Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 20:15

Отговори на тема  [ 154 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   20.11.2017 00:08

иначе проверих от 15 мача 11 трисетки много оспорван турнир въпреки отсъствието на повечето големи, което прави титлата на Гришо още по-стойностна особено и последните два мача ги затвори на 3 при свой сервис, въпреки пропуснатите мачболи нямаше обрати. Израстна отлично в тоя аспект дано стане закономерност това, преборва демоните в главата си, които забавиха възхода му с поне две години, но най-добрите години тепърва предстоят пред нашия може да постигне още велики успехи и титли от шлема, само това остана и първото място :-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   20.11.2017 00:42

Naki написа:
Hiksa написа:
Абсолютно незаслужен брейк. Някой гастербайтер ьемигрант извика при 30-0 за Гофен и той направи двойна грешка. Явно качеството на имигранти в Лондон е по-кофти от това в Синсинати. :uuu:
Както кьорав карти не играе, така и психически нестабилни тенисисти нямат място с тази титла. :wave:
Колкото и както да викат от публиката, трябва да не ти пука. :yes:

Арее, малко и шоу за публиката. :-D 3 топки поредни за титлата. :-) :-P
Къде на мрежата се засили?! А хляба, водата? :-D

Абсолютно! Гофен се оказа по-голема трепетлика и от Григор :)
Не знам, такива удари праскаха и двамата, че ми бе странен този мач с женски първи сет.
Късметът отива при по-силните, и явно Димитров е бил по-силния, защото дори последната точка бе брутална грешка на белгиеца.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   20.11.2017 00:47

juve написа:
иначе проверих от 15 мача 11 трисетки много оспорван турнир въпреки отсъствието на повечето големи, което прави титлата на Гришо още по-стойностна особено и последните два мача ги затвори на 3 при свой сервис, въпреки пропуснатите мачболи нямаше обрати. Израстна отлично в тоя аспект дано стане закономерност това, преборва демоните в главата си, които забавиха възхода му с поне две години, но най-добрите години тепърва предстоят пред нашия може да постигне още велики успехи и титли от шлема, само това остана и първото място :-)

добре де, радвай се на шанса изкочил за тая титла, ама айде стига глупости за силата на тази реално ...250-ка.....точно обратното е на което казваш :stop:

мненията ти станаха за секцията АМАН в кръчмата :laugh:

ако искаш и с на тенис аргунети ще ти го кажа, ама няма смисъл. защото сам го знаеш ..... иначо Григор взе това което му се полагаше и се възползва максимално от уникалния шанс и късмет, също както в Синсинати ...

Браво, тъпото е, че сега всички ще се помпят с псевдопатриотизъм, най-зле е в кафето ..... сега вече може да ме нападате :yes:

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   20.11.2017 01:58

Balleta написа:
juve написа:

добре де, радвай се на шанса изкочил за тая титла, ама айде стига глупости за силата на тази реално ...250-ка.....точно обратното е на което казваш :stop:

ако искаш и с на тенис аргунети ще ти го кажа, ама няма смисъл. защото сам го знаеш ..... иначо Григор взе това което му се полагаше и се възползва максимално от уникалния шанс и късмет, също както в Синсинати ...

Браво, тъпото е, че сега всички ще се помпят с псевдопатриотизъм, най-зле е в кафето ..... сега вече може да ме нападате :yes:

така е ама сега е момента да се радваме че не всеки ден сънародник печели Мастърса на осемте най-добри, пък кои са играли все тая, постижението остава в историята и гравирано завинаги това е важното и е гордост да има българин просто за повдигане на духа ни, че нищо не остана от спорта ни вече, затова и последните коментари са ми патриотични малко, иначе е ясно че Григор играе за себе си най-вече и не трябва да се биеме в гърдите с неговите успехи все едно живота ни е песен, просто радост в трудното ежедневие :-D

