Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 02:37

Отговори на тема  [ 494 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Следваща
US Open 2018 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 03:16

Diavolo написа:
Ноле е огромен късметлия и на Уимбълдън и тук в Ню Йорк, явно съдбата му връща за някои неща, които му е взела в миналото. Слаб е и Дел По като нищо може да го пребие на финала. Не знам вече, а и не ме интересува. УСО за мен свършва утре след женския финал и после до края на годината ме няма при мъжете, ще следя само женския тенис. :dunno: :-)

дано го пребие че втори пореден калитарски шлем ще му дойде в повече а Делпо заслужава втора титла и ще се хвърли на макс че е и свеж, което много рядко му се случва в края на турнирите, по-добър шанс може да няма трябва да го използва задължително за доброто на тениса, всички мощно за Хуан в неделя :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 03:32

Хенмане, какви са тия неща сега. Сигурен съм, че ако не бях аз начело в Манията нямаше да го има този рев. Или ако бях писал 3-0/3-1 за Дел По също така.
Ти така или иначе нямаш шанс за топ 3 или поне така мисля де, не съм гледал лайв класирането да видя опциите ако бе взел да речем 6 точки, защото мача отиваше на 3-0 по-скоро, а толкова никой не беше дал. А правилото си е правило. Бъдете благодарни, че и това давам, защото в бет365 например всяко отказване е 'войд' без значение от резултата, ходи им се оплаквай после.
И досега толкова години играем така и не си спомням да е имало някакви оплаквания или нещо още по-сериозно. Може и да съм забравил де ама поне така мисля.

:-?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 04:31

Не е истина колко жалък е станал Нишикори. Вместо да се развива той е станал още по-слаб. Но той е от изгубеното поколение, така че какво да ги коментираме.
Поредния скучен и грозен мач с участието на Джокович и пореден мач в който Ноле бие с повече ънфорси отколкото уинъри. Това говори красноречиво и за неравностойния жребий и за конкуренцията в мъжкия тур. Ако има някаква тенис логика Дел Потро трябва да спечели финала.
Джокович, заърнал се след операция и през първата половина който го хванеше той го биеше сега е на втори пореден ГШ финал, докато здравите млади момчета падат като брашнени чували още първите кръгове. :uuu:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 06:01

Diavolo написа:
.....Джокович, заърнал се след операция и през първата половина който го хванеше той го биеше сега е на втори пореден ГШ финал, докато здравите млади момчета падат като брашнени чували още първите кръгове. :uuu:

...е това ми кажи на какво прилича, егати трансформациите и чудото, ама и при Серена е същото, една година почти я няма, ражда, изцедена, като репичка и на два финала за ГШ, а също, като Джоко падаше от куцо и сакато .... мощно за Осака и Дел По, аман от ботщини, макар, че няма да викам за Дел По, а по скоро против Ноле, иначе Ноле и голям пич, като човек, кефи ме, ама стига е печелил с тая ботска игра ...Фед и Надал са много по приятни за гледане ...

Последна промяна Balleta на 08.09.2018 06:02, променена общо 1 път

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 08:06

Надал затвърждава репутацията си на спортист, който никога не е побеждаван, ако не е с контузия :wave: Впрочем, наистина е удивително как не му се случва по-често - аз получавам разтежения и схващания, само като го гледам как играе. Правилните хора са на финала (Нишикори е просто слаб, личеше си и срещу Чилич, когато играеше на приливи и отливи) - който и да победи, ще съм доволен; може би една идея повече за Дел Потро, но ако Джокович всъщност заиграе добре, да си я взима титлата :first:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 08:29

Diavolo написа:
Хенмане, какви са тия неща сега. Сигурен съм, че ако не бях аз начело в Манията нямаше да го има този рев. Или ако бях писал 3-0/3-1 за Дел По също така.
Ти така или иначе нямаш шанс за топ 3 или поне така мисля де, не съм гледал лайв класирането да видя опциите ако бе взел да речем 6 точки, защото мача отиваше на 3-0 по-скоро, а толкова никой не беше дал. А правилото си е правило. Бъдете благодарни, че и това давам, защото в бет365 например всяко отказване е 'войд' без значение от резултата, ходи им се оплаквай после.
И досега толкова години играем така и не си спомням да е имало някакви оплаквания или нещо още по-сериозно. Може и да съм забравил де ама поне така мисля.

