Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 21:06

Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж 
Автор Съобщение
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 18:46

след една година несигурност и ходене по мъките, съм много щастлив, че Рафа за пореден път показа, че някои хора много избързаха да го отписват, че има още страници история да пише и че неговия характер и воля са може би едно от най-силните оръжия в историята на спорта. невероятен рекорд- да спечелиш най-тежкия турнир от ГШ цели 8 пъти е нещо почти немислимо, рекорд, който не виждам как някой някога ще подобри. финалът беше протоколен, истинският финал го взе в петък, а в хода на турнира вдигна нивото си, точно когато трябваше. голям спортист, голям шампион, голям човек!

ВАМОС РАФА! САМО НАПРЕД! Винаги ще ни остане Париж...
:first: :moufan:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 19:23

Изображение поздрав за всички фенове!

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 19:36

Бързам да изпреваря Дяволчето. Вече си отбелязал, че е единственият тенисист, който притежава 8 титли от един ГШ турнир. Освен това е и единственият, който 9 поредни години има титла от шлема. И друго любопитно за испанеца - откакто се е завърнал, е изиграл 9 турнира, от които на всички е достигал финал и е спечелил 7 от тях :moufan: С две думи - огромен респект!!! Честита ви титла още веднъж!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 20:15

IchWill написа:
Бързам да изпреваря Дяволчето. Вече си отбелязал, че е единственият тенисист, който притежава 8 титли от един ГШ турнир. Освен това е и единственият, който 9 поредни години има титла от шлема. И друго любопитно за испанеца - откакто се е завърнал, е изиграл 9 турнира, от които на всички е достигал финал и е спечелил 7 от тях :moufan: С две думи - огромен респект!!! Честита ви титла още веднъж!

И естествено рекорда на Роланд Гарос - 59 победи и 1 загуба, вече на една победа повече в Париж от Гилермо Вияс (58)

3-ти по Гранд Шлем титли - 12, след Пийт(14) и Фед (17)

3-ти по финали в ГШ - 17, след Сампрас (18), Лендъл (19) и Фед (24)

:cheers: :first: :celebrate: :cheers:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 20:33

Балет, как е трети по ГШ финали, като си изброил трима преди него? Освен това 12 титли има и Рой Емерсън от Шлема, ако не ме лъже паметта де.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 20:42

alessandron написа:
Балет, как е трети по ГШ финали, като си изброил трима преди него?

И аз това щях да попитам, ама да не кажат че се заяждаме :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 21:05

alessandron написа:
Балет, как е трети по ГШ финали, като си изброил трима преди него? Освен това 12 титли има и Рой Емерсън от Шлема, ако не ме лъже паметта де.

4-и естествено :-D да се счита за печатна грешка или да се изчака турнира в Уимби :-D

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 21:17

:first: :first: :first:
:ludnica: :celebrate: :ludnica:
Много емоционален беше този финал, много!

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 21:20

Balleta написа:
alessandron написа:

4-и естествено :-D да се счита за печатна грешка или да се изчака турнира в Уимби :-D

точно тоя Уимби сигурно нема да е 18-тия финал :-) тази серия на клей няма как да не му е изцедила силите, а епиката с Ноле току-виж му изяла главата в следващите няколко месеца. все пак до УСО-то се надявам да се вдигне и там може да се мисли за финал, с оглед на психологическото му предимство над Мъри и Фед. но и да не стане- няма проблем, сезон с титла от ГШ винаги е добър, дори да не вземеш нищо друго, а той го гарнира и с 3 Мастърса.все пак голяма грешка според мен ще е да се форсира на всеки турнир в преследване на Номер 1 в ранглистата. това е постижение, което е важно докато не стъпиш веднъж на върха,а след това е просто един бонус и едно число преди името ти по турнирите. Рафа вече е на години, в които основната концентрация трябва да е на турнирите от Шлема, според мен при правилно дозиране на мачовете и целенасочена подготовка, още поне 2-3 не му мърдат докрая на кариерата, а защо не и да се мисли за гонене на ГОАТ 8-)
ВАМОС РАФА!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 22:14

A.Agassi написа:
Balleta написа:
alessandron написа:

точно тоя Уимби сигурно нема да е 18-тия финал :-) тази серия на клей няма как да не му е изцедила силите, а епиката с Ноле току-виж му изяла главата в следващите няколко месеца. все пак до УСО-то се надявам да се вдигне и там може да се мисли за финал, с оглед на психологическото му предимство над Мъри и Фед. но и да не стане- няма проблем, сезон с титла от ГШ винаги е добър, дори да не вземеш нищо друго, а той го гарнира и с 3 Мастърса.все пак голяма грешка според мен ще е да се форсира на всеки турнир в преследване на Номер 1 в ранглистата. това е постижение, което е важно докато не стъпиш веднъж на върха,а след това е просто един бонус и едно число преди името ти по турнирите. Рафа вече е на години, в които основната концентрация трябва да е на турнирите от Шлема, според мен при правилно дозиране на мачовете и целенасочена подготовка, още поне 2-3 не му мърдат докрая на кариерата, а защо не и да се мисли за гонене на ГОАТ 8-)
ВАМОС РАФА!

"още поне 2-3 не му мърдат докрая на кариерата, а защо не и да се мисли за гонене на ГОАТ"

Би имал не лоши шансове да стигне ГОАТ, но основния проблем е един и тй се нарича Ноле! Ноле вече е мнооого силен и на Рафата ше му е нечовешки трудно да стигне Фед! Няма как да не се засекат Рафа и Ноле по шлемовете, а извън клея предимството вече е комфортно за Ноле!

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 22:31

това ясно- въпросът е,че Ноле също няма да е постоянно на това ниво. и двамата са много зависими от физиката и ако нещо не е на 100 % става трудно, а и стават инциденти- дедо Фед на некое Уимби/УСО пак може да нашляпа Джокера като миналата година, а на финала Рафа нема да се остави да го излъжат както Мъри. каквото и да става- искам да няма липсващи от топ 10 по турнирите- Дел По, Бердих, Джо, Вава- винаги могат да объркат нечии сметки, а Рафа след УСО като е вече втори, ще се избегнат срещи преди финала с Ноле, така че... ВАМОС!

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 22:31

И на клей Ноле е достатъчно силен вече, в петък мачът Надал спокойно можеше да го загуби, но една чутовна глупост на Ноле му даде шанс (онова отиграване на мрежата с волето, дето сърбинът докосна мрежата). Освен това извън Ролан Гарос Мъри също е сериозен фактор, а лека-полека ще почнат да идват и по-млади. Надал, за да стигне 17, ще трябва в този и следващия сезон да спечели поне веднъж извън Париж някъде, иначе да направи още 6 ГШ няма как. Отделно не е ясно дали Рафа ще гони границата от 17, щото Федерер на Уимбълдън все още може да вземе да изригне още веднъж и тогава пред Надал стои цифрата от още 7, ако иска да мине Роджър. Аз не вярвам рекорда на Фед да падне.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 22:37

alessandron написа:
И на клей Ноле е достатъчно силен вече, в петък мачът Надал спокойно можеше да го загуби, но една чутовна глупост на Ноле му даде шанс (онова отиграване на мрежата с волето, дето сърбинът докосна мрежата). Освен това извън Ролан Гарос Мъри също е сериозен фактор, а лека-полека ще почнат да идват и по-млади. Надал, за да стигне 17, ще трябва в този и следващия сезон да спечели поне веднъж извън Париж някъде, иначе да направи още 6 ГШ няма как. Отделно не е ясно дали Рафа ще гони границата от 17, щото Федерер на Уимбълдън все още може да вземе да изригне още веднъж и тогава пред Надал стои цифрата от още 7, ако иска да мине Роджър. Аз не вярвам рекорда на Фед да падне.

да не забравяме, че както Ноле беше близо до победата, Рафа преди това беше на 2 точки от нея и щеше да си бие 3-1 класика. според мен, след този турнир съмненията на Рафа лека-полека ще започнат да се разсейват и ако се държи физически, то в близката 1 година ще е фаворит навсякъде. ясно,че по-вероятно да не падне рекордът на Фед, а е по-реалистично да се гледа към минаване на Сампрас, но нищо не пречи да си мечтаИмИ, както казваше Мъри Стоилов едно време :-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 22:37

A.Agassi написа:
това ясно- въпросът е,че Ноле също няма да е постоянно на това ниво. и двамата са много зависими от физиката и ако нещо не е на 100 % става трудно, а и стават инциденти- дедо Фед на некое Уимби/УСО пак може да нашляпа Джокера като миналата година, а на финала Рафа нема да се остави да го излъжат както Мъри. каквото и да става- искам да няма липсващи от топ 10 по турнирите- Дел По, Бердих, Джо, Вава- винаги могат да объркат нечии сметки, а Рафа след УСО като е вече втори, ще се избегнат срещи преди финала с Ноле, така че... ВАМОС!

Хаха, на Фед ще се надяваш, че Рафа да му бие рекорда - яко ;-) Само дето извън клея освен Ноле да падне от някой извън Надал, може и Надал да изяде някое дърво от засветкал се и във форма бигхитър.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   09.06.2013 22:44

A.Agassi написа:
alessandron написа:

да не забравяме, че както Ноле беше близо до победата, Рафа преди това беше на 2 точки от нея и щеше да си бие 3-1 класика. според мен, след този турнир съмненията на Рафа лека-полека ще започнат да се разсейват и ако се държи физически, то в близката 1 година ще е фаворит навсякъде. ясно,че по-вероятно да не падне рекордът на Фед, а е по-реалистично да се гледа към минаване на Сампрас, но нищо не пречи да си мечтаИмИ, както казваше Мъри Стоилов едно време :-)

За мен точно физическата форма на Надал все още е под въпрос - клеят му е най-ненатоварващ на коленете, да видим на хард до догодина месец март как ще е. Моето лично мнение е, че няма да е така, както на клей. А Надал беше на 2 точки от победата в четвъртия сет и после какво стана - четири поредни за Нолката, в нито една от които Надал нямаше шанс и не успя да направи нищо. Съдбата и аурата в Париж просто го целунаха Рафата срещу Джокович, щото спокойно си падаше с 10+ повече спечелени точки и 5-6 уинъра повече. Но няма да е всеки път така, според мен в два от три мача на ГШ при среща с Ноле Надал ще пада - с интерес чакам следващата им среща. И друго - крайно време е да почне да пада и в Париж, абсолютно ненормално е да вземе още 4-5 пъти тоя турнир.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   10.06.2013 08:26

8-) Клея е ясен вече.Честито на всички Рафанатици :-D Сега обаче трябва и някое шлемче на друга настилка.АО или юЕС са за предпочитане,защото остава впечатлението в много хора че само на клей може да обира големите титли.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   10.06.2013 11:43

Феновете на Надал много се превъзбудиха след сезона на клей, но сега бързо ще се сблъскат с действителността, лечно според мен Надал няма да спечели повече турнир от ГШ извън Роланд Гарос.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   10.06.2013 13:27

Все пак е по-вероятно Надал да спечели някой турнир освен ролан гарос,отколкото твоя човек :yes:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   10.06.2013 14:24

:laugh: :laugh: :-D :-D :rofl: :rofl:

Изображение

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж   |   10.06.2013 15:04

Christianssen написа:
Все пак е по-вероятно Надал да спечели някой турнир освен ролан гарос,отколкото твоя човек :yes:

Предполагам че визираш мен и незнам ама аз никога не съм казвал че Федерер ми е любимия тенесист, че е най-великият в историята на играта така е, но не ми е любимият основно по една причина - аз съм фен на бекхенд с две ръце и определено не ми харесва бекхенда на Федерер. В момента нямам любим тенесист и така е по-лесно да съм обективен, иначе последният ми любимец беше Томас Енквист, но за жалост многото контузии му попречиха да направи нещо повече от постоянно присъствие в топ 10 и финал на Аустрелиан опен плюс 19 АТП титли, сред което 3 мастърса. Колкото до Федерер аз го казах и в друга тема, но за мен той е основен фаворит на Уибълдън, като считам Мъри за основен конкурент, ако е на сто процента фит.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща