Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 00:50

Отговори на тема  [ 99 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:01

naja_haje написа:
pink написа:
Е, те са ясни кои са. Тея от топ 4, плюс некой друг бигхитър плюс Делпотро, все играчи с двурък бекхенд, но същевременно и с яки тупаки от форхенд. Честно казано не помня някой от тези, да се е опитал да го бие с предварителна тактика да му играе на бекхенда. Другите така и така не могат да го бият, и с тая и без тая тактика.

Е ти тука нищо не каза... Пусни си мачовете да видиш не му ли играят на бекхенда всеки път, когато могат. И не само тия от топ 10, ами и всички останали. Ама то не е само до искане, а и до можене :) С яки тупалки го би Цонга на Уимбълдън, ремонт му направи даже.

Оф, добре де, явно, че разводняваме темата. Хем имаш право, но хем без да се усетиш подкрепяш и мене.
Е, що му играят тогава на бекхенда, щото го знаят, че е уязвим там. Проблема по повечето спорове идва поради това, че Федерер не е баш от сегашното поколение, ами е преходното между сегашното и Сампрасовото, та трудно може да се каже кое как би било. Защото, аз си мисля, че ако Мъри, Джокович, Надал, Делпотро бяха в прайма си по времето когато той печелеше шлем след шлем, нямаше да може да спечели толкова много. Аз пак казвам, според мен, бекхенда с две ръце е по-сигурен и смятам, че при изравнени други оръжия, ще надделяват тези с двуръкия бекхенд по шлемовете. Ще поживеем, ще видим как ще се развият нещата. Дано не съм прав за прогнозата си за едноръкия бекхенд и шлемовете, все пак, очакваме нашия калпазанин да вземе поне един :)

От мене, за днеска стига, че пак стана 1 часа.
Лека

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:07

pink написа:
naja_haje написа:
Оф, добре де, явно, че разводняваме темата. Хем имаш право, но хем без да се усетиш подкрепяш и мене.
Е, що му играят тогава на бекхенда, щото го знаят, че е уязвим там. Проблема по повечето спорове идва поради това, че Федерер не е баш от сегашното поколение, ами е преходното между сегашното и Сампрасовото, та трудно може да се каже кое как би било. Защото, аз си мисля, че ако Мъри, Джокович, Надал, Делпотро бяха в прайма си по времето когато той печелеше шлем след шлем, нямаше да може да спечели толкова много. Аз пак казвам, според мен, бекхенда с две ръце е по-сигурен и смятам, че при изравнени други оръжия, ще надделяват тези с двуръкия бекхенд по шлемовете. Ще поживеем, ще видим как ще се развият нещата. Дано не съм прав за прогнозата си за едноръкия бекхенд и шлемовете, все пак, очакваме нашия калпазанин да вземе поне един :)

От мене, за днеска стига, че пак стана 1 часа.
Лека

Вярно, пак се намеси тоя пусти Федерер, за малко се разминахме и с Надал :) Да го оставим кой за титла, кой за риба :) и да се върнем на темата. Ако всичко останало е изравнено, Гаске и Чудовищенце ще отнесат едно 99% от играчите, защото имат огромно предимство на бекхенд. Ама това е ясно, че няма как да стане. Според мен няма никакво значение с колко ръце играеш бекхенда - Бартоли и форхенда играеше с две ръце и пак спечели Уимбълдън, на Санторо му викаха 'Магьосника'... Или можеш, или не можеш, това е положението :)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:16

Оф, що ме караш да продължаваме по нощите.

Ти кой точно искаш да намесим като примери в подкрепа на тезите си, ако не най-видния представител на бекхенда с една ръка - Роджър Федерер и човекът който доказа таман 21 пъти, че съм по-прав от тебе за моментното състояние на модерния тенис ? Защото това което прави Надал срещу твоя човек, хич не му се получава срещу Джокович!

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:21

pink написа:
Оф, що ме караш да продължаваме по нощите.

Ти кой точно искаш да намесим като примери в подкрепа на тезите си, ако не най-видния представител на бекхенда с една ръка - Роджър Федерер и човекът който доказа таман 21 пъти, че съм по-прав от тебе за моментното състояние на модерния тенис ? Защото това което прави Надал срещу твоя човек, хич не му се получава срещу Джокович!