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   20.11.2017 02:05

забравих да допълня Григор има две големи титли, които легенди като Надал и Джокович нямат именно финалния Мастърс и Синсинати още една реклама за българския маестро и повод за гордост :laugh:

Последна промяна juve на 20.11.2017 02:05, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   20.11.2017 18:28

Balleta написа:
juve написа:

Считай за прегазен, Тръмп за теб ;-)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   20.11.2017 20:53

Balleta написа:
juve написа:

Все едно на Надал не му върза на ЮС Опън. Или пък на Мъри един милион пъти. С или без късмет тия мачове трябваше да се спечелят и Григор го направи този път. Ще почакаме и ще видим дали тази титла ще му помогне в психологически план за важните мачове догодина. :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   20.11.2017 21:18

Аз какво по различно казвам бе Хенмане ? Само казвам, че турнито нито бе оспорван, нито беше толква велико и нечовешко постижение да го спечелиш срещу Буста, Гофен, Тийм и Сок.
Реално 250-ка при отсъствието на доста от топ 5, контузен и отказал се Надал и Фед който очевидно или имаше проблеми или не бе толкова концентриран и надъхан да спечели.

Григор бе длъжен да я вземе тая титла и я взе, рядко се отваря такъв шанс.

Цял сезон се катери нагоре благодарение и на странични фактори, догодина ще има да защитава много повече точки, вече едва ли ще има хем ранно отпадане хем нагоре в ранкинга :-D

Иначе понеже обичаш въпросите - колко победи над топ 10 играчи има Григор между първия си турнир в Бризбейн (където би 3-ма) и последния си в Лондон (5-а) ?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   21.11.2017 04:06

Браво на Григор! :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   21.11.2017 04:08

Чета, че над 1 млн. българи са гледали БНТ и Диема в неделя вечер. :outofspace:
Това е сигурно абсолютен рекорд за нефутболно събитие (изключвам летните олимпийски игри в миналото).

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   21.11.2017 12:03

Diavolo написа:
Чета, че над 1 млн. българи са гледали БНТ и Диема в неделя вечер. :outofspace:
Това е сигурно абсолютен рекорд за нефутболно събитие (изключвам летните олимпийски игри в миналото).

Ние гледаме на сръбски, баце! :-)
По Спорт Клуб 1/2: http://sportklub.rs/

ICQ YIM WWW
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   21.11.2017 17:24

Balleta написа:
Аз какво по различно казвам бе Хенмане ? Само казвам, че турнито нито бе оспорван, нито беше толква велико и нечовешко постижение да го спечелиш срещу Буста, Гофен, Тийм и Сок.
Реално 250-ка при отсъствието на доста от топ 5, контузен и отказал се Надал и Фед който очевидно или имаше проблеми или не бе толкова концентриран и надъхан да спечели.

Цял сезон се катери нагоре благодарение и на странични фактори, догодина ще има да защитава много повече точки, вече едва ли ще има хем ранно отпадане хем нагоре в ранкинга :-D

Иначе понеже обичаш въпросите - колко победи над топ 10 играчи има Григор между първия си турнир в Бризбейн (където би 3-ма) и последния си в Лондон (5-а) ?

Ми просто е тъпо след такъв успех веднага да се акцентира какъв калитар бил вместо да се гледат позитивите. Все пак игра само с тенисисти от топ 10, включително шампиона от Берси, както и шестият в историята с победи над Надал и Федерер в един турнир. Надал с колко тенисисти от топ 25 игра на ЮС Опън? Ама тогава не помня да си натъртвал как турнирът станал 250-ка и прочие. Величаехте го с Дявола както обикновено.

Иначе, че нещата се наредиха - наредиха се. Но то пък не може вечно да трябва да минаваш през двама или трима от зверовете от биг 4, за да спечелиш някой голям турнир. Такова е положението от 10 години, време беше да пуснат малко гювеч.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   21.11.2017 17:38

а и топ 4 ще стават по-слаби не са вечни, контузиите и възрастта ще си кажат тежката дума, а Григор е в пика си на 26 в момента и върви по възходяща. Догодина задържи ли се високите етажи и дори надгради нищо не го спира да си направи една лека доминация като Джоко на неговите години и да стане номер 1, балканския инат никак не е за подценяване, естествено ще е сложно, но не и невъзможно, конкуренцията не спи, много интригуващ сезон предстои в тениса 2018 :-)

Последна промяна juve на 21.11.2017 17:38, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   21.11.2017 18:01

Henman написа:
Balleta написа:

Ми просто е тъпо след такъв успех веднага да се акцентира какъв калитар бил вместо да се гледат позитивите. Все пак игра само с тенисисти от топ 10, включително шампиона от Берси, както и шестият в историята с победи над Надал и Федерер в един турнир. Надал с колко тенисисти от топ 25 игра на ЮС Опън? Ама тогава не помня да си натъртвал как турнирът станал 250-ка и прочие. Величаехте го с Дявола както обикновено.

Иначе, че нещата се наредиха - наредиха се. Но то пък не може вечно да трябва да минаваш през двама или трима от зверовете от биг 4, за да спечелиш някой голям турнир. Такова е положението от 10 години, време беше да пуснат малко гювеч.

Тъпо, не тъпо това е положението, и то е, че Григор игра с Тийм, Гофен, Буста и Сок. Както искаш така го разбирай.
Сигурен съм, че ако бе спечелил Гофен, турнира щеше да е много тъп, слаб, измислен и супер смешен :yes:

Понеже ми отбягваш въпроса, а го знаеш ще ти кажа - Григор има 0 победи над топ 10 играчи между първия и последния си турнир за годината - НУЛА.
През това време обаче положението така се нареди, че дори когато отпадаше (поняко и доста срамно) се качваше нагоре в ранкинга.

Реално Григор имаше уникален късмет през годината, включително и в Синсинати. Реално той най-вероятно нямаше да е топ 8 ако не бяха всички контузени играчи.

Заключителния Мастърс може да се спечели с 3 победи при определени обстоятелства, а реално имаш и 5 мача - най-малко от всички, като единия в групата е почти винаги формален.
Отделно всички ила са окапали или са с контузии и не винаги става силен турнир за какъвто го считат - за мен Индиън, Маями и Мадрид са по силни турнири.

Григор спечели престижен турнир и стигна 3-о място, но тепърва има да се доказва истински - с победи над топ играчи, с финали или титли на ГШ, със запазване на мястото си в ранкинга.

Тия 1.5 милиона дето уж са го гледали (повечето от задължение) сигурно половината са му викали предател когато не игра за купа Дейвис и отказа първия турнир в София.
Сега се помпят с национална гордост на негова сметка. Е това е дразнещото.

А Григор е пич, играе за себе си ( това си е индивидуален спорт, ако не е на Олимпиада или купа Дейвис), не му пука много чуждото мнение, сваля си каките, раздава автографи, прави това, което си иска, земен човек.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   21.11.2017 18:06

juve написа:
а и топ 4 ще стават по-слаби не са вечни, контузиите и възрастта ще си кажат тежката дума, а Григор е в пика си на 26 в момента и върви по възходяща. Догодина задържи ли се високите етажи и дори надгради нищо не го спира да си направи една лека доминация като Джоко на неговите години и да стане номер 1, балканския инат никак не е за подценяване, естествено ще е сложно, но не и невъзможно, конкуренцията не спи, много интригуващ сезон предстои в тениса 2018 :-)

дано завърши кариерата си с един или няколко шлема, има шанс, това вече ще е велико постижение, не някакъв си окапал АТП финал .... макар и на буква много престижен.

Има шанс и в Австралия и в Лондон, не знам за догодина, топ 4 още са много силни (видя се и тая година) ама кой знае ....

