| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

аве Лига Европа | 22.02.2013 03:40
да я преименуват в Руска лига. Изобщо откакто се сформира този турнир, отборите от Русия мачкат здраво. Две титли на сметката на ЦСКА и Зенит, а сега цели 3 руски отбора продължават на 1/8 финалите. Жалко, че трите украински такива напуснаха надпреварата. И все пак най-силния отбор от бившия СССР за мен си остава Шахтьор Донецк. Имаме обаче и цели 3 англйски отбора, което си е новина. Тотнъм и Челси се класираха с много късмет, като класирането на шпорите за мен е незаслужено. И в двата мача, Лион беше по-добрия отбор. От Италия продължават Интер и Лацио и аз лично се надявам титлата тази година да отиде на ботуша. Не помня вече от колко години отбор от Серия А не е печелил този турнир (със сигурност не е печелил наречения Лига Европа турнир, така че мисля е време) Виктория Пилзен - Фенербахче Тук всичко може да стане, не се наемам с прогноза. Бенфика - Бордо Твърдо Бенфика. Орлите имат не лош шанс да направят нещо голямо този сезон в турнира. Анжи - Нюкасъл Анжи не е Металист и свраките ще усетят това Щутгарт - Лацио Лацио ще вземе още един немски скалп Тотнъм - Интер Голямото дерби на 1/8 финалите. Надявам се, че Интер ще отстранят шпорите. Победителя от този мач ще има огромни шансове за трофея Леванте - Рубин Тук е трудно за прогнозиране. Но щом изпързаляха Атлетико си мисля, че руснаците ще хързулнат и неопитния Леванте Базел - Зенит Твърдо Зенит. Яд ме е за Днипро, че отпаднаха. Стяуа - Челси Хмм, всичко зависи от това как ще подходят от Челси. Поне на хартия, сините от Лондон са големия фаворит за трофея, но аз не им вярвам. Все пак начело е Гафа, а тази вечер имаха голяма доза шанс срещу Спарта. Един мач Аякс - Челси щеше да е с много по-голям заряд, но и Челси щяха да подходят на 100%. Сега си мисля, че ще има подценяване, а и голямата цел пред Челси е класиране в Топ 4 в Премиършип. Залагам на изненада тук - Стяуа
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: аве Лига Европа | 22.02.2013 12:19
Ми Дяволе, ЛЕ от самото създаване си е бил турнира на източна Европа, където екс-грандовете правят пробиви, чат пат и печелят тая купа и ги залъгват с трохичките, за това че не могат да се докопат до баницата на ШЛ. То затова и стават яки мачове в тоя турнир напомнящи ни малко на отминалите старите формати в ЕКТ.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: аве Лига Европа | 22.02.2013 13:37
Така е, но не мисля, че някои топ отбори от топ 4 на първенствата в Европа не се натягат... Значи такива случаи като с Наполи, които ще хвърлят всичко в спора с Юве за скудетото (и ги разбирам) са все по-епизодични. Специално 1/16 финалите ги гледах внимателно, доста мачове изгледах и смея да твърдя, че вски един топ отбор се раздаде на максимум. Това че стават изненади и че на отборите от Топ 4 първенствата им е трудно се дължи на други причини: 1) Самите отбори не са толкова добри, иначе щяха да са в Шампионската лига. Ами логично... 2) Силите в днешния европейски клубен футбол са доста изравнени. Е, не откривам топлата вода ама да се каже 3) Психология. Един от най-важните елементи в световния спорт, даже нан-важния. В този турнир отборите от изтока (и изобщо по-скромните отбори, не само от изтока) си вярват и подхождат съвсем различно на ментално ниво, докато в ШЛ не е така, там се чувстват като в небрано лозе. Примери колкото искаш, виж само резултатите на руските отбори. И тук не говорим само за по-високото ниво като класа на отборите от ШЛ, а говорим най-вече и за комплекс и обратното, този комплекс в ЛЕ го няма и там всеки един двубой си се играе от нулата. Има романтизъм в това определено, да. 