Чакай сега, нали Надал и Федерер ги оставихме? То твоята теза е много лесно да се защити, щото първите 6 в момента играят бекхенд с две ръце, ако така ще гледаме. Ама тенисът не е само бекхенд. С риск и аз да се повторя, ама, ако тенисът беше само бекхенд Гаске щеше да е номер едно сигурно. А Чудовищенце номер 3, щото все щеше да намери начин да загуби номер 2 :) За домашно на читателя оставям да провери с колко ръце млатят тия двамката.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:28

Глупости, няма как да се съглася, че тея двамата щяха да са номер едно, ако беше само бекхенд. Що за презюмпция е това, на какво основание хвърляш такова твърдение. Ми аз пък ще метна твърдението, че Джокович щеше да е номер 1. Доста тъпа презюмпция. И що да ги изключваме тея двамата от спора. Кажи един по-виден представител на бекхенда с една ръка от Роджър. Ама да е спечели нещо важно. Не е ли Надал човека, който експлоатира тая единствена слабост в играта не Федерер 10 години. Или ще кажеш, че това просто му е по-слаб компонент. Защо двуръкия бекхенд на Джокович не поддава? И внимавай да не ми посочиш некой друг с еднорък бекхенд, чиято игра не поддава срещу Надаловата, защото резултатите ги видя какви са.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:40

pink написа:
Глупости, няма как да се съглася, че тея двамата щяха да са номер едно, ако беше само бекхенд. Що за презюмпция е това, на какво основание хвърляш такова твърдение. Ми аз пък ще метна твърдението, че Джокович щеше да е номер 1. Доста тъпа презюмпция. И що да ги изключваме тея двамата от спора. Кажи един по-виден представител на бекхенда с една ръка от Роджър. Ама да е спечели нещо важно. Не е ли Надал човека, който експлоатира тая единствена слабост в играта не Федерер 10 години. Или ще кажеш, че това просто му е по-слаб компонент. Защо двуръкия бекхенд на Джокович не поддава? И внимавай да не ми посочиш некой друг с еднорък бекхенд, чиято игра не поддава срещу Надаловата, защото резултатите ги видя какви са.

Е тук съвсем ме изгуби вече. Спорът е за това дали бекхенда с две ръце дава съществено предимство в съвременния тенис. Какво общо има тук Надал? Аз твърдя, че няма таквоа предимство освен може би в ретура. Това е.

Колкото до Гаске - ами за мен той има по-добър бекхенд и от Надал, и от Джокович. Въпреки, че го играе с една ръка. Ти какво твърдиш точно вече не знам. Че падал? Ами пада, щото играят тенис, където бекхенда е само част от уравнението.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:41

И понеже доказателството се оформи, ето ти го в по-rough вариант:
Взимаме Рафа Надал, играч левичар, играе основно форхенда си с много топ спин на бекхендите на противниците си:

От една страна имаме, Роджър Федерер, Гаске, Вавринка, Южни, Хаас, Алмагро... ако се сетиш някой ти ще добавиш, от другата страна имаме
Новак Джокович, Анди Мъри, Дел-Потро и който се сетиш. Та според тебе на кой му издържа повече Бекхенда? Ходи тука: http://www.atpworldtour.com/Players/Player-Landing.aspx и сам провери.

p.s. И не ти намесвам Надал, просто го ползвам като една тестова машина за високи топки на съответните бекхенди!

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:43

pink написа:
Взимаме Рафа Надал, играч левичар, играе основно форхенда си с много топ спин на бекхендите на противниците си:

От една страна имаме, Роджър Федерер, Гаске, Вавринка, Южни, Хаас, Алмагро... ако се сетиш някой ти ще добавиш, от другата страна имаме
Новак Джокович, Анди Мъри, Дел-Потро и който се сетиш. Та според тебе на кой му издържа повече Бекхенда? Ходи тука: http://www.atpworldtour.com/Players/Player-Landing.aspx и сам провери.

p.s. И не ти намесвам Надал, просто го ползвам като една тестова машина за високи топки на съответните бекхенди!

Еми, изгуби се щото "виждаш само това което искаш да видиш" :-D
Точно като тест ти го давам Надал, срещу съответните бекхенди, да се види кой е по дръжлив.

А според мене на Мъри и на Джокович са по-добри, па макар и не толкова изящни.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:46

pink написа:

Уф, какво доказваш с това? Че бекхенда с две ръце е по-ефективен срещу Надал. Еми добре, и какво от това? Вярно, че Надал е вся и всьо в тая игра, ама как от тая статистика се стига до извода, че бекхенда с две ръце дава предимство в играта тенис, а не в играта 'победи сладкото на баба'?

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:49

pink написа:

Ама остави изяществото, това е игра за победи. Е, за нас, зрителите, е друго, ама на кого му дреме за нас :)

Аз пак ще кажа - аз твърдя, че бекхенда с две ръце дава предимство някакво само при ретур. За сметка на това слайсът е по-лесен за тези, които играят бекхенд с вдна ръка. От там нататък топ-спин удари, които отскачат до рамото, и с тру ръце да ги играеш все е зор.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:52

naja_haje написа:
pink написа:

Уф, какво доказваш с това? Че бекхенда с две ръце е по-ефективен срещу Надал. Еми добре, и какво от това? Вярно, че Надал е вся и всьо в тая игра, ама как от тая статистика се стига до извода, че бекхенда с две ръце дава предимство в играта тенис, а не в играта 'победи сладкото на баба'?

Извинявай, ама що се измяташ като фурнаджииска лопата? Не беше ли ти преди малко, дето твърдеше, че двата бекхенда са равностойни независимо как се играят? Да те цитирам ли? Откога спора стана за играта тенис като цяло. Разбира се, че ако форхенда ти е боклук, нема как да стане! Ако немаш сервиз, волета, смачове, всички други удари, нема да стане. Но нима за шлемовете се борят такива играчи? Или се борят играчи които имат развити всички удари. Така и така седим в 2 часа и се мъчим да се надприказваме, да се придържаме към основната идея на спора: еднорък бекхенд vs двурък. И пак ти казвам, Надал е най-явното доказателство, т'ва че ти е трън в очите си е твоя работа. Сложи една машина дето стреля топки там и ще получиш същия резултат.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:53

naja_haje написа:
pink написа:

Ама остави изяществото, това е игра за победи. Е, за нас, зрителите, е друго, ама на кого му дреме за нас :)

Аз пак ще кажа - аз твърдя, че бекхенда с две ръце дава предимство някакво само при ретур. За сметка на това слайсът е по-лесен за тези, които играят бекхенд с вдна ръка. От там нататък топ-спин удари, които отскачат до рамото, и с тру ръце да ги играеш все е зор.

Тука вече, немам никакви забележки, и аз мисля така.

п.с. Само до второто изречение, очевидно нашето разминаване идва в последното ти изречение. Това е една малка подробност за която аз смятам, че бекхенда с две ръце е по стабилен, а ти мислиш, че са равностойни.

п.с. И за да видиш че съм човек :), ще кажа в подкрепа на твоята теза, че бекхенда с една е по-подходящ и да правиш къси топки :)

Последна промяна pink на 26.10.2013 01:58, променена общо 2 пъти

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 01:57

pink написа:
Извинявай, ама що се измяташ като фурнаджииска лопата? Не беше ли ти преди малко, дето твърдеше, че двата бекхенда са равностойни независимо как се играят? Да те цитирам ли? Откога спора стана за играта тенис като цяло. Разбира се, че ако форхенда ти е боклук, нема как да стане! Ако немаш сервиз, волета, смачове, всички други удари, нема да стане. Но нима за шлемовете се борят такива играчи? Или се борят играчи които имат развити всички удари. Така и така седим в 2 часа и се мъчим да се надприказваме, да се придържаме към основната идея на спора: еднорък бекхенд vs двурък. И пак ти казвам, Надал е най-явното доказателство, т'ва че ти е трън в очите си е твоя работа. Сложи една машина дето стреля топки там и ще получиш същия резултат.

За кое се измятам? Едно и също си пея, ама ти Надал, та Надал. Посочи ми предимствата на бекхенда с две ръце - кой е ударът, който не може да се изиграе и с една ръка? А за машината и топките не знам какво искаш да кажеш, освен да ти върна топката - вземи си една машина и виж какъв резултат ще получиш :)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 02:02

naja_haje написа:
pink написа:

За кое се измятам? Едно и също си пея, ама ти Надал, та Надал. Посочи ми предимствата на бекхенда с две ръце - кой е ударът, който не може да се изиграе и с една ръка? А за машината и топките не знам какво искаш да кажеш, освен да ти върна топката - вземи си една машина и виж какъв резултат ще получиш :)

Стабилност при размяна на удари! По-висок процент вкарани бекхенд-прави, ретур. Може и да ти се види смешно, но за мен тея трите и трите са по-важни от късите топки и слайс (Макар, че слайса е ужасно важен) при съвременната игра, която е от основната линия предимно.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 02:27

pink написа:
Стабилност при размяна на удари! По-висок процент вкарани бекхенд-прави, ретур. Може и да ти се види смешно, но за мен тея трите и трите са по-важни от късите топки и слайс (Макар, че слайса е ужасно важен) при съвременната игра, която е от основната линия предимно.

Добре де дефинирай тая прословута 'стабилност', какво значи това? Да връщаш топката в корта?

А бекхенда по правата е труден удар и с една и с две ръце, най-малкото защото минава над най-високата част на мрежата, а и повечето пъти трябва да се смени посоката на топката. В повечето случаи това са удари, с които се цели директен уинър, не знам как реши, че се вкарва по-често с две ръце (хаха, да уточня тук, че все още става въпрос за бекхенда, нали :)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 10:30

pink написа:
alessandron написа:
Специално за бекхенда с една ръка въпросът е да дойде един играч с по-яка китка и по-ранно вземане на топката и ще видиш как бекхенд с две ръце няма да е предимство. Федерер в миналото го е показвал пак при силно играещи двуръки бекхенди, спокойно може и други да дойдат. Играта винаги се променя и никога не остава все на едно и също ниво.

Не мога да се съглася. Аз съм убеден, че този получовек-полубог(и това не го казвам с ирония) Роджър Федерер беше целунат от горе за тази игра. Но той имаше една едничка слабост. И се появи Надал..., нататък вие знаете. Ако периодично ти качват топката високо на едноръкия бекхенд, рано или късно ще се издъниш, колкото и здрава китка да имаш. Ще се издъниш, понякога, защото просто не можеш да намериш добре топката.

Бтв, относно балоните. Направих си труд да проверя резултатите на Надал с Алмагро, Вавринка, Гаске, които даде Наджа за пример: Да ви цитирам ли?

11:0, 10:0, 11:0 или им сменете местата, че не запомних точно срещу кой е 11 и срещу кой 10.

Бъркаш кардинално. Я кажи, освен Надал, кой играе с толкова топспин? След Надал дълго време няма да има тенисист, който така да може да лифтира на еднорък бекхенд. Така че генерално тезата си за постоянни грешки на еднорък бекхенд няма как да остане. Давам и пример - Вавринка два поредни Шлема мъчи жестоко Джоката, а срещу Надал си пада феър енд скуер. И разликата е баш в екстремния топспин, дето само един в света го може, а не е школа.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   26.10.2013 10:35

pink написа:
И пак ти казвам, Надал е най-явното доказателство, т'ва че ти е трън в очите си е твоя работа. Сложи една машина дето стреля топки там и ще получиш същия резултат.

Тва изобщо не е вярно. Взимаш ЕДИН ПРИМЕР, за да изградиш ЦЯЛА ХИПОТЕЗА. Няма как да е ОБЩОВАЛИДНА ХИПОТЕЗА в тоя случай.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   09.11.2013 22:18

IchWill написа:
Ама и ти ли имаш проблеми с този клуб? А аз си мислих, че вина има проклетия ми браузър.
Май ще има драмичка тук.

Чак сега чета тази страница, и се зачудих - какво ви скапва форума, сменя кодировката на написаното ли?
Аз съм с Windows 7 + Google Chrome и нямам проблеми. Чат-пат пиша и от Android таблет, пак е ОК?
При вас какво точно става, и под какъв ОС/browser?

Последна промяна Naki на 09.11.2013 22:23, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   10.11.2013 02:44

Сега ли намери да попиташ? :laugh: Вече всичко си е наред при мен.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 99 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5