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   21.11.2017 18:15

Аз мисля, че всички сме наясно, че имаше големи играчи с контузии, както и че контузията на Надал и слабата форма на Федерер помогнаха на нашия да вземе турнира.
Каквото и да си говорим може би това ще е най-успешната година за български тененсист евър и ние трябва да се наслаждаваме на това.
Аз мисля, че Григор даде заявка за постоянен топ 5. Не вярвам да стане номер 1, но дано ни зарадва поне с 1 титла от шлема и още няколко от Мастърс.

За 2018-та съм убеде, че Григор ще бъде в топ 8 и отново догодина ще играе на финалния турнир. Вече като има успехи зад гърба си ще е много по-отговорен към нагласата си за всеки един съперник на всеки един турнир. Още няколко прогнози.
Федерер и Надал може да са по-силни, но няма да са постоянни през 2018-та заради контузии.
Джокович, Мъри и Вавринка дори и да се върнат няма да са в топ-форма.
Зверев и Тийм ще продължат да присъстват в топ 10, както и Чилич.
Нишикори, Раонич и Дел Потро ще са играчи също, които могат да допълнят десетката.
Буста, Сок, Гофен след тях, а такива като Бедрих повече едва ли ще са особен фактор.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   21.11.2017 18:38

Balleta написа:
Henman написа:
Balleta написа:

Тъпо, не тъпо това е положението, и то е, че Григор игра с Тийм, Гофен, Буста и Сок. Както искаш така го разбирай.
Сигурен съм, че ако бе спечелил Гофен, турнира щеше да е много тъп, слаб, измислен и супер смешен :yes:

Понеже ми отбягваш въпроса, а го знаеш ще ти кажа - Григор има 0 победи над топ 10 играчи между първия и последния си турнир за годината - НУЛА.
През това време обаче положението така се нареди, че дори когато отпадаше (поняко и доста срамно) се качваше нагоре в ранкинга.

Реално Григор имаше уникален късмет през годината, включително и в Синсинати. Реално той най-вероятно нямаше да е топ 8 ако не бяха всички контузени играчи.

Заключителния Мастърс може да се спечели с 3 победи при определени обстоятелства, а реално имаш и 5 мача - най-малко от всички, като единия в групата е почти винаги формален.
Отделно всички ила са окапали или са с контузии и не винаги става силен турнир за какъвто го считат - за мен Индиън, Маями и Мадрид са по силни турнири.

Григор спечели престижен турнир и стигна 3-о място, но тепърва има да се доказва истински - с победи над топ играчи, с финали или титли на ГШ, със запазване на мястото си в ранкинга.

Тия 1.5 милиона дето уж са го гледали (повечето от задължение) сигурно половината са му викали предател когато не игра за купа Дейвис и отказа първия турнир в София.
Сега се помпят с национална гордост на негова сметка. Е това е дразнещото.

А Григор е пич, играе за себе си ( това си е индивидуален спорт, ако не е на Олимпиада или купа Дейвис), не му пука много чуждото мнение, сваля си каките, раздава автографи, прави това, което си иска, земен човек.

Ако Григор е имал уникален късмет, то същото може да се каже и за Надал, Федерер, А. Зверев и всички останали шампиони през годината. Защото слабата форма на Мъри и Джокович, контузиите на Вава и Нишикори помогнаха и на тях, или? Дай тогава целия сезон да го зачеркнем направо...

Колкото до мачовете му с топ 10 - той не е играл с други освен Надал и Федерер (май веднъж с Тийм на клей само), как да има повече победи? А след като е събрал точки за 3-то място, значи достатъчно е достигал крайните фази на турнирите и вината за липсата на мачове определено не е негова.

