ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината
| Автор |
Съобщение |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 20.11.2017 00:08
иначе проверих от 15 мача 11 трисетки много оспорван турнир въпреки отсъствието на повечето големи, което прави титлата на Гришо още по-стойностна особено и последните два мача ги затвори на 3 при свой сервис, въпреки пропуснатите мачболи нямаше обрати. Израстна отлично в тоя аспект дано стане закономерност това, преборва демоните в главата си, които забавиха възхода му с поне две години, но най-добрите години тепърва предстоят пред нашия може да постигне още велики успехи и титли от шлема, само това остана и първото място 
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 20.11.2017 00:42
Абсолютно! Гофен се оказа по-голема трепетлика и от Григор :) Не знам, такива удари праскаха и двамата, че ми бе странен този мач с женски първи сет. Късметът отива при по-силните, и явно Димитров е бил по-силния, защото дори последната точка бе брутална грешка на белгиеца.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 20.11.2017 00:47
добре де, радвай се на шанса изкочил за тая титла, ама айде стига глупости за силата на тази реално ...250-ка.....точно обратното е на което казваш мненията ти станаха за секцията АМАН в кръчмата ако искаш и с на тенис аргунети ще ти го кажа, ама няма смисъл. защото сам го знаеш ..... иначо Григор взе това което му се полагаше и се възползва максимално от уникалния шанс и късмет, също както в Синсинати ... Браво, тъпото е, че сега всички ще се помпят с псевдопатриотизъм, най-зле е в кафето ..... сега вече може да ме нападате 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 20.11.2017 01:58
така е ама сега е момента да се радваме че не всеки ден сънародник печели Мастърса на осемте най-добри, пък кои са играли все тая, постижението остава в историята и гравирано завинаги това е важното и е гордост да има българин просто за повдигане на духа ни, че нищо не остана от спорта ни вече, затова и последните коментари са ми патриотични малко, иначе е ясно че Григор играе за себе си най-вече и не трябва да се биеме в гърдите с неговите успехи все едно живота ни е песен, просто радост в трудното ежедневие 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 20.11.2017 02:05
забравих да допълня Григор има две големи титли, които легенди като Надал и Джокович нямат именно финалния Мастърс и Синсинати още една реклама за българския маестро и повод за гордост 
Последна промяна juve на 20.11.2017 02:05, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 20.11.2017 18:28
Считай за прегазен, Тръмп за теб 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 20.11.2017 20:53
Все едно на Надал не му върза на ЮС Опън. Или пък на Мъри един милион пъти. С или без късмет тия мачове трябваше да се спечелят и Григор го направи този път. Ще почакаме и ще видим дали тази титла ще му помогне в психологически план за важните мачове догодина. :)
 |
|
Balleta
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 20.11.2017 21:18
Аз какво по различно казвам бе Хенмане ? Само казвам, че турнито нито бе оспорван, нито беше толква велико и нечовешко постижение да го спечелиш срещу Буста, Гофен, Тийм и Сок. Реално 250-ка при отсъствието на доста от топ 5, контузен и отказал се Надал и Фед който очевидно или имаше проблеми или не бе толкова концентриран и надъхан да спечели. Григор бе длъжен да я вземе тая титла и я взе, рядко се отваря такъв шанс. Цял сезон се катери нагоре благодарение и на странични фактори, догодина ще има да защитава много повече точки, вече едва ли ще има хем ранно отпадане хем нагоре в ранкинга Иначе понеже обичаш въпросите - колко победи над топ 10 играчи има Григор между първия си турнир в Бризбейн (където би 3-ма) и последния си в Лондон (5-а) ?
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 21.11.2017 04:06
Браво на Григор! 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 21.11.2017 04:08
Чета, че над 1 млн. българи са гледали БНТ и Диема в неделя вечер. Това е сигурно абсолютен рекорд за нефутболно събитие (изключвам летните олимпийски игри в миналото).
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 21.11.2017 12:03
Ние гледаме на сръбски, баце! По Спорт Клуб 1/2: http://sportklub.rs/
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 21.11.2017 17:24
Ми просто е тъпо след такъв успех веднага да се акцентира какъв калитар бил вместо да се гледат позитивите. Все пак игра само с тенисисти от топ 10, включително шампиона от Берси, както и шестият в историята с победи над Надал и Федерер в един турнир. Надал с колко тенисисти от топ 25 игра на ЮС Опън? Ама тогава не помня да си натъртвал как турнирът станал 250-ка и прочие. Величаехте го с Дявола както обикновено. Иначе, че нещата се наредиха - наредиха се. Но то пък не може вечно да трябва да минаваш през двама или трима от зверовете от биг 4, за да спечелиш някой голям турнир. Такова е положението от 10 години, време беше да пуснат малко гювеч.
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 21.11.2017 17:38
а и топ 4 ще стават по-слаби не са вечни, контузиите и възрастта ще си кажат тежката дума, а Григор е в пика си на 26 в момента и върви по възходяща. Догодина задържи ли се високите етажи и дори надгради нищо не го спира да си направи една лека доминация като Джоко на неговите години и да стане номер 1, балканския инат никак не е за подценяване, естествено ще е сложно, но не и невъзможно, конкуренцията не спи, много интригуващ сезон предстои в тениса 2018 
Последна промяна juve на 21.11.2017 17:38, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 21.11.2017 18:01
Тъпо, не тъпо това е положението, и то е, че Григор игра с Тийм, Гофен, Буста и Сок. Както искаш така го разбирай. Сигурен съм, че ако бе спечелил Гофен, турнира щеше да е много тъп, слаб, измислен и супер смешен Понеже ми отбягваш въпроса, а го знаеш ще ти кажа - Григор има 0 победи над топ 10 играчи между първия и последния си турнир за годината - НУЛА. През това време обаче положението така се нареди, че дори когато отпадаше (поняко и доста срамно) се качваше нагоре в ранкинга. Реално Григор имаше уникален късмет през годината, включително и в Синсинати. Реално той най-вероятно нямаше да е топ 8 ако не бяха всички контузени играчи. Заключителния Мастърс може да се спечели с 3 победи при определени обстоятелства, а реално имаш и 5 мача - най-малко от всички, като единия в групата е почти винаги формален. Отделно всички ила са окапали или са с контузии и не винаги става силен турнир за какъвто го считат - за мен Индиън, Маями и Мадрид са по силни турнири. Григор спечели престижен турнир и стигна 3-о място, но тепърва има да се доказва истински - с победи над топ играчи, с финали или титли на ГШ, със запазване на мястото си в ранкинга. Тия 1.5 милиона дето уж са го гледали (повечето от задължение) сигурно половината са му викали предател когато не игра за купа Дейвис и отказа първия турнир в София. Сега се помпят с национална гордост на негова сметка. Е това е дразнещото. А Григор е пич, играе за себе си ( това си е индивидуален спорт, ако не е на Олимпиада или купа Дейвис), не му пука много чуждото мнение, сваля си каките, раздава автографи, прави това, което си иска, земен човек.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 21.11.2017 18:06
дано завърши кариерата си с един или няколко шлема, има шанс, това вече ще е велико постижение, не някакъв си окапал АТП финал .... макар и на буква много престижен. Има шанс и в Австралия и в Лондон, не знам за догодина, топ 4 още са много силни (видя се и тая година) ама кой знае ....
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 21.11.2017 18:15
Аз мисля, че всички сме наясно, че имаше големи играчи с контузии, както и че контузията на Надал и слабата форма на Федерер помогнаха на нашия да вземе турнира. Каквото и да си говорим може би това ще е най-успешната година за български тененсист евър и ние трябва да се наслаждаваме на това. Аз мисля, че Григор даде заявка за постоянен топ 5. Не вярвам да стане номер 1, но дано ни зарадва поне с 1 титла от шлема и още няколко от Мастърс.
За 2018-та съм убеде, че Григор ще бъде в топ 8 и отново догодина ще играе на финалния турнир. Вече като има успехи зад гърба си ще е много по-отговорен към нагласата си за всеки един съперник на всеки един турнир. Още няколко прогнози. Федерер и Надал може да са по-силни, но няма да са постоянни през 2018-та заради контузии. Джокович, Мъри и Вавринка дори и да се върнат няма да са в топ-форма. Зверев и Тийм ще продължат да присъстват в топ 10, както и Чилич. Нишикори, Раонич и Дел Потро ще са играчи също, които могат да допълнят десетката. Буста, Сок, Гофен след тях, а такива като Бедрих повече едва ли ще са особен фактор.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 21.11.2017 18:38
 |  |  |  | Balleta написа: Тъпо, не тъпо това е положението, и то е, че Григор игра с Тийм, Гофен, Буста и Сок. Както искаш така го разбирай. Сигурен съм, че ако бе спечелил Гофен, турнира щеше да е много тъп, слаб, измислен и супер смешен Понеже ми отбягваш въпроса, а го знаеш ще ти кажа - Григор има 0 победи над топ 10 играчи между първия и последния си турнир за годината - НУЛА. През това време обаче положението така се нареди, че дори когато отпадаше (поняко и доста срамно) се качваше нагоре в ранкинга. Реално Григор имаше уникален късмет през годината, включително и в Синсинати. Реално той най-вероятно нямаше да е топ 8 ако не бяха всички контузени играчи. Заключителния Мастърс може да се спечели с 3 победи при определени обстоятелства, а реално имаш и 5 мача - най-малко от всички, като единия в групата е почти винаги формален. Отделно всички ила са окапали или са с контузии и не винаги става силен турнир за какъвто го считат - за мен Индиън, Маями и Мадрид са по силни турнири. Григор спечели престижен турнир и стигна 3-о място, но тепърва има да се доказва истински - с победи над топ играчи, с финали или титли на ГШ, със запазване на мястото си в ранкинга. Тия 1.5 милиона дето уж са го гледали (повечето от задължение) сигурно половината са му викали предател когато не игра за купа Дейвис и отказа първия турнир в София. Сега се помпят с национална гордост на негова сметка. Е това е дразнещото. А Григор е пич, играе за себе си ( това си е индивидуален спорт, ако не е на Олимпиада или купа Дейвис), не му пука много чуждото мнение, сваля си каките, раздава автографи, прави това, което си иска, земен човек. |  |  |  |  |
Ако Григор е имал уникален късмет, то същото може да се каже и за Надал, Федерер, А. Зверев и всички останали шампиони през годината. Защото слабата форма на Мъри и Джокович, контузиите на Вава и Нишикори помогнаха и на тях, или? Дай тогава целия сезон да го зачеркнем направо... Колкото до мачовете му с топ 10 - той не е играл с други освен Надал и Федерер (май веднъж с Тийм на клей само), как да има повече победи? А след като е събрал точки за 3-то място, значи достатъчно е достигал крайните фази на турнирите и вината за липсата на мачове определено не е негова. ТМЦ си е ТМЦ - петият най-престижен турнир за годината, носещ страшно много пари и точки. Това, че Надал винаги е презобал за него, не го прави по-малко значим. Мога да ти посоча не малко досадни и бозави издания и на Индиън Уелс и Маями. Преди няколко сезона имаше случай, когато и двата полуфинала в Кий Бискейн изобщо не се проведоха заради контузии на играчите, така че не е като и там да няма. Специално това издание на Лондон на мен ми хареса, който и да бе станал шампион. За Синсинати също може да се поспори - все пак игра финал с Кирьос, който разнебити Надал преди това; Дел Потро (няма нужда от коментар); и Иснър, който винаги е мега опасен на бърз северноамерикански хард корт и на същия турнир стигна финала при единствената титла на Рафо.
 |
|
Balleta
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 21.11.2017 19:07
Хенмане - навивай се, все тая, фактите не можеш да ги промениш Интересно как за Халеп говориш едно, а за Григор друго, не си последователен нещо ТМЦ не е слаб защото Надал не го е печелил, Синсинати не е слаб защото Джоко не го е печелил .... ТМЦ е слаб заради формата си, заради честите контузии, заради умората на играчите. То с тея групи даже не е истински тенис турнир. Синсинати се явява едно голямо подготве за УСО. Има доста случаи, в които играчи се пускат за няколко мача, след което или падат нарочно или се отказват за да са свежи за УСО или направо го пропускат. Рим е подобен заради РГ. Къде сравняваш късмета на Фед и Надал с тоя на Григор. И нищо не зачерквам, само казвам, че това бе голям шанс и късмет, догодина, когато всички се върнат и са в играта и ако го повтори, тогава може да кажем че е израстнал много, сега е малко илюзорно и малко нереално .... За мен дори Синсинати бе по силен от това издания на тоя многоточковия и многомилионния номер 5 турнир 
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 21.11.2017 19:54
ЪЪъ, чакайте малко, де. Не беше чак целият 2017 сезон с главните топ играчи уморени/контузени. Примерно основни играчи като Джоко и Мъри изпокапаха/спряха да играят поради контузия предимно в последните месеци на 2017, а не чак през целия сезон. (Мъри чак изпадна от топ 10 наскоро)
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината | 22.11.2017 00:30
 |  |  |  | Balleta написа: Хенмане - навивай се, все тая, фактите не можеш да ги промениш Интересно как за Халеп говориш едно, а за Григор друго, не си последователен нещо ТМЦ не е слаб защото Надал не го е печелил, Синсинати не е слаб защото Джоко не го е печелил .... ТМЦ е слаб заради формата си, заради честите контузии, заради умората на играчите. То с тея групи даже не е истински тенис турнир. Синсинати се явява едно голямо подготве за УСО. Има доста случаи, в които играчи се пускат за няколко мача, след което или падат нарочно или се отказват за да са свежи за УСО или направо го пропускат. Рим е подобен заради РГ. Къде сравняваш късмета на Фед и Надал с тоя на Григор. И нищо не зачерквам, само казвам, че това бе голям шанс и късмет, догодина, когато всички се върнат и са в играта и ако го повтори, тогава може да кажем че е израстнал много, сега е малко илюзорно и малко нереално .... За мен дори Синсинати бе по силен от това издания на тоя многоточковия и многомилионния номер 5 турнир  |  |  |  |  |
Халеп нищо сериозно не е спечелила, за да я сравняваме с Григор. Щеше да е точна аналогия, ако например бях казал, че Возняцки е късметлийка, защото Серина не е играла, а пък Винъс е била стара и уморена или нещо от тоя сорт. Синсинати както го изкара подготве, така винаги топ 4 го печелеха преди тая година. Повечето пъти и финалите си бяха между тях си.  Иначе само преливаме от пусто в празно, аз си се кефя на титлата, ще видим догодина дали ще удържи позициите, когато се върнат всите страшилища.
|