Има известно право Хенмана, и то точно с примера за 2:2 сета и 1 пробив аванс в 5-тия сет. Идеята за правилото е хубава, но помисли за следното - дали да не включиш и едно допълнение - при прекратен мач, по решение на организатора (гласуване от участващите в играта) да се зачита или не даден резултат. Казвам да го помислиш, не обезателно да въвеждаш - всичко се развива, защо не и Манията да я пипнем още. В крайна сметка практиката и резултатите в нея дават развитието и на теорията ;-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 08:32

Мач на високо ниво беше Ноле - Кей до края на втория сет, поне за мен - имаше много темпо и яки размени. На тоя бавен корт не виждам защо се тюхкате как повече ънфорси имал Джоко от уинъри - да дадат статс на предизвиканите грешки и ще видите тогава кое е водещо и изобщо не печели само щото едикой си едикво си. Нишикори просто е слаб на сервис, това беше голямата разлика. Иначе имаше някои спиращи дъха размени, особено с подсечените удари с шпагати, но в този начин на игра Джоката е номер едно, това е.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 11:20

Не може така да забавят настилката. Сякаш нарочно му я нагласиха на Джокович. Тази настилка е като АО в периода до 2016 г. Къде е стария и бърз US Open?
А пък самото АО го забързаха сериозно за 2017 и 2018 г. Че даже и топките смениха, че това бе малко...
Все е във вреда на Надал и все в полза на Федерер/Джокович. Не казвам, че е нарочно, защото малко хора на този свят знаят истината, но е супер дразнещо човек.
Казвам в най-скоро време ще му дръпна една путка майна на мъжкия тенис, а аз съм страшен инат в това отношение. Писна ми вече от всичко.

:besnyo:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 11:48

Diavolo написа:
Не може така да забавят настилката. Сякаш нарочно му я нагласиха на Джокович. Тази настилка е като АО в периода до 2016 г. Къде е стария и бърз US Open?
А пък самото АО го забързаха сериозно за 2017 и 2018 г. Че даже и топките смениха, че това бе малко...
Все е във вреда на Надал и все в полза на Федерер/Джокович. Не казвам, че е нарочно, защото малко хора на този свят знаят истината, но е супер дразнещо човек.
Казвам в най-скоро време ще му дръпна една путка майна на мъжкия тенис, а аз съм страшен инат в това отношение. Писна ми вече от всичко.

:besnyo:

Ей, няма угодия - като е бърза настилката, що била бърза. Като е бавна - що е бавна. :-P Отделно според мен на US-а ще помислят за тая липса на въздух за догодина, мисля че това също доста се отразява като условия.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 13:06

Дявола съвсем пропуска и факта, че тези промени не се правят от днес за утре, а биват обявявани достатъчно рано за да могат всички потенциални участници да си настроят ракети, тренировъчен режим, техника и всичко останало. Не е като да е изненада за тенисистите. На същия принцип преди всяко СП и ЕП новите топки се тестват в контроли и други мачове. Аман от криви ракети и космоси!

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 13:45

Не, просто адаша не иска да осъзнае много простия факт, че всяко нещо си има начало, но си има и край. Края не подминава абсолютно никой спортист в света и Надал не прави изключение. Неговата бляскава кариера е към своя закономерен край. Не защото настилката е била бърза, или бавна, или пък защото решили да затворят залата, че видиш ли не му вървяло на закрито. Просто срещу времето никой спортист, никога не е могъл да върви, а и никога няма да може. Всичко останало е просто фенщина на дребно.

Изображение

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 16:37

Diavolo написа:

Е, то точно това е проблемът - че ти даваш точки, но само при някои изолирани хипотези, при които явно намираш за заслужено играчът да вземе точките за познат знак. И сега се вглеждаме в тези предварително начертани хипотези и започваме да мислим какво се получа на практика. Дадох ти примера вече - супер оспорван петсетов мач, тенисистът Х е повел с ранен пробив и 1-0 гейма в петия и Y, в желанието си да го върне бързо, пада и изкълчва глезен. В тоя случай даваш точки, въпреки че мачът е бил много далеч от развръзката си и без този инцидент можеше да бъде спечелен и от Y. И имаме обратния случай, при който Х води с 2-0 сета и гази тотално, но само защото не са изиграли 1 или 2 гейма в третия, не даваш точки.

Затова според мен има няколко варинта:

- изобщо да не се дават точки при отказ;
- да се дават винаги, независимо дали се е отказал в първия гейм или дълбоко в петия сет. В крайна сметка приемаме, че това е част от играта и че хипотезите са твърде разнообразни, за да ги обхванем и да бъде винаги справедливо;
- предложението на Сандро за някаква дискреционна власт на организатора, но това би създало проблеми, защото може и в първи кръг да има такива случаи и ще трябва да се анализира какво точно се е случило в мача.

Помисли си за новия сезон, нищо не пречи да изпипаме играта още. ;)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 16:44

goro_levskara написа:
Не, просто адаша не иска да осъзнае много простия факт, че всяко нещо си има начало, но си има и край. Края не подминава абсолютно никой спортист в света и Надал не прави изключение. Неговата бляскава кариера е към своя закономерен край. Не защото настилката е била бърза, или бавна, или пък защото решили да затворят залата, че видиш ли не му вървяло на закрито. Просто срещу времето никой спортист, никога не е могъл да върви, а и никога няма да може. Всичко останало е просто фенщина на дребно.

Аз не съм много съгласен. Сезонът си е съвсем успешен за Надал до момента. Отново бе пълен доминатор на червено и на Ролан Гарос бяха необходими свръх човешки усилия, за да му бъде взет дори сет. На Уимбълдън за първи път от много години не отпадна рано от някой биг хитър, а стигна дълбоко във втората седмица и дори бе на няколко точки от титлата - ако бе отстранил Джокович, умореният Андерсън щеше да е лесна плячка. След това продължи с трофея в Канада и още един полуфинал в Ню Йорк. Да, може би е разочарование предвид титлата от миналата година, но не забравяйте, че Надал винаги ставаше шампион на ЮС-а след доста леки жребии. А тук още в 3-и кръг се сблъска с Хачанов в супер форма, после дойдоха Тийм и Дел Потро - сложна задача си беше. Реално, той изобщо не бе играл с тенисист от топ 20 тук през 2015, 2016 и 2017.

Аз очаквам бързо да се възстанови и догодина отново да е фактор.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 17:06

Henman написа:
goro_levskara написа:

Аз не съм много съгласен. Сезонът си е съвсем успешен за Надал до момента. Отново бе пълен доминатор на червено и на Ролан Гарос бяха необходими свръх човешки усилия, за да му бъде взет дори сет. На Уимбълдън за първи път от много години не отпадна рано от някой биг хитър, а стигна дълбоко във втората седмица и дори бе на няколко точки от титлата - ако бе отстранил Джокович, умореният Андерсън щеше да е лесна плячка. След това продължи с трофея в Канада и още един полуфинал в Ню Йорк. Да, може би е разочарование предвид титлата от миналата година, но не забравяйте, че Надал винаги ставаше шампион на ЮС-а след доста леки жребии. А тук още в 3-и кръг се сблъска с Хачанов в супер форма, после дойдоха Тийм и Дел Потро - сложна задача си беше. Реално, той изобщо не бе играл с тенисист от топ 20 тук през 2015, 2016 и 2017.

абсолютно, Надал е единствения този сезон с четвъртфинали на всички ГШ, като това му се случва за едва 4-и път в кариерата, това не мисля, че е признак за залез, просто игра много и се умори и накрая и коляното ...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 17:11

Naki написа:
Същата тази Осака, примерно!
Късно е, лягам си, но има и много други.

каква блъскачка, силов играч и дългуч е Осака ... :outofspace: Не знам каква е, ама определено не е скучно дефанзе, като "Мис 1-и кръг" :laugh:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 17:19

Henman написа:
goro_levskara написа:

Абсолютно съгласен за Надал - изобщо не е толкова близък краят на кариерата му. Предвид какви ливади са "младите", няма кой да го тества (а и другите двамца) супер константно, та да трупат повече загуби и вече с това да им падне тонуса за борба предвид годините и да се откажат скоро. Хайде, Федерер може и да спре след година-две, защото той е едно поколение по-стар от Надал и Джокович, но те двамата има да си карат още, особено Джоката.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 18:04

Balleta написа:
Naki написа:

каква блъскачка, силов играч и дългуч е Осака ... :outofspace: Не знам каква е, ама определено не е скучно дефанзе, като "Мис 1-и кръг" :laugh:

Осака ако се научи и на другите настилки освен харда такива като Халеп и Возняки ще ядат много бой, ама много непостоянство при жените затова тия ботове изпъкват така е и при мъжете някой направи турнира на живота си и дотам, затова си гледаме накрая едни и същи по големите турнири, ако има разнообразие то е за два турнира през годината :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 18:05

Balleta написа:
Naki написа:

Ъъъ, точно такава е:
Height 1.80 m (5 ft 11 in)
Килограми: според WТА са ... Опа, чакай! WTA НЕ дава теглото на тенисистките, хмм, преди години имаше нещо. :-|
Както и да е, биче е!
НЕ сравняваме Халеп с никого. Сравняваме нейните съвременнички с тези на Евърт и Енен! :-)

Последна промяна Naki на 08.09.2018 18:05, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW
(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 18:21

за килограмите на Осака преди бе къде по-тежка тая година отслабна с поне 4-5 същото и с Кербер явно това им се отразява добре, да видим довечера какво ще стане въпреки че Серина е фаворит на всички, японката няма какво да губи, дано играе освободено и има шанс, както и трябва да се надява и на лош ден на Уилямс, най-вече от сервис, иначе няма как

Последна промяна juve на 08.09.2018 18:22, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: US Open 2018 - тема за коментари   |   08.09.2018 19:02

Naki написа:
Balleta написа:
Naki написа:

Ъъъ, точно такава е:
Height 1.80 m (5 ft 11 in)
Килограми: според WТА са ... Опа, чакай! WTA НЕ дава теглото на тенисистките, хмм, преди години имаше нещо. :-|
Както и да е, биче е!
НЕ сравняваме Халеп с никого. Сравняваме нейните съвременнички с тези на Евърт и Енен! :-)

Пхахаха! Наче, осмокраче, значи Осака при 1,80 е силов играч, ама Надя Петрова, дето можеше да пребори и мечка, била "с едър кокал". :laugh: Земи се спри с неадекватните сравнения на съперничките на Енен, защото тогава имаше много повече и по-класни тенисистки, Хенман специално добре ги е резюмирал кои точно.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 494 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Следваща