Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж
| Автор |
Съобщение |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 18:46
след една година несигурност и ходене по мъките, съм много щастлив, че Рафа за пореден път показа, че някои хора много избързаха да го отписват, че има още страници история да пише и че неговия характер и воля са може би едно от най-силните оръжия в историята на спорта. невероятен рекорд- да спечелиш най-тежкия турнир от ГШ цели 8 пъти е нещо почти немислимо, рекорд, който не виждам как някой някога ще подобри. финалът беше протоколен, истинският финал го взе в петък, а в хода на турнира вдигна нивото си, точно когато трябваше. голям спортист, голям шампион, голям човек! ВАМОС РАФА! САМО НАПРЕД! Винаги ще ни остане Париж... 
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 19:23
 поздрав за всички фенове!
 |
|
IchWill
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 19:36
Бързам да изпреваря Дяволчето. Вече си отбелязал, че е единственият тенисист, който притежава 8 титли от един ГШ турнир. Освен това е и единственият, който 9 поредни години има титла от шлема. И друго любопитно за испанеца - откакто се е завърнал, е изиграл 9 турнира, от които на всички е достигал финал и е спечелил 7 от тях  С две думи - огромен респект!!! Честита ви титла още веднъж!
 |
|
Balleta
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 20:15
И естествено рекорда на Роланд Гарос - 59 победи и 1 загуба, вече на една победа повече в Париж от Гилермо Вияс (58) 3-ти по Гранд Шлем титли - 12, след Пийт(14) и Фед (17) 3-ти по финали в ГШ - 17, след Сампрас (18), Лендъл (19) и Фед (24) 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 20:33
Балет, как е трети по ГШ финали, като си изброил трима преди него? Освен това 12 титли има и Рой Емерсън от Шлема, ако не ме лъже паметта де.
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 20:42
И аз това щях да попитам, ама да не кажат че се заяждаме 
 |
|
Balleta
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 21:05
4-и естествено  да се счита за печатна грешка или да се изчака турнира в Уимби 
|
|   |
|
 |
|
joy_r
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 21:17
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 21:20
точно тоя Уимби сигурно нема да е 18-тия финал  тази серия на клей няма как да не му е изцедила силите, а епиката с Ноле току-виж му изяла главата в следващите няколко месеца. все пак до УСО-то се надявам да се вдигне и там може да се мисли за финал, с оглед на психологическото му предимство над Мъри и Фед. но и да не стане- няма проблем, сезон с титла от ГШ винаги е добър, дори да не вземеш нищо друго, а той го гарнира и с 3 Мастърса.все пак голяма грешка според мен ще е да се форсира на всеки турнир в преследване на Номер 1 в ранглистата. това е постижение, което е важно докато не стъпиш веднъж на върха,а след това е просто един бонус и едно число преди името ти по турнирите. Рафа вече е на години, в които основната концентрация трябва да е на турнирите от Шлема, според мен при правилно дозиране на мачовете и целенасочена подготовка, още поне 2-3 не му мърдат докрая на кариерата, а защо не и да се мисли за гонене на ГОАТ ВАМОС РАФА!
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 22:14
 |  |  |  | A.Agassi написа: точно тоя Уимби сигурно нема да е 18-тия финал  тази серия на клей няма как да не му е изцедила силите, а епиката с Ноле току-виж му изяла главата в следващите няколко месеца. все пак до УСО-то се надявам да се вдигне и там може да се мисли за финал, с оглед на психологическото му предимство над Мъри и Фед. но и да не стане- няма проблем, сезон с титла от ГШ винаги е добър, дори да не вземеш нищо друго, а той го гарнира и с 3 Мастърса.все пак голяма грешка според мен ще е да се форсира на всеки турнир в преследване на Номер 1 в ранглистата. това е постижение, което е важно докато не стъпиш веднъж на върха,а след това е просто един бонус и едно число преди името ти по турнирите. Рафа вече е на години, в които основната концентрация трябва да е на турнирите от Шлема, според мен при правилно дозиране на мачовете и целенасочена подготовка, още поне 2-3 не му мърдат докрая на кариерата, а защо не и да се мисли за гонене на ГОАТ ВАМОС РАФА! |  |  |  |  |
"още поне 2-3 не му мърдат докрая на кариерата, а защо не и да се мисли за гонене на ГОАТ" Би имал не лоши шансове да стигне ГОАТ, но основния проблем е един и тй се нарича Ноле! Ноле вече е мнооого силен и на Рафата ше му е нечовешки трудно да стигне Фед! Няма как да не се засекат Рафа и Ноле по шлемовете, а извън клея предимството вече е комфортно за Ноле!
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 22:31
това ясно- въпросът е,че Ноле също няма да е постоянно на това ниво. и двамата са много зависими от физиката и ако нещо не е на 100 % става трудно, а и стават инциденти- дедо Фед на некое Уимби/УСО пак може да нашляпа Джокера като миналата година, а на финала Рафа нема да се остави да го излъжат както Мъри. каквото и да става- искам да няма липсващи от топ 10 по турнирите- Дел По, Бердих, Джо, Вава- винаги могат да объркат нечии сметки, а Рафа след УСО като е вече втори, ще се избегнат срещи преди финала с Ноле, така че... ВАМОС!
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 22:31
И на клей Ноле е достатъчно силен вече, в петък мачът Надал спокойно можеше да го загуби, но една чутовна глупост на Ноле му даде шанс (онова отиграване на мрежата с волето, дето сърбинът докосна мрежата). Освен това извън Ролан Гарос Мъри също е сериозен фактор, а лека-полека ще почнат да идват и по-млади. Надал, за да стигне 17, ще трябва в този и следващия сезон да спечели поне веднъж извън Париж някъде, иначе да направи още 6 ГШ няма как. Отделно не е ясно дали Рафа ще гони границата от 17, щото Федерер на Уимбълдън все още може да вземе да изригне още веднъж и тогава пред Надал стои цифрата от още 7, ако иска да мине Роджър. Аз не вярвам рекорда на Фед да падне.
|
|   |
|
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 22:37
да не забравяме, че както Ноле беше близо до победата, Рафа преди това беше на 2 точки от нея и щеше да си бие 3-1 класика. според мен, след този турнир съмненията на Рафа лека-полека ще започнат да се разсейват и ако се държи физически, то в близката 1 година ще е фаворит навсякъде. ясно,че по-вероятно да не падне рекордът на Фед, а е по-реалистично да се гледа към минаване на Сампрас, но нищо не пречи да си мечтаИмИ, както казваше Мъри Стоилов едно време 
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 22:37
Хаха, на Фед ще се надяваш, че Рафа да му бие рекорда - яко  Само дето извън клея освен Ноле да падне от някой извън Надал, може и Надал да изяде някое дърво от засветкал се и във форма бигхитър.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 09.06.2013 22:44
За мен точно физическата форма на Надал все още е под въпрос - клеят му е най-ненатоварващ на коленете, да видим на хард до догодина месец март как ще е. Моето лично мнение е, че няма да е така, както на клей. А Надал беше на 2 точки от победата в четвъртия сет и после какво стана - четири поредни за Нолката, в нито една от които Надал нямаше шанс и не успя да направи нищо. Съдбата и аурата в Париж просто го целунаха Рафата срещу Джокович, щото спокойно си падаше с 10+ повече спечелени точки и 5-6 уинъра повече. Но няма да е всеки път така, според мен в два от три мача на ГШ при среща с Ноле Надал ще пада - с интерес чакам следващата им среща. И друго - крайно време е да почне да пада и в Париж, абсолютно ненормално е да вземе още 4-5 пъти тоя турнир.
|
|   |
|
 |
|
Christianssen
Регистриран на: 15.03.2013 16:39 Мнения: 245 Местоположение: Бургас
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 10.06.2013 08:26
 Клея е ясен вече.Честито на всички Рафанатици  Сега обаче трябва и някое шлемче на друга настилка.АО или юЕС са за предпочитане,защото остава впечатлението в много хора че само на клей може да обира големите титли.
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 10.06.2013 11:43
Феновете на Надал много се превъзбудиха след сезона на клей, но сега бързо ще се сблъскат с действителността, лечно според мен Надал няма да спечели повече турнир от ГШ извън Роланд Гарос.
 |
|
Christianssen
Регистриран на: 15.03.2013 16:39 Мнения: 245 Местоположение: Бургас
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 10.06.2013 13:27
Все пак е по-вероятно Надал да спечели някой турнир освен ролан гарос,отколкото твоя човек 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 10.06.2013 14:24
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Рафаел Надал ОСМИ дьо Париж | 10.06.2013 15:04
Предполагам че визираш мен и незнам ама аз никога не съм казвал че Федерер ми е любимия тенесист, че е най-великият в историята на играта така е, но не ми е любимият основно по една причина - аз съм фен на бекхенд с две ръце и определено не ми харесва бекхенда на Федерер. В момента нямам любим тенесист и така е по-лесно да съм обективен, иначе последният ми любимец беше Томас Енквист, но за жалост многото контузии му попречиха да направи нещо повече от постоянно присъствие в топ 10 и финал на Аустрелиан опен плюс 19 АТП титли, сред което 3 мастърса. Колкото до Федерер аз го казах и в друга тема, но за мен той е основен фаворит на Уибълдън, като считам Мъри за основен конкурент, ако е на сто процента фит.
|