ТМЦ си е ТМЦ - петият най-престижен турнир за годината, носещ страшно много пари и точки. Това, че Надал винаги е презобал за него, не го прави по-малко значим. Мога да ти посоча не малко досадни и бозави издания и на Индиън Уелс и Маями. Преди няколко сезона имаше случай, когато и двата полуфинала в Кий Бискейн изобщо не се проведоха заради контузии на играчите, така че не е като и там да няма. Специално това издание на Лондон на мен ми хареса, който и да бе станал шампион.

За Синсинати също може да се поспори - все пак игра финал с Кирьос, който разнебити Надал преди това; Дел Потро (няма нужда от коментар); и Иснър, който винаги е мега опасен на бърз северноамерикански хард корт и на същия турнир стигна финала при единствената титла на Рафо.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   21.11.2017 19:07

Хенмане - навивай се, все тая, фактите не можеш да ги промениш

Интересно как за Халеп говориш едно, а за Григор друго, не си последователен нещо :yes:

ТМЦ не е слаб защото Надал не го е печелил, Синсинати не е слаб защото Джоко не го е печелил .... ТМЦ е слаб заради формата си, заради честите контузии, заради умората на играчите. То с тея групи даже не е истински тенис турнир.

Синсинати се явява едно голямо подготве за УСО. Има доста случаи, в които играчи се пускат за няколко мача, след което или падат нарочно или се отказват за да са свежи за УСО или направо го пропускат.
Рим е подобен заради РГ.

Къде сравняваш късмета на Фед и Надал с тоя на Григор. :outofspace:

И нищо не зачерквам, само казвам, че това бе голям шанс и късмет, догодина, когато всички се върнат и са в играта и ако го повтори, тогава може да кажем че е израстнал много, сега е малко илюзорно и малко нереално .... За мен дори Синсинати бе по силен от това издания на тоя многоточковия и многомилионния номер 5 турнир :rofl:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   21.11.2017 19:54

ЪЪъ, чакайте малко, де. Не беше чак целият 2017 сезон с главните топ играчи уморени/контузени. :unsure:
Примерно основни играчи като Джоко и Мъри изпокапаха/спряха да играят поради контузия предимно в последните месеци на 2017, а не чак през целия сезон. ;-)
(Мъри чак изпадна от топ 10 наскоро)

ICQ YIM WWW
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP Finals '2017 - седмица 45-46 от годината   |   22.11.2017 00:30

Balleta написа:
Хенмане - навивай се, все тая, фактите не можеш да ги промениш

Интересно как за Халеп говориш едно, а за Григор друго, не си последователен нещо :yes:

ТМЦ не е слаб защото Надал не го е печелил, Синсинати не е слаб защото Джоко не го е печелил .... ТМЦ е слаб заради формата си, заради честите контузии, заради умората на играчите. То с тея групи даже не е истински тенис турнир.

Синсинати се явява едно голямо подготве за УСО. Има доста случаи, в които играчи се пускат за няколко мача, след което или падат нарочно или се отказват за да са свежи за УСО или направо го пропускат.
Рим е подобен заради РГ.

Къде сравняваш късмета на Фед и Надал с тоя на Григор. :outofspace:

И нищо не зачерквам, само казвам, че това бе голям шанс и късмет, догодина, когато всички се върнат и са в играта и ако го повтори, тогава може да кажем че е израстнал много, сега е малко илюзорно и малко нереално .... За мен дори Синсинати бе по силен от това издания на тоя многоточковия и многомилионния номер 5 турнир :rofl:

Халеп нищо сериозно не е спечелила, за да я сравняваме с Григор. Щеше да е точна аналогия, ако например бях казал, че Возняцки е късметлийка, защото Серина не е играла, а пък Винъс е била стара и уморена или нещо от тоя сорт. :-)

Синсинати както го изкара подготве, така винаги топ 4 го печелеха преди тая година. Повечето пъти и финалите си бяха между тях си. :-) Иначе само преливаме от пусто в празно, аз си се кефя на титлата, ще видим догодина дали ще удържи позициите, когато се върнат всите страшилища.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 154 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща