Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 02:02

Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
аве Лига Европа 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  аве Лига Европа   |   22.02.2013 03:40

да я преименуват в Руска лига. :laugh: :-o
Изобщо откакто се сформира този турнир, отборите от Русия мачкат здраво. Две титли на сметката на ЦСКА и Зенит, а сега цели 3 руски отбора продължават на 1/8 финалите.
Жалко, че трите украински такива напуснаха надпреварата.
И все пак най-силния отбор от бившия СССР за мен си остава Шахтьор Донецк.

Имаме обаче и цели 3 англйски отбора, което си е новина.
Тотнъм и Челси се класираха с много късмет, като класирането на шпорите за мен е незаслужено. И в двата мача, Лион беше по-добрия отбор.
От Италия продължават Интер и Лацио и аз лично се надявам титлата тази година да отиде на ботуша. Не помня вече от колко години отбор от Серия А не е печелил този турнир (със сигурност не е печелил наречения Лига Европа турнир, така че мисля е време)

Виктория Пилзен - Фенербахче
Тук всичко може да стане, не се наемам с прогноза.

Бенфика - Бордо
Твърдо Бенфика. Орлите имат не лош шанс да направят нещо голямо този сезон в турнира.

Анжи - Нюкасъл
Анжи не е Металист и свраките ще усетят това

Щутгарт - Лацио
Лацио ще вземе още един немски скалп

Тотнъм - Интер
Голямото дерби на 1/8 финалите. Надявам се, че Интер ще отстранят шпорите. Победителя от този мач ще има огромни шансове за трофея

Леванте - Рубин
Тук е трудно за прогнозиране. Но щом изпързаляха Атлетико си мисля, че руснаците ще хързулнат и неопитния Леванте

Базел - Зенит
Твърдо Зенит. Яд ме е за Днипро, че отпаднаха.

Стяуа - Челси
Хмм, всичко зависи от това как ще подходят от Челси. Поне на хартия, сините от Лондон са големия фаворит за трофея, но аз не им вярвам. Все пак начело е Гафа, а тази вечер имаха голяма доза шанс срещу Спарта.
Един мач Аякс - Челси щеше да е с много по-голям заряд, но и Челси щяха да подходят на 100%. Сега си мисля, че ще има подценяване, а и голямата цел пред Челси е класиране в Топ 4 в Премиършип.
Залагам на изненада тук - Стяуа

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   22.02.2013 12:19

Ми Дяволе, ЛЕ от самото създаване си е бил турнира на източна Европа, където екс-грандовете правят пробиви, чат пат и печелят тая купа и ги залъгват с трохичките, за това че не могат да се докопат до баницата на ШЛ. То затова и стават яки мачове в тоя турнир напомнящи ни малко на отминалите старите формати в ЕКТ.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   22.02.2013 13:37

Така е, но не мисля, че някои топ отбори от топ 4 на първенствата в Европа не се натягат...
Значи такива случаи като с Наполи, които ще хвърлят всичко в спора с Юве за скудетото (и ги разбирам) са все по-епизодични.
Специално 1/16 финалите ги гледах внимателно, доста мачове изгледах и смея да твърдя, че вски един топ отбор се раздаде на максимум.
Това че стават изненади и че на отборите от Топ 4 първенствата им е трудно се дължи на други причини:
1) Самите отбори не са толкова добри, иначе щяха да са в Шампионската лига. Ами логично...
2) Силите в днешния европейски клубен футбол са доста изравнени. Е, не откривам топлата вода ама да се каже
3) Психология. Един от най-важните елементи в световния спорт, даже нан-важния. В този турнир отборите от изтока (и изобщо по-скромните отбори, не само от изтока) си вярват и подхождат съвсем различно на ментално ниво, докато в ШЛ не е така, там се чувстват като в небрано лозе. Примери колкото искаш, виж само резултатите на руските отбори.
И тук не говорим само за по-високото ниво като класа на отборите от ШЛ, а говорим най-вече и за комплекс и обратното, този комплекс в ЛЕ го няма и там всеки един двубой си се играе от нулата. Има романтизъм в това определено, да. :yes:

Последна промяна Diavolo на 22.02.2013 13:37, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   22.02.2013 14:31

Така е съгласен съм и с трите точки и ще допълня и една четвърта:

Мотивация - за отборите от изтока това е мача на сезона, за другите отбори това е поредният турнир. И точно и заради това отпадат.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   22.02.2013 14:53

Не съм съгласен че всички отбори играят на сто процента, английските отбори определено не искат този турнир може би с изключение на Тотнъм, но там е Вилаш Бояш е решил да се доказва. Ливерпул снощи съвсем спокойно можеха да се напънат и да вкарат четвърти гол но неискаха, така при 3:1 хем феновете доволни, хем край на лига Европа. Да не говорим за миналата година, когато даже Хари Реднап каза че било наказание да играят в лига Европа, а и отпадането на двата манчестърски отбора от отборчета като Атлетик и Спортинг, Ман Сити вкараха три гола мисля за 20 минути и когато трябваше да се напънат и вкарат четвърти, който да ги класира спряхя да играят. Колкото до руските отбори и да ге и хвалите те пак си остават средняшки отбори далеч от най-добрите.

Последна промяна oasis на 22.02.2013 14:54, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   22.02.2013 15:29

Да, да, като отпадне някой и веднага - не искаме този турнир, ама преди това се натягат здраво. За това бяха тези нерви и разочарованието изписано на лицето на треньора, за това отборите играха с най-доброто, с изключение на Челси, които просто бяха подценили двубоя, но като се видя, че няма накъде и вървят към отпадане, Гафа вкара каквото можеше за момента.
И специално Пуул няма никакъв шанс за зона ШЛ в Англия, а и са гранд, трупането на тенекета за такива винаги си е от значение. Подценяваш Зенит, това не е отбор на който можеш да има вкарваш по 4 гола стига да си поискал... Пуул искаха, имаха и ден, играта им вървеше, но загубиха двубоя в Санкт Петербург, а не на Анфийлд.
Не казвам, че отборите от Англия и Италия (особено пък тези от Италия никога не са се натягали за този турнир) играят на макс, но някои от тях дават всичко, а не успяват заради тези посочени четири точки по-горе от мен и бай Момчи.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   22.02.2013 15:48

Не подценявям Зенит, те определено са най-приятно играещия руски отбор, а и най-класен според мен, просто снощи те не заслужаваха да продалжат. Верно е че Ливерпул нямат шанс за топ четири (според мен те ще се борят за шесто място с Евертън), но предполагам си запознат с това колко финансови изгоди носи всяко едно място по-нагоре в класирането на Висшата лига, така че лига Европа си остава на заден план и там е квото стане. Неслучайно и те, а и Нюкясъл, а и в предишните години много други отбори играят в много от мачовете с голяма част от резервите си.

Последна промяна oasis на 22.02.2013 15:50, променена общо 1 път

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   22.02.2013 16:40

Зенит си заслужи напълно класирането за 1/8 финалите в турнира, най-малкото защото двубоите са от две части и не само реванша (втората част) е определяща за класирането. Дяволо много точно е написал, че Ливърпул на практика загубиха този двубой в Санкт Петербург.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   22.02.2013 17:05

не съм съгласен с това че Ливерпул са загубили двубоя още в Санкт Петербург, все пак снощи още в 60-та минута водеха с 3:1 и имаха достатъчно време да отбележат четвърти гол, а и гола на Зенит беше плод на уникална грешка на Карегър, а не на някяквя стряхотна игра отстрана на руснаците, така че продължавам да твърдя че Зенит не заслужаваха да продалжат

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   22.02.2013 17:55

Идеята ми е, че само заради това, че Ливърпул направиха много силен втори мач не може да се каже, че Зенит не заслужавали да се класират. Точно за това и турнирните двубои са от два мача и никой не е виновен на Суарес за пропуските му в Русия. Зенит бяха много по-ефективни като домакини, спечелиха си мача с много удобен турнирен резултат, което пък предопредели и поведението на двата отбора в реванша.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   22.02.2013 19:32

oasis написа:
не съм съгласен с това че Ливерпул са загубили двубоя още в Санкт Петербург, все пак снощи още в 60-та минута водеха с 3:1 и имаха достатъчно време да отбележат четвърти гол, а и гола на Зенит беше плод на уникална грешка на Карегър, а не на някяквя стряхотна игра отстрана на руснаците, така че продължавам да твърдя че Зенит не заслужаваха да продалжат

Точно така, в първия мач Зенит изобщо нямаха такова превъзходство, резултата лъже според мене. А и уникални пропуски имаше тогава, като това на Суарес.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   22.02.2013 20:32

TheExorcist написа:
oasis написа:

Точно така, в първия мач Зенит изобщо нямаха такова превъзходство, резултата лъже според мене. А и уникални пропуски имаше тогава, като това на Суарес.

Ми да сте вкарали бе. А Оейзис мисля, че не е прав - Ливърпул играеха страшно предвидимо и яко с центрирания, а 3:1 стана заради индивидуалните хубави изпълнения от фаул на Суарес. Колко чисти положения имаха Пул в тоя мач? Смея да твърдя, че колкото и в Санкт Петербург. Зенит бяха надиграни, но още някъде към 70-тата минута Рейна извади един много опасен и от сравнително близка дистанция (10-12 метра) на Хълк. Не може отбор като Пул, който прави по една "голова" грешка на мач в центъра на защитата си да иска успех в турнирни мачове.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   22.02.2013 23:13

alessandron написа:
TheExorcist написа:
oasis написа:

Ми да сте вкарали бе. А Оейзис мисля, че не е прав - Ливърпул играеха страшно предвидимо и яко с центрирания, а 3:1 стана заради индивидуалните хубави изпълнения от фаул на Суарес. Колко чисти положения имаха Пул в тоя мач? Смея да твърдя, че колкото и в Санкт Петербург. Зенит бяха надиграни, но още някъде към 70-тата минута Рейна извади един много опасен и от сравнително близка дистанция (10-12 метра) на Хълк. Не може отбор като Пул, който прави по една "голова" грешка на мач в центъра на защитата си да иска успех в турнирни мачове.

Центриранията почнаха накрая, иначе играха с много хубави пасове и много бърза игра по криалата, въобще не търсеха високи центрирания до последните 15 минути, което ми хареса, защото имаше грамотност. На прав път са, просто им трябва малко повече класа.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   24.02.2013 01:20

Цитат:
Не помня вече от колко години отбор от Серия А не е печелил този турнир (със сигурност не е печелил наречения Лига Европа турнир, така че мисля е време)

Парма през 1999г.?

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   24.02.2013 01:23

Интер с Роналдо не беше ли по-късно?

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   24.02.2013 01:37

През 1999 г. Парма би с 3-0 Олимпик Марсилия на финала за Купата на УЕФА, мисля че беше в Москва, но не съм сигурен. Биха ги безапелационно. В същата година Лацио биха Майорка с 2-1 на финала за КНК, единият от головете вкара Павел Недвед.

Иначе Интер на Роналдо спечели Купата на УЕФА година преди Парма, през 1998 г. 3-0 срещу Лацио.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   24.02.2013 02:21

Diavolo написа:
да я преименуват в Руска лига. :laugh:

не може, това си е Иберийска лига - 7 от последните 10 :stop: :yes:

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   24.02.2013 17:25

Forest_fan написа:
През 1999 г. Парма би с 3-0 Олимпик Марсилия на финала за Купата на УЕФА, мисля че беше в Москва, но не съм сигурен. Биха ги безапелационно. В същата година Лацио биха Майорка с 2-1 на финала за КНК, единият от головете вкара Павел Недвед.

Иначе Интер на Роналдо спечели Купата на УЕФА година преди Парма, през 1998 г. 3-0 срещу Лацио.

А, верно че той за 99-та говори, аз си мислех за предишната им УЕФА на Парма, дето биха Ювентус на финала.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   08.03.2013 16:12

Къртенето на мивки :-D в Лига Европа се върна - само от вчера, победа за Стяуа над шампиона на Европа (ние кога ?), победа с 2:0 на Базел над мултимилионния Зенит, разгром на Тотнъм над Интер с 3:0 :yes:

Отговори с цитат
Мнение  Re: аве Лига Европа   |   08.03.2013 17:06

Наистина ние кога?

Иначе гледах част от второто плувреме на Стяуа - Челси, но ми се видя много скучно.

После аз гледах Бенфика - Бордо, защото харесвам "орлите" , но мача пак беше скучен.

Не гледах Тотнъм, защото по БНТ излъчиха много мачове на "шпорите" през този сезон ,както и на Ливърпул, а аз обичам разнообразието.

Пък и Бенфика рядко имам възможност да ги гледам.

Алекси Сокачев пак бе многоооо high!

Когато футболист на Бордо не можа да уцели добре една топка, стреляйки към вратата, и тя придоби странна парабола, Алекси се изцепи: "Такова нещо, което лети толкова високо и толкова продължително, има нужда от пилот и стюардеса, а може би и от астронавт!"

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща