Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 10:44

Отговори на тема  [ 224 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща
Pool Mania 2025-2026 
Автор Съобщение
(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
 Pool Mania 2025-2026   |   02.06.2025 17:06

Изображение

Едва завърши предния сезон, поотмина и еуфорията от парада и при червените вече се работи повече от усилено за новата кампания, в която ще влязат като защитаващи титлата си в Англия. Да, в момента най-нормалното нещо по поне дузина футболисти да се свързват с водещите отбори и често тези дузини имат по няколко общи имена. В Ливърпул обаче вече има ново име и мога само да поздравя хората, които реагираха адекватно на напускането на Трент. Най-вероятно това напускане им е било известно поне месец два преди да се официализира, но и реакцията да бъде намерен заместник още преди да изтече май месец, е повече от похвална.

И така - нов сезон, нови предизвикателства, нови играчи, нов екип. Мисля че неучастието в комерс турнира, който започва след 2 седмици ще е от голям плюс за отбора, за да има време за почивка след тежкия сезон, който Слот изнесе със сравнително малък брой играчи.

Две неща бяха ясни далеч преди края на сезона - смяната на доставчик на екипа и присъединяването на титулярния вратар на Грузия към групата вратари, тренирана от Клаудио Тафарел.

adidas

от този сезон червените ще носят екипи на германския концерн като с това се слага край на партньорството с Nike. За мен, а от мои наблюдения и разговори, за много от феновете, след краткосрочния период с екипи на Warrior, то този период не екипи на Nike бе най-безличен. Много от екипите си бяха и направо грозни, макар че това в един период бе отличително не малко отбори и за няколко бранда.
Екипите, които вече се завъртяха като възможни такива са изчистени в червен, зелен и бял цвят. Дали ще е така, ще видим скоро, но се надявам поне един от тях да е с trefoil логото на adidas.

Гиорги Мамардашвили

Един от най-добрите вратари на първенството в Германия преди година, бе този на националния отбор на Грузия. Това разбирасе генерира интерес към него в седмиците след първенството, а Ливърпул успя да договори с него добри условия и за клуба и за вратаря, който остана още един сезон във Валенсия, с което пък на Анфийлд се запази за още един сезон успешното дуо Бекер-Келехер.
Договорът с грузинеца е за още 5 години, с което може би ще се получи плавен прехот от хер Бекер към Мамардашвили. Логично в тази ситуация, един много симпатичен ирландец ще подсили друг отбор от ВЛ, но за това малко по-нататък.

Джереми Фримпонг

Сагата с ТАА бе неприятна, но за да се тушира сравнително бързо, "вина" имаше и трансфера на Фримпонг. Шампионът на Германия с Байер Леверкузен бе обявен като ново попълнение през предната седмица и на практика става четвърти холандски национален играч в отбора, но първо попълнение тип "титуляр" на Слот. Качествата на юношата на Сити са добре познати на тези, които следят Бундеслигата, а не рядко той е бил сравняван с Трент или Хакими по отношение на играта му по дясното крило. Договорът на англоганаеца играещ за холандския национален отбор е за 5 години, а с него тoй реализира мечтата на баща си, който е фен на червените и е искал като малък да го заведе да тренира на Мелууд, но са стигнали до Ман Сити, където е било трудно да пробие по обясними причини. Следва период в Селтик и такъв в Леверкузен. И с двата отбора става шампион и печели купата на страната.

next step...

В настоящия си състав, Ливърпул има нужа от ляв бек, още един централен защитник и един може би един офанзивен играч. Казвам в настоящия си състав, защото за да се купят играчи ще се наложи да има и продадени такива. За Милош Керкез обаче няма да се налага някой да бъде продаден. Сумата за него би била поносима и според различни източници, преговорите за него са напреднали като Милош е изявил желания да играе за червените, но все още не е постигнато съгласие с черешките за трансферна сума. Имам някакво предчувствие, че тук ще мине още време и не се знае как ще приключи всичко.

Сагата с Вирц едва ли изненадва някой с нещо, освен с милионите, които се искат и предлагат от Леверкузен и Ливърпул. Аз лично се надявам там нещата да се провалят, защото тези 100+ милиона са сума, която може да се инвестира поне за 2 играча, които да дадат по-голяма дълбочина на състава. Обикновено за да се случат подобни инвестиции на Анфилд, се налага да се продават играчи. Т.е. вместо 2 нови играча, ще трябва да се продадат я Лучо, я Коди, а далеч няма гаранция че Вирц от Бундеслигата ще бъде същия, който ще играе във ВЛ.
За дъвките Исак, Шешко, Гьокереш и т.н., мисля че няма нужда да се пише... Мисля си че те са много далеч от Ливърпул на този етап.
Като лично мнение - бих се радвал ако има покупка на играч в нападение, това да е Жоао Педро, който много харесвам още от Уотфорд.

в обратна посока

За Трент се изписа вече достатъчно. Ще добавя само, че все пак Ливърпул ще вземе 10 млн за това да освободи ТАА по-рано и така да може да играе в новата клубна измислица. Джейми Карагър си бе позволил да каже нещо подобно в студио по време на мач и после го подиграваха, но си се случи точно това.

Сигурен напускащ Анфийлд е Джони Хейтинга. Холандецът бе част от екипа на Арне Слот, но сега ще има задачата да поправи грешките (ако има такива) в Аякс и да върне титлата на Йохан Кройф Арена. Джони вече беше временен треньор на аяксите преди 2 години, замествайки наследника на Ерик Тен Хаг - Алфред Шрьодер. Като голям симпатизант на Аякс, не само че му пожелавам успех, но съм убеден че догодина наистина ако има борба в Холандия, тя ще е за второто място :)

Дойде време и за симпатичния ирландец - Кяомин Келехер. Резервният страж на червeните ще премине в Брентфорд като за този трансфер ще бъде платено до 18 млн лири. Мисля че са много малко феновете на Ливърпул, които нямат симпатии към Келехер. Лоялността, която показа през годините, силните игри, които имаше не само в мачовете за купите, в които беше основен вратар, но и в периодите на контузии на Алисон, направиха Кяомин сигурна опция за мястото под рамката на червената врата. Разбира се, след покупката на Мамардашвили бе ясно, че това лято Келехер ще търси друг път за развитие и то като титулярен страж.

Информации има за напускане на Харви Елиът, Луис Диас, Жота, Дарвин и т.н. За тях - като(ако) им дойде времето...

YNWA

Изображение

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   02.06.2025 17:24

Сори за цапаницата, браточка, ама първото име на младото ви вратарче се чете Кийвин. Знам, че е на пръв поглед абсурдно, но така е с ирландските имена, имат си особени правила на писане/произнасяне.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   02.06.2025 18:53

Вирц е поколенчески играч, а Керкез също ще дойде.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   03.06.2025 00:06

SUBXERO написа:
Сори за цапаницата, браточка, ама първото име на младото ви вратарче се чете Кийвин. Знам, че е на пръв поглед абсурдно, но така е с ирландските имена, имат си особени правила на писане/произнасяне.

А, то и аз се чудех как да го пиша, защото знам че името му е ирландския аналог на Кевин, ама в крайна сметка го писах както съм го чувал да го произнасят в ТВ предавания у нас. не че и там не е не е с няколко вариации, но поне са били сравнително сходни : ))

:cheers:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   03.06.2025 16:12

Ако вземете Вирц и Гьокереш ставате почти непобедими...

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   03.06.2025 17:09

Diavolo написа:
Ако вземете Вирц и Гьокереш ставате почти непобедими...

Цената на първия е много преувеличена и не съм убеден че си заслужава да се плаща. Още повече ако това значи и продаване освен на Луис Диас и на още един по-високо котиран играч.
За Гьокереш имам едно наум аз. И това едно наум се казва Дарвин :), който също бе изкаран едва ли не Марко ван Бастен преди да дойде при нас. Гьокереш все пак си мисля че ще премине в клуб в Англия, но едва ли ще е на Анфийлд.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   05.06.2025 14:03

Абсолютна лудост е да се взима Вирц за 120+ милиона еврака, но не решаваме ние.....
Много по-добре ще е Раян Шерки за половината пари + Милош Керкез

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   05.06.2025 23:41

Вирц е световна класа и по-добър от прехваления Мусиала. Най-добрия немски футболист и то с много пред всички останали.
Като не го щете ни го дайте на нас. :wave:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   06.06.2025 07:07

Аз го искам.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   07.06.2025 20:03

adidas

от този сезон червените ще носят екипи на германския концерн като с това се слага край на партньорството с Nike. За мен, а от мои наблюдения и разговори, за много от феновете, след краткосрочния период с екипи на Warrior, то този период не екипи на Nike бе най-безличен. Много от екипите си бяха и направо грозни, макар че това в един период бе отличително не малко отбори и за няколко бранда.
Екипите, които вече се завъртяха като възможни такива са изчистени в червен, зелен и бял цвят. Дали ще е така, ще видим скоро, но се надявам поне един от тях да е с trefoil логото на adidas.

Аз съм много разочарован от това, не защото Найки ми е любимата марка като цяло, а защото точно Адидас ни предадоха преди 10-12 години, и сега решили, че сме шампиони айде обратно. Корумпирани копелета. Иначе моделите на Nike ( аз съм имал над 150 маратонки през годините ) сега, маратотонките са много грозни и наистина не струват, иначе харесвам и Адидас спортните артикули, имам доста и от тях!

P.S. Анфо, не съм съгласен, че са били грозни екипите с Найки, само жълтото не ми харесваше, иначе дизайна на фланелките си беше супер, да зеленкото на пуул си е insignia, и трябва да фигурира!

Последна промяна TheExorcist на 07.06.2025 20:11, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   08.06.2025 00:26

Томич, темата е за Ливърпул, не за тебе. Just saying...

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   13.06.2025 14:23

Според David Ornstein и The Athletic, Ливърпул и Байер Леверкузен са си стиснали ръцете за Флориан Вирц на сума от 100млн лири (117.5 млн евро), които могат да достигнат до 116.5 млн лири при определени условия. Така пред Вирц остава да уточни личните си суловия и да мине медицински преглед. И за двете не се очаква да има проблеми и така да се стигне до 5 годишен договор за германеца.
Това мисля че е третата оферта от червените, като Леверкузен до последно настояваха за това да се платят 150 млн евро. В крайна сметка се стигна до някаква приемлива и за двете страни сума, която ако се изпълни в максимума си, ще е рекорд за трансфер от английски клуб. На този етап сумата ще е равна с тази платена за Джак Грийлиш.

Още едно ново холандско попълнение се очаква тези дни. Джовани ван Бронкхорст е започнал рзговори с ръководството на клуба за това да стане част от екипа на Арне Слот и така реално да замести Джони Хейтинга.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   16.06.2025 16:15

Ако броим тези два трансфера за сигурни, остават ЦЗ, крило и ЦН.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   16.06.2025 20:28

Не съм гледал кой знае колко Ливърпул миналата година, ама явно са били доста зле щом им трябват 6 трансфера за да закърпят положението :)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   16.06.2025 21:40

Трябва си обновяване, а и ще има напускащи.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   20.06.2025 21:47

Officially a Red

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   20.06.2025 21:58

Привлича се поколенчески играч.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   02.07.2025 14:38

Да отбележим привличането на Милош Керкез през предната седмица. Сърбинът, играещ за Унгария стана третото сериозно попълнение при червените след като името му се свързваше с клуба от зимния трансферен период насам. Формата и годините на Анди и честите контузии на гръцкия скаузер наложиха освежаване на левия фланг на защитата. Дали Милош или отишлият в Сити Раян Аит-Нури бе по-добрата опция за това освежаване, времето ще покаже. Аз лично бях за алжиреца, но дано Милош ме опровергае.

Днес бе обявен и изходящ трансфер, след като Байер Леверкузен представи Джарел Куанса. Младокът бе твърд титуляр за U21 на Англия на приключилото европейско първенство. Това донякъде забави и преминаването му при аспирините. Сумата, за която минава е 30+5 млн лири, а престоят му на БайАрена ще е за 5 години. С това би следвало да очакваме и трансфер на централен защитник.
Искаше ми се Куанса да остане. Много добри впечатление остави в мен още в първите си мачове, в които Клоп му гласува доверие и честно казано заедно с Конър Брадли ми станаха едни от любимците в отбора. За съжаление имаше лошия късмет да отиграе лошо няколко ситуации в първия мач на Слот и след това за него стана по-трудно да получи доверие. Особено и при стабилната игра на ВВД и Ибу.

Също днес излезе новина че Ливърпул за отрязали Байерн за Луис Диаз. Колумбиецът бе свързван известно време с Барса, но каталунците се насочиха към Нико Уилямс, след като също им бе казано че Луис не се продава.

Джовани ван Бронкхорст вече официално е част от Екипа на Арне Слот. Рокада има и при треньорите на вратарите където Шави Валеро се завръща, а Клаудио Тафарел напуска клуба.

И последно лично мнение :) Много ми се искаше да видя Жоао Педро в Ливърпул. Бяхме свързани с него и сега и преди година, но в крайна сметка той отиде в Челси след не лош престой в Брайтън. На мен ми харесва още от Уотфорд, когато се бореха да се върнат във ВЛ преди няколко години. Не ми е ясно точно къде ще бъде наместен в атаката на Челси и доколко ще се конкурират или партнират с Коул Палмър, но ще видим..

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   02.07.2025 14:51

Мисля, че имате клауза за обратно откупуване на Куанса.

А за Бронкхорст ми е странно - провали се в Бешикташ и сега явно ще стажува в Пуул. Да видим - дали ще има смисъл този трансфер. Или е някаква нидерландска шуробаджанащина...

Байерн май се пробват и за Мартинели, между другото...

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Pool Mania 2025-2026   |   02.07.2025 15:03

Преди се провали с Бешикташ, спечели титла с Фейенорд и заведе Рейнджърс на финал в ЛЕ. Така или иначе, той ще бъде помощник.

Ако заместим Куанса с Геи ще съм доволен. Остава да видим кой ще е новият централен нападател.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 224 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща