| Автор |
Съобщение |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 09.06.2013 16:23
Онази четворка още стряска съня на Дявола 
 |
|
Medved
|

Re: Борбата за 4-тото място | 10.06.2013 15:33
След като УЕФА наказа Малага, а испанската федерация отказа лиценз на Райо поради финансови причини (ама разбира се, Райо са неиздържани финансово, а грандовете с неизброимите милиони дългове са окей, да им пикам и на финансовия феърплей на всички лицемерни европеруки!!!), Севиля получава право на участие в Лига Европа по втория начин. Както се казваше в една реклама - истински футбол, честна игра... Не е важно какво си постигнал на терена, а как са ти банковите сметки... 
|
|   |
|
 |
|
Dobril
(The Grizzlies)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 10.06.2013 17:30
Французите сериозно са мръднали завалийките (визирам Платини като шеф на УЕФА и поддръжник на "финансовия феърплей"). Неслучайно и Депардийо ги напусна в посока Русия... 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Борбата за 4-тото място | 11.06.2013 16:30
"Селяните" Реал Овиедо загубиха първия си плейофен мач срещу Ейбар с 1:2 пред 20 000 зрители. Въпреки негативния резултат хиляди фенове на отбора се готвят да щурмуват баско градче Ейбар за реванша. Заради малкия капацитет на местния стадион (около 5 000 зрители), на гостите са предоставени обидно малко билети. По тази причина по-предприемчивите привърженици на "сините" са започнали да договорят наемането на тераси по околните кооперации :)) Видео: http://www.eitb.com/es/videos/detalle/1366822/video-real-oviedoeibar-12--los-goles-partido/Фенове: http://rocf1926.blogspot.com.es/2013/06/tifo-paso-paso-real-oviedo-eibar.html Абе както каза Балета по-горе - селяци някакви..... 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Борбата за 4-тото място | 12.06.2013 02:09
Баце, говорим си на различни езици. Аз под селски имам предвид клуб, който никога не е бил фактор, дори и средняк, а само се е борил да не изпада и са кретали във втората половина на класирането с едно, две изключения. Това е Овиедо в първа дивизия в съвремието. От друга страна Виля още като влязоха, за 13 сезона в Примера почти винаги са били в първата половина на таблицата, като 4-и пъти са били в 4-ката и имат още две 5-и места. Мен не ме интересува колко голям и красив бил градът, а какво представлява отбора, какво прави, какви играчи изкарва и как играе с лидерите. Това е.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 12.06.2013 22:46
 |  |  |  | Balleta написа: Баце, говорим си на различни езици. Аз под селски имам предвид клуб, който никога не е бил фактор, дори и средняк, а само се е борил да не изпада и са кретали във втората половина на класирането с едно, две изключения. Това е Овиедо в първа дивизия в съвремието. От друга страна Виля още като влязоха, за 13 сезона в Примера почти винаги са били в първата половина на таблицата, като 4-и пъти са били в 4-ката и имат още две 5-и места. Мен не ме интересува колко голям и красив бил градът, а какво представлява отбора, какво прави, какви играчи изкарва и как играе с лидерите. Това е. |  |  |  |  |
Ми да, Венеция е един от най-емблематичните и красиви градове, а отбора им е едно нищо! 
 |
|
Medved
|

Re: Борбата за 4-тото място | 13.06.2013 00:51
Баце, никой не ти говори за красиви градове, а за градове, в които хиляди живеят с футбола и независимо че местният отбор не е бил особен фактор десетилетия наред, винаги са били на ниво и са поддържали обянието на голям клуб, ако мога да се изразя така :) Ето ти го примерът от по-горе - един Овиедо, който от години не е помирисвал елитен футбол, събира толкова зрители на мач от трета дивизия, колкото Вилята трудно събираше в Шампионската лига.
Иначе не знам за какви изкарани играчи от Вилята говориш? Долколкото си спомням, ядрото им в силните им години винаги е било съставено от гастрольори наемници - в най-добрия случай разни отритнати юноши на Валенсия... Ама може и да съм останал с грешно впечатление...
п.п. Трябва да призная, че доста подценявах испанците като фенове - най-вече заради преките впечатления от мачове на някои от смешните им грандчета, но след като се позаинтересувах малко повече, май ще трябва да ревизирам мнението си ;)
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 13.06.2013 02:36
 |  |  |  | Bjoern Bo написа: Баце, никой не ти говори за красиви градове, а за градове, в които хиляди живеят с футбола и независимо че местният отбор не е бил особен фактор десетилетия наред, винаги са били на ниво и са поддържали обянието на голям клуб, ако мога да се изразя така :) Ето ти го примерът от по-горе - един Овиедо, който от години не е помирисвал елитен футбол, събира толкова зрители на мач от трета дивизия, колкото Вилята трудно събираше в Шампионската лига.
Иначе не знам за какви изкарани играчи от Вилята говориш? Долколкото си спомням, ядрото им в силните им години винаги е било съставено от гастрольори наемници - в най-добрия случай разни отритнати юноши на Валенсия... Ама може и да съм останал с грешно впечатление...
п.п. Трябва да призная, че доста подценявах испанците като фенове - най-вече заради преките впечатления от мачове на някои от смешните им грандчета, но след като се позаинтересувах малко повече, май ще трябва да ревизирам мнението си ;) |  |  |  |  |
Еми в Англия е пълно с такива отбори, най-видната справка, Норич. Какви успехи имат, само някакви Лиги 70-те, а стадиона им е винаги пълен, канарчето е свидетел, а иаз съм бил в Норич и знам за какви луди фенове говорим. Норич дишат с футбола. Но много отбори в Англия са така, при все, че отборите им са скромни по успехи. Бил съм на мач и на Палас например, луди са. Шефилд Юнайтед имат едни от най-многобройните и верни фенове също, а отбора им не е помирисвал Премиър от не помня кога.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 13.06.2013 14:33
Оффф, ако беше залягал повече над учебниците по икономика навремето, щеше да знаеш, че едно дружество има освен пасиви и активи, всяка година трупа оборот, респ. е на печалба или загуба, а може да преобезпечи задълженията си. Така, че сравнението само дълговете на Реал или Барса с тези на Райо и оттам извода за лицензирането им, е глупаво.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 13.06.2013 15:38
Е за какво му е да заляга като всички знаем кой му изкара висшето 
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 13.06.2013 16:34
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 13.06.2013 18:37
Да бе, вярно, че благодарение на това Арлито се ползва с протекциите на Федерацията.
 |
|
Medved
|

Re: Борбата за 4-тото място | 17.06.2013 00:17
Така и така сме почнали да следим новаците в Сегундата. Значи равносметката към днешна дата е: Тенерифе и Алавес влизат, а за последните две места ще спорят Л'Оспиталет, Уракан Валенсия (още един валенсиански отбор блааааааах!!), Реал Хаен и Ейбар. Не знам как са разпределени като финални двойки, а и не ме интересува :)
Алмерия и Жирона пък ще се изправят във финалния плейоф за влизане в елита.
|
|   |
|
|