~ Ролан Гарос - тема за коментари ~
| Автор |
Съобщение |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 27.05.2013 17:30
Хуан Монако - 17-ти поставен са го сложили на корт 16... какво да очакваме за Гришо (28-ми)... дано го сложат на ТВ корт. Има 7 телевизионни корта. Не са малко шансовете По какво определят кой на какъв корт да играе? Имате ли някаква идея? Поставените и французите смятам имат предимство... но явно да си поставен не е гаранция.
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 27.05.2013 17:33
Аз гледах вчера първия и малко от втория сет и Симонката яко се дразнеше, постоянно мърмореше нещо, но някак си знаех, че ще обърне мача. Тъпото франсе, ако не друго, поне издържа физически. А Лейтън си е на годинки. Гледам някой е писал, че в последния сет е било 5-0 за Симон и Хюит е тръгнал да обръща, но накрая 7-5 за франсето.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 27.05.2013 23:10
Как ме е яд, че не можах да гледам изцяло зверския мач между Бърдман и Монфо, хванах само края на четвъртия и целия 5 сет.  Гледах малко и от Матьо - Ниеминен и много ме е яд за победата на Шарко. Много драми днеска, много нещо. Този който е гледал цялата ТВ програма днес трябва да е щастлив определено.  След малко ще гледам на запис повечето неща от днес, но с превъртане иначе това са близо 9 ч. тенис 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 27.05.2013 23:12
Пиронкова продължава с трагичносто си представяне, логично 2-0 за сладката Бушар, дано в 2 кръг поднесе голямата сензация и ни отърве от Марийчето А, Цвети и баща и е крайно време да разберат, че трябва да се разделят. Пьотр Вожняцки също го разбра ама много късно.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 27.05.2013 23:15
Французите задълже са на ТВ корт и след това се гледа ТВ аудиторията. За съжаление ''България и Колумбия ни няма на картата'' и за това мача не е на ТВ корт, което лично за мен е престъпление, защото Григор е една от най-нашумелите млади тенис звезди и с играта си и с резултатите си, а и покрай Шарапова стане двойно по-известен и честно казано бях 100% сигурен, че ще го сложат на ТВ корт. Мамичката им мръсна френска, шовинистическа А иначе четох в кафето, че френската публика избухнала мощно след спечеления първи сет на Брандс (тепърва ще го гледам целия мач, от-до), ох горките те... Казват, че надеждата умира последна, ама за тях ще е винаги последна... Няма нищо по-хубаво от това, Рафа да смълчава френските путки 
Последна промяна Diavolo на 27.05.2013 23:16, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 27.05.2013 23:21
 |  |  |  | vogelfrei написа: Е деба, 3-0 точки в тайбрека и втори сервис, после при 3-2 и сервис уникален чоук, не е истина :(
Нищо, Дани изглежда перде и не мисля, че ще се откаже, а Росол убиеца на Маугли също изгуби тайбрек от него, но после имаше Плейстейшън моуд, а дано! Иначе е срамно и жалко да гледаш как единият тенисист измисля всевъзможни ъгли, разнася наляво и надясно, а седемкратният шампион кисне на километри от основната линия и се губи от камерата редовно, но накрая разчита на грешките, които са нормални при такова темпо на игра. |  |  |  |  |
Тепърва ще гледам, но ти нали знаеш, че един мач не продължава един сет, а 3 от 5? Не знам дали си гледал целия мач или си се отказал след тайбрека, знаейки какво ще стане и не знам дали си гледал общия баланс между уинъри и ънфорси, но без да съм гледал мача съм сигурен, че Рафа е изиграл много силен мач, просто за нещастие е имал съперник изиграл мача на живота си и играейки всичко или нищо. От колко години гледаш тенис, сякаш не знаеш, че това е нещо нормално за ГШ и че точно в тези формати ей такива като Брандс, Мрандс, Росол, Мохол и още купища такива са най-опасни, а иначе после няма да чуеш нищо за тях през годината. За Надал колкото повече такива мачове първите кръгове толкова по-добре. Не вярвам да се умори, е може ако изиграе три поредни четиричасови мача, ама едва ли ще стане. Важното е да напипа ритъма си и втората седмица ще е смъртоносен. Това важи за всички големи шампиони. Или ги елиминираш до 3 кръг или след това стигат минимум 1/2 финал.
|
|   |
|
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 27.05.2013 23:21
на корт 17 е Гришката. първи мач, около 12 часа БГ време трябва да почнат. кортът не е телевизионен, така че ще трябва да чакаме 3-ти кръг (евентуално) за да го гледаме  иначе днеска супер мачове, няколко 5 сетови трилъра- ремонти, спасени мачболи. както винаги- най-драматичният турнир от Шлема. изненадаха ме категоричните загуба на Мелцер и Берлок и естествено отпадането на Бердих, но Монфо си е опасен винаги, особено с адреналина на домашната публика. вторият сет, загуби само 1 (една) точка на собствен сервис. след това тръгнах на работа, но е било уникална драма с тия тайбреци. четох,че Томаш е имал 4 брекпойнта в средата на 5-ия сет, но Гаел е спасил с некви уинъри по линиите. при жените всичко в рамките на нормалното- очаквах по-оспорван мач на Карото с Робсън, но явно британката е още зелена на клей. Света смачка Макарова в руското дерби, а Цвети за съжаление очаквано напусна турнира. хайде утре да видим и Номер 1 как ще се представи, очаквам в поне единия от сетовете да има интрига. дано Гофен не чоукне . ВАМОС РАФА!
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 27.05.2013 23:30
И още нещо, винаги когато Надал загуби сет на ГШ, особено пък на Ролан Гарос (и в частност клея) се почват едни световни разсъждения, ооо Надал го закъса, Надал това, онова, зле е, абе хора кой е казал, че трябва да бие винаги с 3-0, като може и с 3-2? Иначе добре го е подкарал с жребия спор няма.  Сега на дневен ред е още един биг хитър и то от смъртносната чехословашка школа (а и техен първи мач впрочем), Клижан, който не е във формата от края на миналата година, но това е ГШ и ранен етап и такива като него са най-опасни. После ако се падне и Росол, а за капак и Янович, балсам за всички хейтъри на Надал  Но нали се сещате, че Рафа пак ще се измъкне и ще продължи напред. Сигурен съм, че комплексираните хейтърчета от МТФ и пр. биха му наредили следния жребий: 1 кръг Росол, 2 кръг Гулбис, 3 кръг Янович, 4 кръг Димитров, 5 кръг Цонга, 6 кръг Джокович и 7 кръг Дел Потро, е халал да ви е, аз пък искам Надал на 100% без никакви проблеми и нямате грижи приятели 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 27.05.2013 23:32
Агаси, при 3-3 май беше или 4-4, по-скоро 3-3, Монфо се спаси от 0-40 (говорим за 5 ия сет) след някакви уникални отигравания!!! Имаше два фамозни форхенд от движение по правата, особено единия беше уникум направо. 
|
|   |
|
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 27.05.2013 23:37
 |  |  |  | Diavolo написа:  |  |  |  | vogelfrei написа: Е деба, 3-0 точки в тайбрека и втори сервис, после при 3-2 и сервис уникален чоук, не е истина :(
Нищо, Дани изглежда перде и не мисля, че ще се откаже, а Росол убиеца на Маугли също изгуби тайбрек от него, но после имаше Плейстейшън моуд, а дано! Иначе е срамно и жалко да гледаш как единият тенисист измисля всевъзможни ъгли, разнася наляво и надясно, а седемкратният шампион кисне на километри от основната линия и се губи от камерата редовно, но накрая разчита на грешките, които са нормални при такова темпо на игра. |  |  |  |  |
Тепърва ще гледам, но ти нали знаеш, че един мач не продължава един сет, а 3 от 5? Не знам дали си гледал целия мач или си се отказал след тайбрека, знаейки какво ще стане и не знам дали си гледал общия баланс между уинъри и ънфорси, но без да съм гледал мача съм сигурен, че Рафа е изиграл много силен мач, просто за нещастие е имал съперник изиграл мача на живота си и играейки всичко или нищо. От колко години гледаш тенис, сякаш не знаеш, че това е нещо нормално за ГШ и че точно в тези формати ей такива като Брандс, Мрандс, Росол, Мохол и още купища такива са най-опасни, а иначе после няма да чуеш нищо за тях през годината. За Надал колкото повече такива мачове първите кръгове толкова по-добре. Не вярвам да се умори, е може ако изиграе три поредни четиричасови мача, ама едва ли ще стане. Важното е да напипа ритъма си и втората седмица ще е смъртоносен. Това важи за всички големи шампиони. Или ги елиминираш до 3 кръг или след това стигат минимум 1/2 финал. |  |  |  |  |
не бих казал,че игра много силно Рафа. в началото като че ли не беше подготвен за такава битка и очакваше, че Брандс ще се самоубие с грешки. след като не успя да постигне бърз пробив, а при 3-4 изпусна 2 шанса се поизнерви и започна да прави нехарактерни грешки (2 двойни при 4-4 ). на ретур му отне 2 сета и половина, за да се нагоди към сервиса на немеца- стоеше прекалено назад, особено на втори сервис не измисли почти нищо (не си спомням статс, но Брандс имаше към 65 % спечелени точки след втори сервис- нещо почти немислимо срещу Надал на клей, дори за Фед и Ноле) отделно от това чак в третия сет се сети да разнообрази малко със слайс, да започне да сервира по правата (любимата му комбинация сечен сервис на бекхенда+ форхенд в другия ъгъл, сработи много малко пъти) отделно, когато имаше възможността да убие интригата с втори пробив в третия сет направи некви чутовни глупости (един бекхенд, като онзи на АО финала срещу Ноле) и като цяло положителния баланс уинъри-ънфорси бе постигнат в края на третия и в четвъртия сет, когато Брандс отпадна физически и спря да гони дясно-ляво. иначе е ясно,че Рафа не обича такъв тип играчи, който играят всичко или нищо и ако им влизат тупалките и се надъхат може да го наранят. друг проблем е,че с ръста си Даниел неутрализира голямото оръжие на Надал- неговия топспин му идваше удобно и особено от форхенд, дори без много баланс му направи няколко скандални уинъра. и все пак няма поводи за притеснение според мен. Рафа и друг път е тръгвал по-трудно, но ако влезе в ритъм и добие увереност, ще е много труден за преодоляване от който и да било. ВАМОС РАФА!
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 28.05.2013 00:56
Мда, като ония на Гришо срещу Надал в МК насред крампи и ръкопляскания от публиката! 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 28.05.2013 07:48
Монфис удържа от 0:40 в шестия гейм на петия сет, когато Бердих направи две глупости от бекхенд, а Монфо вкара и един ас. Иначе форхендът, за който Дявола говори, беше при пробива за Монфо в 11-ия гейм - за 0:30. Като цяло Монфо повече точки спечели и беше по-стабилен, макар че и Бердих игра силно. Сега с Гулбис може да гледаме пак някое такова шоу.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 28.05.2013 13:47
Изгледах на запис мача и мога да кажа, че Брандс направи мача на живота си, браво на него. :) Доста силна игра и на Рафа без да е навлязъл в спортен ритъм все още след паузата между Рим и старта на Ролан Гарос, което е нормално. Първите два сета ако Брандс не беше играл такъв тенис щяха да си отидат комфортно за Надал с 6-3 6-4 примерно. Имам забележки в третия сет, когато Рафа игра доста слабо, но същото важи и за Брандс. В четвъртия сет, Рафа най-накрая вдигна много нивото и Брандс нямаше отговори, но пък тогава немеца вече беше и уморен. Обикновено когато тежък фаворит за титлата започне по-трудничко даден турнир, но без да играе слабо и да е в слаба форма това е добър предвестник, макар да е още рано. Според мен ми трябва още един по-оспорван мач на Надал преди да навлезе в специфичната за него форма за РГ.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 28.05.2013 16:00
Григор в 2 кръг след отказване на Файа при 6-4 1-0 и 0-30 в подаването на колумбиеца за Григор.  Добър мач явно, все пак имаше обръщачка от 3-4 до 6-4 в първия сет с пробив пасив. За Григор колкото по-малко изхабена енергия толкова по-добре. Сега следва протоколен според мен мач от 2 кръг. Жалко, че се падна срещу един от двата топ фаворити, за пореден път никакъв шанс с жребия за Григор. 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 28.05.2013 19:27
На тая Бартоли краката й са като два дънера, бахго и професионалната спортистка, най-добре да го закриват тоя женски тенис и да не се хаби време за глупости в турнирите от Шлема.
Иначе Турсунката е отупал в 3 сета Долгополов, а Томич пак се е издънил. Чакаме мача на Ноле с другата невероятна млада звезда, дано да няма гевреци.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 28.05.2013 20:04
Поне ако не друго имаше драма и екшън :) А иначе Томич в момента си има много по-сериозни грижи в сравнение с това да играе тенис... Да знаеш, че ако случайо спечелиш баса ще е заради баща му и психологическата дупка в която се намира на този етап от кариерата му. 
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 28.05.2013 20:11
Гофенката радва яко!!!  Правят много добри разигравания. За мен след Гришо, той е най-приятният за гледане. Далеч по-интересен от Томич, Монич, Раонич, Харисън, Марисън... Гледам и Долгополов отпаднал...
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 28.05.2013 20:28
Че кво толкова е направил баща му освен че му е бил два шамара?
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 28.05.2013 21:07
Гофен играе много смело! Пъргав е като Федерер! Много качествени първи и втори сет! Браво! Жалко, че не издържа в най-важния момент в тайбрека (5-5) и направи двойна грешка. После Ноле затвори за 7-5. Във втория сет успя да върне пробива на Ноле и да изравни за 4-4. В следващото подаване поведе 40-0 но не успя да затвърди и Ноле проби отново за 5-4. След труден гейм, Джокович затвори втория сет за 6-4.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ | 28.05.2013 22:18
Наистина, Гофен надмина очакванията, явно като стъпи на Ролан Гарос и се преобразява. Много красив и чист мач.  Браво и на двамата!
|
|   |
|
|