.E. 3
5 Iraq 0
6 Thailand 0

Изненадваща е загубата на Япония от ОАЕ в първия мач, както и двете победи на Саудитска Арабия. Саудитите обаче им помагат всячески, като и трите гола им са от дузпи. В група А изненадата е Узбекистан, но още от следващия мач почват загубите като срещнат Иран. Първите 2 отбора от групите се класират директно, а третите трябва да определят кой ще загуби от 4-тия Северноамерикански. :wave: Би трябвало Иран-Ю. Корея и Австралия-Япония да се класират, но като знам какво е съдийството, може и Саудитска Арабия да се промъкнат в група Б. В група А, Ю. Корея са много зле и е възможно Узбекистан да ги избачкат за второто място.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 281 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Следваща