Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 19:02

Отговори на тема  [ 410 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Следваща
~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ 
Автор Съобщение
(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   27.05.2013 17:30

Хуан Монако - 17-ти поставен са го сложили на корт 16... какво да очакваме за Гришо (28-ми)... дано го сложат на ТВ корт.
Има 7 телевизионни корта. Не са малко шансовете :-)
По какво определят кой на какъв корт да играе? Имате ли някаква идея?
Поставените и французите смятам имат предимство... но явно да си поставен не е гаранция.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   27.05.2013 17:33

IchWill написа:
Жил Симон е обърнал Лейтън Хюит от 0:2 сета, странно как никой досега не го е отбелязал или не съм видяла нещо.

Аз гледах вчера първия и малко от втория сет и Симонката яко се дразнеше, постоянно мърмореше нещо, но някак си знаех, че ще обърне мача. Тъпото франсе, ако не друго, поне издържа физически. А Лейтън си е на годинки.
Гледам някой е писал, че в последния сет е било 5-0 за Симон и Хюит е тръгнал да обръща, но накрая 7-5 за франсето.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   27.05.2013 23:10

Как ме е яд, че не можах да гледам изцяло зверския мач между Бърдман и Монфо, хванах само края на четвъртия и целия 5 сет. :-)
Гледах малко и от Матьо - Ниеминен и много ме е яд за победата на Шарко. :besnyo:

Много драми днеска, много нещо. Този който е гледал цялата ТВ програма днес трябва да е щастлив определено. :-)

След малко ще гледам на запис повечето неща от днес, но с превъртане иначе това са близо 9 ч. тенис :outofspace: :-D

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   27.05.2013 23:12

Пиронкова продължава с трагичносто си представяне, логично 2-0 за сладката Бушар, дано в 2 кръг поднесе голямата сензация и ни отърве от Марийчето :ura:

А, Цвети и баща и е крайно време да разберат, че трябва да се разделят. Пьотр Вожняцки също го разбра ама много късно.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   27.05.2013 23:15

Нема Значка написа:
Хуан Монако - 17-ти поставен са го сложили на корт 16... какво да очакваме за Гришо (28-ми)... дано го сложат на ТВ корт.
Поставените и французите смятам имат предимство... но явно да си поставен не е гаранция.

Французите задълже са на ТВ корт и след това се гледа ТВ аудиторията.
За съжаление ''България и Колумбия ни няма на картата'' и за това мача не е на ТВ корт, което лично за мен е престъпление, защото Григор е една от най-нашумелите млади тенис звезди и с играта си и с резултатите си, а и покрай Шарапова стане двойно по-известен и честно казано бях 100% сигурен, че ще го сложат на ТВ корт.
Мамичката им мръсна френска, шовинистическа :uuu:

А иначе четох в кафето, че френската публика избухнала мощно след спечеления първи сет на Брандс (тепърва ще го гледам целия мач, от-до), ох горките те... Казват, че надеждата умира последна, ама за тях ще е винаги последна... Няма нищо по-хубаво от това, Рафа да смълчава френските путки :music: :rofl: :first:

Последна промяна Diavolo на 27.05.2013 23:16, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   27.05.2013 23:21

vogelfrei написа:
Е деба, 3-0 точки в тайбрека и втори сервис, после при 3-2 и сервис уникален чоук, не е истина :(

Нищо, Дани изглежда перде и не мисля, че ще се откаже, а Росол убиеца на Маугли също изгуби тайбрек от него, но после имаше Плейстейшън моуд, а дано! Иначе е срамно и жалко да гледаш как единият тенисист измисля всевъзможни ъгли, разнася наляво и надясно, а седемкратният шампион кисне на километри от основната линия и се губи от камерата редовно, но накрая разчита на грешките, които са нормални при такова темпо на игра.

Тепърва ще гледам, но ти нали знаеш, че един мач не продължава един сет, а 3 от 5? Не знам дали си гледал целия мач или си се отказал след тайбрека, знаейки какво ще стане и не знам дали си гледал общия баланс между уинъри и ънфорси, но без да съм гледал мача съм сигурен, че Рафа е изиграл много силен мач, просто за нещастие е имал съперник изиграл мача на живота си и играейки всичко или нищо. От колко години гледаш тенис, сякаш не знаеш, че това е нещо нормално за ГШ и че точно в тези формати ей такива като Брандс, Мрандс, Росол, Мохол и още купища такива са най-опасни, а иначе после няма да чуеш нищо за тях през годината.
За Надал колкото повече такива мачове първите кръгове толкова по-добре. Не вярвам да се умори, е може ако изиграе три поредни четиричасови мача, ама едва ли ще стане. Важното е да напипа ритъма си и втората седмица ще е смъртоносен. Това важи за всички големи шампиони. Или ги елиминираш до 3 кръг или след това стигат минимум 1/2 финал.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   27.05.2013 23:21

Нема Значка написа:

на корт 17 е Гришката. първи мач, около 12 часа БГ време трябва да почнат. кортът не е телевизионен, така че ще трябва да чакаме 3-ти кръг (евентуално) за да го гледаме :-) иначе днеска супер мачове, няколко 5 сетови трилъра- ремонти, спасени мачболи. както винаги- най-драматичният турнир от Шлема. изненадаха ме категоричните загуба на Мелцер и Берлок и естествено отпадането на Бердих, но Монфо си е опасен винаги, особено с адреналина на домашната публика. вторият сет, загуби само 1 (една) точка на собствен сервис. след това тръгнах на работа, но е било уникална драма с тия тайбреци. четох,че Томаш е имал 4 брекпойнта в средата на 5-ия сет, но Гаел е спасил с некви уинъри по линиите. при жените всичко в рамките на нормалното- очаквах по-оспорван мач на Карото с Робсън, но явно британката е още зелена на клей. Света смачка Макарова в руското дерби, а Цвети за съжаление очаквано напусна турнира. хайде утре да видим и Номер 1 как ще се представи, очаквам в поне единия от сетовете да има интрига. дано Гофен не чоукне .

ВАМОС РАФА!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   27.05.2013 23:30

И още нещо, винаги когато Надал загуби сет на ГШ, особено пък на Ролан Гарос (и в частност клея) се почват едни световни разсъждения, ооо Надал го закъса, Надал това, онова, зле е, абе хора кой е казал, че трябва да бие винаги с 3-0, като може и с 3-2? :blink:

Иначе добре го е подкарал с жребия спор няма. :-x Сега на дневен ред е още един биг хитър и то от смъртносната чехословашка школа (а и техен първи мач впрочем), Клижан, който не е във формата от края на миналата година, но това е ГШ и ранен етап и такива като него са най-опасни.
После ако се падне и Росол, а за капак и Янович, балсам за всички хейтъри на Надал :uuu: Но нали се сещате, че Рафа пак ще се измъкне и ще продължи напред.
Сигурен съм, че комплексираните хейтърчета от МТФ и пр. биха му наредили следния жребий: 1 кръг Росол, 2 кръг Гулбис, 3 кръг Янович, 4 кръг Димитров, 5 кръг Цонга, 6 кръг Джокович и 7 кръг Дел Потро, е халал да ви е, аз пък искам Надал на 100% без никакви проблеми и нямате грижи приятели

:wave:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   27.05.2013 23:32

Агаси,
при 3-3 май беше или 4-4, по-скоро 3-3, Монфо се спаси от 0-40 (говорим за 5 ия сет) след някакви уникални отигравания!!!
Имаше два фамозни форхенд от движение по правата, особено единия беше уникум направо. :ludnica:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   27.05.2013 23:37

Diavolo написа:
vogelfrei написа:
Е деба, 3-0 точки в тайбрека и втори сервис, после при 3-2 и сервис уникален чоук, не е истина :(

Нищо, Дани изглежда перде и не мисля, че ще се откаже, а Росол убиеца на Маугли също изгуби тайбрек от него, но после имаше Плейстейшън моуд, а дано! Иначе е срамно и жалко да гледаш как единият тенисист измисля всевъзможни ъгли, разнася наляво и надясно, а седемкратният шампион кисне на километри от основната линия и се губи от камерата редовно, но накрая разчита на грешките, които са нормални при такова темпо на игра.

Тепърва ще гледам, но ти нали знаеш, че един мач не продължава един сет, а 3 от 5? Не знам дали си гледал целия мач или си се отказал след тайбрека, знаейки какво ще стане и не знам дали си гледал общия баланс между уинъри и ънфорси, но без да съм гледал мача съм сигурен, че Рафа е изиграл много силен мач, просто за нещастие е имал съперник изиграл мача на живота си и играейки всичко или нищо. От колко години гледаш тенис, сякаш не знаеш, че това е нещо нормално за ГШ и че точно в тези формати ей такива като Брандс, Мрандс, Росол, Мохол и още купища такива са най-опасни, а иначе после няма да чуеш нищо за тях през годината.
За Надал колкото повече такива мачове първите кръгове толкова по-добре. Не вярвам да се умори, е може ако изиграе три поредни четиричасови мача, ама едва ли ще стане. Важното е да напипа ритъма си и втората седмица ще е смъртоносен. Това важи за всички големи шампиони. Или ги елиминираш до 3 кръг или след това стигат минимум 1/2 финал.

не бих казал,че игра много силно Рафа. в началото като че ли не беше подготвен за такава битка и очакваше, че Брандс ще се самоубие с грешки. след като не успя да постигне бърз пробив, а при 3-4 изпусна 2 шанса се поизнерви и започна да прави нехарактерни грешки (2 двойни при 4-4 ). на ретур му отне 2 сета и половина, за да се нагоди към сервиса на немеца- стоеше прекалено назад, особено на втори сервис не измисли почти нищо (не си спомням статс, но Брандс имаше към 65 % спечелени точки след втори сервис- нещо почти немислимо срещу Надал на клей, дори за Фед и Ноле) отделно от това чак в третия сет се сети да разнообрази малко със слайс, да започне да сервира по правата (любимата му комбинация сечен сервис на бекхенда+ форхенд в другия ъгъл, сработи много малко пъти) отделно, когато имаше възможността да убие интригата с втори пробив в третия сет направи некви чутовни глупости (един бекхенд, като онзи на АО финала срещу Ноле) и като цяло положителния баланс уинъри-ънфорси бе постигнат в края на третия и в четвъртия сет, когато Брандс отпадна физически и спря да гони дясно-ляво. иначе е ясно,че Рафа не обича такъв тип играчи, който играят всичко или нищо и ако им влизат тупалките и се надъхат може да го наранят. друг проблем е,че с ръста си Даниел неутрализира голямото оръжие на Надал- неговия топспин му идваше удобно и особено от форхенд, дори без много баланс му направи няколко скандални уинъра. и все пак няма поводи за притеснение според мен. Рафа и друг път е тръгвал по-трудно, но ако влезе в ритъм и добие увереност, ще е много труден за преодоляване от който и да било.

ВАМОС РАФА!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   28.05.2013 00:56

Diavolo написа:
Имаше два фамозни форхенд от движение по правата, особено единия беше уникум направо. :ludnica:

Мда, като ония на Гришо срещу Надал в МК насред крампи и ръкопляскания от публиката! :laugh:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   28.05.2013 07:48

Монфис удържа от 0:40 в шестия гейм на петия сет, когато Бердих направи две глупости от бекхенд, а Монфо вкара и един ас. Иначе форхендът, за който Дявола говори, беше при пробива за Монфо в 11-ия гейм - за 0:30. Като цяло Монфо повече точки спечели и беше по-стабилен, макар че и Бердих игра силно. Сега с Гулбис може да гледаме пак някое такова шоу.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   28.05.2013 13:47

Изгледах на запис мача и мога да кажа, че Брандс направи мача на живота си, браво на него. :) Доста силна игра и на Рафа без да е навлязъл в спортен ритъм все още след паузата между Рим и старта на Ролан Гарос, което е нормално. Първите два сета ако Брандс не беше играл такъв тенис щяха да си отидат комфортно за Надал с 6-3 6-4 примерно. Имам забележки в третия сет, когато Рафа игра доста слабо, но същото важи и за Брандс. В четвъртия сет, Рафа най-накрая вдигна много нивото и Брандс нямаше отговори, но пък тогава немеца вече беше и уморен. Обикновено когато тежък фаворит за титлата започне по-трудничко даден турнир, но без да играе слабо и да е в слаба форма това е добър предвестник, макар да е още рано. Според мен ми трябва още един по-оспорван мач на Надал преди да навлезе в специфичната за него форма за РГ.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   28.05.2013 16:00

Григор в 2 кръг след отказване на Файа при 6-4 1-0 и 0-30 в подаването на колумбиеца за Григор. :-)
Добър мач явно, все пак имаше обръщачка от 3-4 до 6-4 в първия сет с пробив пасив. За Григор колкото по-малко изхабена енергия толкова по-добре. Сега следва протоколен според мен мач от 2 кръг. Жалко, че се падна срещу един от двата топ фаворити, за пореден път никакъв шанс с жребия за Григор. :dunno:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   28.05.2013 19:27

На тая Бартоли краката й са като два дънера, бахго и професионалната спортистка, най-добре да го закриват тоя женски тенис и да не се хаби време за глупости в турнирите от Шлема.

Иначе Турсунката е отупал в 3 сета Долгополов, а Томич пак се е издънил. Чакаме мача на Ноле с другата невероятна млада звезда, дано да няма гевреци.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   28.05.2013 20:04

Поне ако не друго имаше драма и екшън :)
А иначе Томич в момента си има много по-сериозни грижи в сравнение с това да играе тенис... Да знаеш, че ако случайо спечелиш баса ще е заради баща му и психологическата дупка в която се намира на този етап от кариерата му. :-P

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   28.05.2013 20:11

Гофенката радва яко!!! :dance: Правят много добри разигравания.
За мен след Гришо, той е най-приятният за гледане. Далеч по-интересен от Томич, Монич, Раонич, Харисън, Марисън...
Гледам и Долгополов отпаднал...

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   28.05.2013 20:28

Че кво толкова е направил баща му освен че му е бил два шамара?

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   28.05.2013 21:07

Гофен играе много смело! Пъргав е като Федерер!
Много качествени първи и втори сет! Браво!
Жалко, че не издържа в най-важния момент в тайбрека (5-5) и направи двойна грешка. После Ноле затвори за 7-5.
Във втория сет успя да върне пробива на Ноле и да изравни за 4-4. В следващото подаване поведе 40-0 но не успя да затвърди и Ноле проби отново за 5-4.
След труден гейм, Джокович затвори втория сет за 6-4.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   28.05.2013 22:18

Наистина, Гофен надмина очакванията, явно като стъпи на Ролан Гарос и се преобразява. Много красив и чист мач. :-)
Браво и на двамата!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 410 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Следваща