Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 19:05

Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Кърлинг 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   19.02.2026 14:34

Дяволе, любимата ти Канада, прецака любимата ти Италия, пращайки напред любимата ти Норвегия. :laugh:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   19.02.2026 15:39

Доколкото имам наблюдения през годините, Дявола не е толкова ентусиаст по отношение на Италия в зимните, за разлика от всичко останало.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   19.02.2026 15:54

Точно така.
За Канада е по-добре пак мач с Норге. Италия е по-опасна и непредвидима.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   19.02.2026 19:38

Рейчъл Хоуман и компания успяха! Канада е на полуфиналите след директен последен мач срещу Република Корея. Една четворка в средата на двубоя реши всичко. Хоуман стартира с 1-3 показател, но след това постигна 5 поредни победи, включително и срещу Швеция.
Преди малко в екстра енд с инфарктен последен камък, САЩ победи Швейцария, но така или иначе и двата отбора се бяха класирали вече.

Ето полуфиналите при жените. Те ще са утре.
Швеция - Канада
САЩ - Швейцария
Залагам на финал Канада и Швейцария, макар че тук съм пристрастен. Логиката сочи победа за Швеция, но ми се иска да вярвам, че най-накрая великата Рейчъл ще успее и ще спечели мечтания златен олимпийски медал.

Тази вечер са полуфиналите при мъжете.
Швейцария - Великобритания
Канада - Норвегия

Канада е тежък фаворит срещу норвежците, докато първия мач ще е епика. Швейцария досега играят фантастичен кърлинг и нямат загуба. 9 победи от 9 мача, но подобен показател рядко води до успех. Обикновено отборите с 9-0 в раунд робин формата след това губят. И аз точно на това залагам. Шотландия ще спечели и на финала ще гледаме класиката в кърлингата: Канада - Шотландия.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   20.02.2026 00:26

Гат не върви, не върви. Аз приключих с Олимпиадата.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   20.02.2026 01:17

Що бре?
Взехте бронз в хокея при жените и дамите показаха на мъжете как не бива да се чоуква. ;)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   20.02.2026 01:29

И да, ще гледаме класика в кърлинга. Двата най-добри скипа в света в момента (Никлас Един просто не е това което беше) Брус Маут срещу Брад Джейкъбс. Шотландия (родината на кърлинга) срещу най-успешната нация в света Канада, където кърлинга е религия. :cheers:
Гледах внимателно и двата мача. Изцяло. Изключителен кърлинг на най-високо ниво особено на мача на шотландците с швейцарците. Там нещата се решиха буквално за удар/два. Имаше толкова много тактика и толкова много великолепни удари. Истинско надлъгване.
При Канада и Норвегия резултата много лъже. Канада контролираха изцяло мача и нямаха нито един критичен момент в който дори да си помислят норвежците да поведат. Все бяха догонващи. Чисто тактически Канада ги надиграха убедително. Страхотна защита на канадците. В 10-ия енд допуснаха двойка, но след грешка на Брад, но всичко дойде някак си леко, защото Канада играха така, че в най-лошия случай да допуснат два камъка и така в екстра енда с хамъра бяха огромен фаворит. Така и стана.
За финала си е чисто 50 на 50, не знам. Но имам усещането, че Джейкъбс и Канада ще спечелят, някак си една идея ми се виждат в по-добра форма. Не знам, ще видим.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   20.02.2026 12:53

Diavolo написа:
Що бре?
Взехте бронз в хокея при жените и дамите показаха на мъжете как не бива да се чоуква. ;)

Женският хокей грам не ме вълнува. Единствено планирах да гледам финала вчера, ама изникна нещо друго и не ог гледах. Мача за третото място го пропуснах. Аз писах тук, но женският хокей е като женският футбол - фаворитите твърдо бият и супер рядко се случват изненади. Докато виж при мъжете и САЩ и Канада за една бройка да го издухат.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   20.02.2026 19:21

В крайна сметка най-добрите и най-постоянните отбори в света си спечелиха комфортно полуфиналите.
Ще гледаме класика Швейцария и Швеция на финала. Ана Хаселборг, скипърката на Швеция пък може да стане двукратна олимпийска шампионка след титлата в Пьонгчанг 2018 г.
Много слаб мач на съотборничките на Хоуман, все едно я саботираха. Канада нямаше абсолютно никакъв шанс. Същото може да се каже и в другия полуфинал. Разлика в класите.
На финала прогнозирам победа за Швейцария.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   21.02.2026 20:34

Швейцария с бронза при мъжете и Канада с бронза при жените.
И за Беноа Шварц и за Рейчъл Хоуман това са първи олимпийски медали и това е добре за тяхното бъдеще. Хоуман е трикратна световна шампионка и за мен е най-добрия скип при жените, но досега винаги се проваляше на олимпийските игри.
Норвегия при мъжете и САЩ при жените не оказаха никаква съпротива.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   21.02.2026 23:56

Гледах финала със зет ми, англичанин, много добър мач се получи, тоя Джейкъбс от Канада просто прави разликата, баси скипъра. Иначе превключвахме и на галата, естонката страхотно изпълнение от 'Чикаго' и театралничене с Малинин, винаги съм харесвал галата! :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   22.02.2026 01:20

Брад Джейкъбс го направи!
Титла за Канада в кърлинга и Джейкъбс става единственият скип в историята на мъжкия кърлинг с две олимпийски титли. :)
Много силен финал със страхотна тактическа игра, надлъгване и топ удари. Всичко се реши в 9-ия енд, когато съотборниците на Брус Маут допуснаха няколко грешки и изключително сработената канадска четворка с лекота изработи тройка. В 10-ия енд един сбъркан камък на Брад в края можеше да коства титлата за кленовите листа, но той не трепна и донесе 4 титла за Канада в историята на мъжкия кърлинг на зимни олимпийски игри.
А Брус Маут ще продължава да се надява след 4 г. във Френските апли най-накрая да се окичи със златния медал.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   22.02.2026 02:26

Тоя Кенеди хич не е лош от британците.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кърлинг   |   22.02.2026 15:57

Швеция са невероятна сила в женския кърлинг. 4 титла в историята, като Ана Хаселборг се изравни с великата си сънародничка Анете Норберг. Само те като скипове имат по 2 олимпийски титли.
Швеция вече са съвсем близо до Канада в общия брой медали от зимни олимпийски игри.
Канада има 7 златни медала. Швеция са с 6. Общия брой медали са 14 за Канада и 13 за Швеция.
Стана качествен и оспорван финал, но всичко се реши с кражбата на точка в 8-ия енд. С малко, но достатъчно шведките просто бяха по-добри. Четирикратните световни шампиони от Швейцария остават без мечтания златен олимпийски медал.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2