US Open 2018 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 03:16
дано го пребие че втори пореден калитарски шлем ще му дойде в повече а Делпо заслужава втора титла и ще се хвърли на макс че е и свеж, което много рядко му се случва в края на турнирите, по-добър шанс може да няма трябва да го използва задължително за доброто на тениса, всички мощно за Хуан в неделя 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 03:32
Хенмане, какви са тия неща сега. Сигурен съм, че ако не бях аз начело в Манията нямаше да го има този рев. Или ако бях писал 3-0/3-1 за Дел По също така. Ти така или иначе нямаш шанс за топ 3 или поне така мисля де, не съм гледал лайв класирането да видя опциите ако бе взел да речем 6 точки, защото мача отиваше на 3-0 по-скоро, а толкова никой не беше дал. А правилото си е правило. Бъдете благодарни, че и това давам, защото в бет365 например всяко отказване е 'войд' без значение от резултата, ходи им се оплаквай после. И досега толкова години играем така и не си спомням да е имало някакви оплаквания или нещо още по-сериозно. Може и да съм забравил де ама поне така мисля. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 04:31
Не е истина колко жалък е станал Нишикори. Вместо да се развива той е станал още по-слаб. Но той е от изгубеното поколение, така че какво да ги коментираме. Поредния скучен и грозен мач с участието на Джокович и пореден мач в който Ноле бие с повече ънфорси отколкото уинъри. Това говори красноречиво и за неравностойния жребий и за конкуренцията в мъжкия тур. Ако има някаква тенис логика Дел Потро трябва да спечели финала. Джокович, заърнал се след операция и през първата половина който го хванеше той го биеше сега е на втори пореден ГШ финал, докато здравите млади момчета падат като брашнени чували още първите кръгове. 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 06:01
...е това ми кажи на какво прилича, егати трансформациите и чудото, ама и при Серена е същото, една година почти я няма, ражда, изцедена, като репичка и на два финала за ГШ, а също, като Джоко падаше от куцо и сакато .... мощно за Осака и Дел По, аман от ботщини, макар, че няма да викам за Дел По, а по скоро против Ноле, иначе Ноле и голям пич, като човек, кефи ме, ама стига е печелил с тая ботска игра ...Фед и Надал са много по приятни за гледане ...
Последна промяна Balleta на 08.09.2018 06:02, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 08:06
Надал затвърждава репутацията си на спортист, който никога не е побеждаван, ако не е с контузия  Впрочем, наистина е удивително как не му се случва по-често - аз получавам разтежения и схващания, само като го гледам как играе. Правилните хора са на финала (Нишикори е просто слаб, личеше си и срещу Чилич, когато играеше на приливи и отливи) - който и да победи, ще съм доволен; може би една идея повече за Дел Потро, но ако Джокович всъщност заиграе добре, да си я взима титлата 
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 08:29
Има известно право Хенмана, и то точно с примера за 2:2 сета и 1 пробив аванс в 5-тия сет. Идеята за правилото е хубава, но помисли за следното - дали да не включиш и едно допълнение - при прекратен мач, по решение на организатора (гласуване от участващите в играта) да се зачита или не даден резултат. Казвам да го помислиш, не обезателно да въвеждаш - всичко се развива, защо не и Манията да я пипнем още. В крайна сметка практиката и резултатите в нея дават развитието и на теорията 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 08:32
Мач на високо ниво беше Ноле - Кей до края на втория сет, поне за мен - имаше много темпо и яки размени. На тоя бавен корт не виждам защо се тюхкате как повече ънфорси имал Джоко от уинъри - да дадат статс на предизвиканите грешки и ще видите тогава кое е водещо и изобщо не печели само щото едикой си едикво си. Нишикори просто е слаб на сервис, това беше голямата разлика. Иначе имаше някои спиращи дъха размени, особено с подсечените удари с шпагати, но в този начин на игра Джоката е номер едно, това е.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 11:20
Не може така да забавят настилката. Сякаш нарочно му я нагласиха на Джокович. Тази настилка е като АО в периода до 2016 г. Къде е стария и бърз US Open? А пък самото АО го забързаха сериозно за 2017 и 2018 г. Че даже и топките смениха, че това бе малко... Все е във вреда на Надал и все в полза на Федерер/Джокович. Не казвам, че е нарочно, защото малко хора на този свят знаят истината, но е супер дразнещо човек. Казвам в най-скоро време ще му дръпна една путка майна на мъжкия тенис, а аз съм страшен инат в това отношение. Писна ми вече от всичко. 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 11:48
Ей, няма угодия - като е бърза настилката, що била бърза. Като е бавна - що е бавна.  Отделно според мен на US-а ще помислят за тая липса на въздух за догодина, мисля че това също доста се отразява като условия.
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 13:06
Дявола съвсем пропуска и факта, че тези промени не се правят от днес за утре, а биват обявявани достатъчно рано за да могат всички потенциални участници да си настроят ракети, тренировъчен режим, техника и всичко останало. Не е като да е изненада за тенисистите. На същия принцип преди всяко СП и ЕП новите топки се тестват в контроли и други мачове. Аман от криви ракети и космоси!
