| Автор |
Съобщение |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Кърлинг | 19.02.2026 14:34
Дяволе, любимата ти Канада, прецака любимата ти Италия, пращайки напред любимата ти Норвегия. 
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Кърлинг | 19.02.2026 15:39
Доколкото имам наблюдения през годините, Дявола не е толкова ентусиаст по отношение на Италия в зимните, за разлика от всичко останало.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Кърлинг | 19.02.2026 15:54
Точно така. За Канада е по-добре пак мач с Норге. Италия е по-опасна и непредвидима.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Кърлинг | 19.02.2026 19:38
Рейчъл Хоуман и компания успяха! Канада е на полуфиналите след директен последен мач срещу Република Корея. Една четворка в средата на двубоя реши всичко. Хоуман стартира с 1-3 показател, но след това постигна 5 поредни победи, включително и срещу Швеция. Преди малко в екстра енд с инфарктен последен камък, САЩ победи Швейцария, но така или иначе и двата отбора се бяха класирали вече.
Ето полуфиналите при жените. Те ще са утре. Швеция - Канада САЩ - Швейцария Залагам на финал Канада и Швейцария, макар че тук съм пристрастен. Логиката сочи победа за Швеция, но ми се иска да вярвам, че най-накрая великата Рейчъл ще успее и ще спечели мечтания златен олимпийски медал.
Тази вечер са полуфиналите при мъжете. Швейцария - Великобритания Канада - Норвегия
Канада е тежък фаворит срещу норвежците, докато първия мач ще е епика. Швейцария досега играят фантастичен кърлинг и нямат загуба. 9 победи от 9 мача, но подобен показател рядко води до успех. Обикновено отборите с 9-0 в раунд робин формата след това губят. И аз точно на това залагам. Шотландия ще спечели и на финала ще гледаме класиката в кърлингата: Канада - Шотландия.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Кърлинг | 20.02.2026 00:26
Гат не върви, не върви. Аз приключих с Олимпиадата.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Кърлинг | 20.02.2026 01:17
Що бре? Взехте бронз в хокея при жените и дамите показаха на мъжете как не бива да се чоуква. ;)
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Кърлинг | 20.02.2026 01:29
И да, ще гледаме класика в кърлинга. Двата най-добри скипа в света в момента (Никлас Един просто не е това което беше) Брус Маут срещу Брад Джейкъбс. Шотландия (родината на кърлинга) срещу най-успешната нация в света Канада, където кърлинга е религия. Гледах внимателно и двата мача. Изцяло. Изключителен кърлинг на най-високо ниво особено на мача на шотландците с швейцарците. Там нещата се решиха буквално за удар/два. Имаше толкова много тактика и толкова много великолепни удари. Истинско надлъгване. При Канада и Норвегия резултата много лъже. Канада контролираха изцяло мача и нямаха нито един критичен момент в който дори да си помислят норвежците да поведат. Все бяха догонващи. Чисто тактически Канада ги надиграха убедително. Страхотна защита на канадците. В 10-ия енд допуснаха двойка, но след грешка на Брад, но всичко дойде някак си леко, защото Канада играха така, че в най-лошия случай да допуснат два камъка и така в екстра енда с хамъра бяха огромен фаворит. Така и стана. За финала си е чисто 50 на 50, не знам. Но имам усещането, че Джейкъбс и Канада ще спечелят, някак си една идея ми се виждат в по-добра форма. Не знам, ще видим.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Кърлинг | 20.02.2026 12:53
Женският хокей грам не ме вълнува. Единствено планирах да гледам финала вчера, ама изникна нещо друго и не ог гледах. Мача за третото място го пропуснах. Аз писах тук, но женският хокей е като женският футбол - фаворитите твърдо бият и супер рядко се случват изненади. Докато виж при мъжете и САЩ и Канада за една бройка да го издухат.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Кърлинг | 20.02.2026 19:21
В крайна сметка най-добрите и най-постоянните отбори в света си спечелиха комфортно полуфиналите. Ще гледаме класика Швейцария и Швеция на финала. Ана Хаселборг, скипърката на Швеция пък може да стане двукратна олимпийска шампионка след титлата в Пьонгчанг 2018 г. Много слаб мач на съотборничките на Хоуман, все едно я саботираха. Канада нямаше абсолютно никакъв шанс. Същото може да се каже и в другия полуфинал. Разлика в класите. На финала прогнозирам победа за Швейцария.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Кърлинг | 21.02.2026 20:34
Швейцария с бронза при мъжете и Канада с бронза при жените. И за Беноа Шварц и за Рейчъл Хоуман това са първи олимпийски медали и това е добре за тяхното бъдеще. Хоуман е трикратна световна шампионка и за мен е най-добрия скип при жените, но досега винаги се проваляше на олимпийските игри. Норвегия при мъжете и САЩ при жените не оказаха никаква съпротива.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Кърлинг | 21.02.2026 23:56
Гледах финала със зет ми, англичанин, много добър мач се получи, тоя Джейкъбс от Канада просто прави разликата, баси скипъра. Иначе превключвахме и на галата, естонката страхотно изпълнение от 'Чикаго' и театралничене с Малинин, винаги съм харесвал галата! 
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Кърлинг | 22.02.2026 01:20
Брад Джейкъбс го направи! Титла за Канада в кърлинга и Джейкъбс става единственият скип в историята на мъжкия кърлинг с две олимпийски титли. :) Много силен финал със страхотна тактическа игра, надлъгване и топ удари. Всичко се реши в 9-ия енд, когато съотборниците на Брус Маут допуснаха няколко грешки и изключително сработената канадска четворка с лекота изработи тройка. В 10-ия енд един сбъркан камък на Брад в края можеше да коства титлата за кленовите листа, но той не трепна и донесе 4 титла за Канада в историята на мъжкия кърлинг на зимни олимпийски игри. А Брус Маут ще продължава да се надява след 4 г. във Френските апли най-накрая да се окичи със златния медал.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Кърлинг | 22.02.2026 02:26
Тоя Кенеди хич не е лош от британците.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Кърлинг | 22.02.2026 15:57
Швеция са невероятна сила в женския кърлинг. 4 титла в историята, като Ана Хаселборг се изравни с великата си сънародничка Анете Норберг. Само те като скипове имат по 2 олимпийски титли. Швеция вече са съвсем близо до Канада в общия брой медали от зимни олимпийски игри. Канада има 7 златни медала. Швеция са с 6. Общия брой медали са 14 за Канада и 13 за Швеция. Стана качествен и оспорван финал, но всичко се реши с кражбата на точка в 8-ия енд. С малко, но достатъчно шведките просто бяха по-добри. Четирикратните световни шампиони от Швейцария остават без мечтания златен олимпийски медал.
|
|   |
|
|