Последна промяна Diavolo на 22.02.2013 13:37, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: аве Лига Европа | 22.02.2013 14:31
Така е съгласен съм и с трите точки и ще допълня и една четвърта:
Мотивация - за отборите от изтока това е мача на сезона, за другите отбори това е поредният турнир. И точно и заради това отпадат.
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: аве Лига Европа | 22.02.2013 14:53
Не съм съгласен че всички отбори играят на сто процента, английските отбори определено не искат този турнир може би с изключение на Тотнъм, но там е Вилаш Бояш е решил да се доказва. Ливерпул снощи съвсем спокойно можеха да се напънат и да вкарат четвърти гол но неискаха, така при 3:1 хем феновете доволни, хем край на лига Европа. Да не говорим за миналата година, когато даже Хари Реднап каза че било наказание да играят в лига Европа, а и отпадането на двата манчестърски отбора от отборчета като Атлетик и Спортинг, Ман Сити вкараха три гола мисля за 20 минути и когато трябваше да се напънат и вкарат четвърти, който да ги класира спряхя да играят. Колкото до руските отбори и да ге и хвалите те пак си остават средняшки отбори далеч от най-добрите.
Последна промяна oasis на 22.02.2013 14:54, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: аве Лига Европа | 22.02.2013 15:29
Да, да, като отпадне някой и веднага - не искаме този турнир, ама преди това се натягат здраво. За това бяха тези нерви и разочарованието изписано на лицето на треньора, за това отборите играха с най-доброто, с изключение на Челси, които просто бяха подценили двубоя, но като се видя, че няма накъде и вървят към отпадане, Гафа вкара каквото можеше за момента. И специално Пуул няма никакъв шанс за зона ШЛ в Англия, а и са гранд, трупането на тенекета за такива винаги си е от значение. Подценяваш Зенит, това не е отбор на който можеш да има вкарваш по 4 гола стига да си поискал... Пуул искаха, имаха и ден, играта им вървеше, но загубиха двубоя в Санкт Петербург, а не на Анфийлд. Не казвам, че отборите от Англия и Италия (особено пък тези от Италия никога не са се натягали за този турнир) играят на макс, но някои от тях дават всичко, а не успяват заради тези посочени четири точки по-горе от мен и бай Момчи.
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: аве Лига Европа | 22.02.2013 15:48
Не подценявям Зенит, те определено са най-приятно играещия руски отбор, а и най-класен според мен, просто снощи те не заслужаваха да продалжат. Верно е че Ливерпул нямат шанс за топ четири (според мен те ще се борят за шесто място с Евертън), но предполагам си запознат с това колко финансови изгоди носи всяко едно място по-нагоре в класирането на Висшата лига, така че лига Европа си остава на заден план и там е квото стане. Неслучайно и те, а и Нюкясъл, а и в предишните години много други отбори играят в много от мачовете с голяма част от резервите си.
Последна промяна oasis на 22.02.2013 15:50, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Forest_fan
(Les Mousquetaires)
Регистриран на: 06.06.2012 07:21 Мнения: 5108 Местоположение: Laval, QC, Canada
|

Re: аве Лига Европа | 22.02.2013 16:40
Зенит си заслужи напълно класирането за 1/8 финалите в турнира, най-малкото защото двубоите са от две части и не само реванша (втората част) е определяща за класирането. Дяволо много точно е написал, че Ливърпул на практика загубиха този двубой в Санкт Петербург.
_________________ Un pour tous, tous pour un!
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: аве Лига Европа | 22.02.2013 17:05
не съм съгласен с това че Ливерпул са загубили двубоя още в Санкт Петербург, все пак снощи още в 60-та минута водеха с 3:1 и имаха достатъчно време да отбележат четвърти гол, а и гола на Зенит беше плод на уникална грешка на Карегър, а не на някяквя стряхотна игра отстрана на руснаците, така че продължавам да твърдя че Зенит не заслужаваха да продалжат
 |
|
Forest_fan
(Les Mousquetaires)
|

Re: аве Лига Европа | 22.02.2013 17:55
Идеята ми е, че само заради това, че Ливърпул направиха много силен втори мач не може да се каже, че Зенит не заслужавали да се класират. Точно за това и турнирните двубои са от два мача и никой не е виновен на Суарес за пропуските му в Русия. Зенит бяха много по-ефективни като домакини, спечелиха си мача с много удобен турнирен резултат, което пък предопредели и поведението на двата отбора в реванша.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: аве Лига Европа | 22.02.2013 19:32
Точно така, в първия мач Зенит изобщо нямаха такова превъзходство, резултата лъже според мене. А и уникални пропуски имаше тогава, като това на Суарес.
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: аве Лига Европа | 22.02.2013 20:32
Ми да сте вкарали бе. А Оейзис мисля, че не е прав - Ливърпул играеха страшно предвидимо и яко с центрирания, а 3:1 стана заради индивидуалните хубави изпълнения от фаул на Суарес. Колко чисти положения имаха Пул в тоя мач? Смея да твърдя, че колкото и в Санкт Петербург. Зенит бяха надиграни, но още някъде към 70-тата минута Рейна извади един много опасен и от сравнително близка дистанция (10-12 метра) на Хълк. Не може отбор като Пул, който прави по една "голова" грешка на мач в центъра на защитата си да иска успех в турнирни мачове.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: аве Лига Европа | 22.02.2013 23:13
Центриранията почнаха накрая, иначе играха с много хубави пасове и много бърза игра по криалата, въобще не търсеха високи центрирания до последните 15 минути, което ми хареса, защото имаше грамотност. На прав път са, просто им трябва малко повече класа.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: аве Лига Европа | 24.02.2013 01:20
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: аве Лига Европа | 24.02.2013 01:23
Интер с Роналдо не беше ли по-късно?
|
|   |
|
 |
|
Forest_fan
(Les Mousquetaires)
|

Re: аве Лига Европа | 24.02.2013 01:37
През 1999 г. Парма би с 3-0 Олимпик Марсилия на финала за Купата на УЕФА, мисля че беше в Москва, но не съм сигурен. Биха ги безапелационно. В същата година Лацио биха Майорка с 2-1 на финала за КНК, единият от головете вкара Павел Недвед.
Иначе Интер на Роналдо спечели Купата на УЕФА година преди Парма, през 1998 г. 3-0 срещу Лацио.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: аве Лига Европа | 24.02.2013 02:21
не може, това си е Иберийска лига - 7 от последните 10 
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: аве Лига Европа | 24.02.2013 17:25
А, верно че той за 99-та говори, аз си мислех за предишната им УЕФА на Парма, дето биха Ювентус на финала.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: аве Лига Европа | 08.03.2013 16:12
Къртенето на мивки  в Лига Европа се върна - само от вчера, победа за Стяуа над шампиона на Европа (ние кога ?), победа с 2:0 на Базел над мултимилионния Зенит, разгром на Тотнъм над Интер с 3:0 
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: аве Лига Европа | 08.03.2013 17:06
Наистина ние кога?
Иначе гледах част от второто плувреме на Стяуа - Челси, но ми се видя много скучно.
После аз гледах Бенфика - Бордо, защото харесвам "орлите" , но мача пак беше скучен.
Не гледах Тотнъм, защото по БНТ излъчиха много мачове на "шпорите" през този сезон ,както и на Ливърпул, а аз обичам разнообразието.
Пък и Бенфика рядко имам възможност да ги гледам.
Алекси Сокачев пак бе многоооо high!
Когато футболист на Бордо не можа да уцели добре една топка, стреляйки към вратата, и тя придоби странна парабола, Алекси се изцепи: "Такова нещо, което лети толкова високо и толкова продължително, има нужда от пилот и стюардеса, а може би и от астронавт!"
|
|   |
|
|