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
goro_levskara
(Underground)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 13:45
Не, просто адаша не иска да осъзнае много простия факт, че всяко нещо си има начало, но си има и край. Края не подминава абсолютно никой спортист в света и Надал не прави изключение. Неговата бляскава кариера е към своя закономерен край. Не защото настилката е била бърза, или бавна, или пък защото решили да затворят залата, че видиш ли не му вървяло на закрито. Просто срещу времето никой спортист, никога не е могъл да върви, а и никога няма да може. Всичко останало е просто фенщина на дребно.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 16:37
Е, то точно това е проблемът - че ти даваш точки, но само при някои изолирани хипотези, при които явно намираш за заслужено играчът да вземе точките за познат знак. И сега се вглеждаме в тези предварително начертани хипотези и започваме да мислим какво се получа на практика. Дадох ти примера вече - супер оспорван петсетов мач, тенисистът Х е повел с ранен пробив и 1-0 гейма в петия и Y, в желанието си да го върне бързо, пада и изкълчва глезен. В тоя случай даваш точки, въпреки че мачът е бил много далеч от развръзката си и без този инцидент можеше да бъде спечелен и от Y. И имаме обратния случай, при който Х води с 2-0 сета и гази тотално, но само защото не са изиграли 1 или 2 гейма в третия, не даваш точки. Затова според мен има няколко варинта: - изобщо да не се дават точки при отказ; - да се дават винаги, независимо дали се е отказал в първия гейм или дълбоко в петия сет. В крайна сметка приемаме, че това е част от играта и че хипотезите са твърде разнообразни, за да ги обхванем и да бъде винаги справедливо; - предложението на Сандро за някаква дискреционна власт на организатора, но това би създало проблеми, защото може и в първи кръг да има такива случаи и ще трябва да се анализира какво точно се е случило в мача. Помисли си за новия сезон, нищо не пречи да изпипаме играта още. ;)
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 16:44
Аз не съм много съгласен. Сезонът си е съвсем успешен за Надал до момента. Отново бе пълен доминатор на червено и на Ролан Гарос бяха необходими свръх човешки усилия, за да му бъде взет дори сет. На Уимбълдън за първи път от много години не отпадна рано от някой биг хитър, а стигна дълбоко във втората седмица и дори бе на няколко точки от титлата - ако бе отстранил Джокович, умореният Андерсън щеше да е лесна плячка. След това продължи с трофея в Канада и още един полуфинал в Ню Йорк. Да, може би е разочарование предвид титлата от миналата година, но не забравяйте, че Надал винаги ставаше шампион на ЮС-а след доста леки жребии. А тук още в 3-и кръг се сблъска с Хачанов в супер форма, после дойдоха Тийм и Дел Потро - сложна задача си беше. Реално, той изобщо не бе играл с тенисист от топ 20 тук през 2015, 2016 и 2017. Аз очаквам бързо да се възстанови и догодина отново да е фактор.
 |
|
Balleta
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 17:06
абсолютно, Надал е единствения този сезон с четвъртфинали на всички ГШ, като това му се случва за едва 4-и път в кариерата, това не мисля, че е признак за залез, просто игра много и се умори и накрая и коляното ...
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 17:11
каква блъскачка, силов играч и дългуч е Осака ...  Не знам каква е, ама определено не е скучно дефанзе, като "Мис 1-и кръг" 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 17:19
Абсолютно съгласен за Надал - изобщо не е толкова близък краят на кариерата му. Предвид какви ливади са "младите", няма кой да го тества (а и другите двамца) супер константно, та да трупат повече загуби и вече с това да им падне тонуса за борба предвид годините и да се откажат скоро. Хайде, Федерер може и да спре след година-две, защото той е едно поколение по-стар от Надал и Джокович, но те двамата има да си карат още, особено Джоката.
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 18:04
Осака ако се научи и на другите настилки освен харда такива като Халеп и Возняки ще ядат много бой, ама много непостоянство при жените затова тия ботове изпъкват така е и при мъжете някой направи турнира на живота си и дотам, затова си гледаме накрая едни и същи по големите турнири, ако има разнообразие то е за два турнира през годината 
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 18:05
Ъъъ, точно такава е: Height 1.80 m (5 ft 11 in) Килограми: според WТА са ... Опа, чакай! WTA НЕ дава теглото на тенисистките, хмм, преди години имаше нещо. Както и да е, биче е! НЕ сравняваме Халеп с никого. Сравняваме нейните съвременнички с тези на Евърт и Енен! 
Последна промяна Naki на 08.09.2018 18:05, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 18:21
за килограмите на Осака преди бе къде по-тежка тая година отслабна с поне 4-5 същото и с Кербер явно това им се отразява добре, да видим довечера какво ще стане въпреки че Серина е фаворит на всички, японката няма какво да губи, дано играе освободено и има шанс, както и трябва да се надява и на лош ден на Уилямс, най-вече от сервис, иначе няма как
Последна промяна juve на 08.09.2018 18:22, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 19:02
Пхахаха! Наче, осмокраче, значи Осака при 1,80 е силов играч, ама Надя Петрова, дето можеше да пребори и мечка, била "с едър кокал".  Земи се спри с неадекватните сравнения на съперничките на Енен, защото тогава имаше много повече и по-класни тенисистки, Хенман специално добре ги е резюмирал кои точно.
|
|   |
|
|